Jump to content
Българският форум за музиканти

Вестимир

Members
  • Мнения

    9
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Относно Вестимир

  • Рожден ден 01/19/1987

Previous Fields

  • Инструмент
    Китара

Contact Methods

  • AIM
    vestimir
  • Website URL
    http://letthemdie.net/
  • Skype
    vestimir

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    София
  • Interests
    музика

Вестимир's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. Някой има ли представа каква е тази китара? В нета не можах да намеря инфо за нея, явно Вес от скоро я използва. Предположих че е Caparison, но не е, техните глави са по-заострени. Това е все едно главата на старата H-серия на ESP ама обърната наопаки. Мерси предварително!
  2. За по-широк тонален диапазон ти препоръчвам Seymour Duncan JB/59 провери на Шектър моделите мисля че имаше с таквиз.
  3. Излизам на въздух около 30 мин преди свирнята и хапвам нещо ултра леко набързо. Взимам си минерална вода и се връщам. Една разходка на свеж въздух - дори и зимата, много освежава, след като следобеда си мъкнал техника, стоял 1-2-3 часа на затъмнено пространство в клуба и си се разправял с организационни помии. влизаш, взимаш си едно уиски за докато свириш и си готов. Поне при мене винаги помага.
  4. Харкор Спирита, не защото имам пръст, по-скоро защото се покрива с това дето им липсва на останалите като отношение. Но е тясно специализиран. http://hcspirit.com/
  5. Вестимир

    Esp Ltd

    Какви пари - 250 Eu? Ако става въпрос за по-горе описаните LP-копия. За 500 лева според мен точната китара си е LTD, ама пак казвам не от тука. Малко вече ходя по тънката линия на фанатичния LTD/ESP привърженик, но наистина си спомням първия път когато пипнах навремето M-50 - най-евтиния им модел и останах очарован. По-евтин беше от моята стара Ямаха 121 и в пъти по-адекватна като звук и пипане. Ето това е сполучлив евтин модел. Сега съм с 2 H-ки от старата серия 400, произведени в Корея и по 2те нямам никакви забележки. Но и те не са в този ценови диапазон все пак. Наистина би било полезно да се изредят читавите китари за 250 Eu. Аз пак наблягам на много пренебрегваните Дийн. Тяхното LP копие струва 300 $ ново и е махагонова китарката (вярно, вероятно от некачествено дърво - но все пак махагон). За мен в момента това е най-приличния евтин вариант. Цената е горе долу същата. Ревютата са по-скоро положителни, пък и чичо Трент Резнър я позлва по лайфове.
  6. Вестимир

    Esp Ltd

    Значи сега вие всички пропускате че много зависи и какво ще свириш на тази китара. Щото на ESP и скъпите модели се дънят на нещо различно от по-тежичък рок. А евтините им са си предимно талпи за стържене. Особено пък с всички тия EMG-та. Моето лично мнение и това което бих препоръчл на всеки сега закупуващ първа китара металист е да си вземе LTD, но ако може не от България щото тука така ги товарят че нямам думи. В отплата на парите си ще получи адекватен звук, семпла визия и най-важното - стабилна китара на която можеш да разчиташ да не те издъни. Другото за което съм адски съгласен е че Ibanez залагат само на някакви флойдове и тремоло в моделите си имат много малко китари които са с обикновен бридж. Пък и най-простия и лаишки довод - отворете страницата с артисти на ESP и на Ibanez. Погледнете дъртите от Рон Ууд до Том Арая с какво свирят ПС: В евтините LP серии се вписва и Dean Evo Noir - провери за този модел
  7. Да не повярва човек ще взема да се включа в дискусията. Имам две LTD китари H-400, този модел се предлага в 2 разновидности, при абсолютно еднакъв сетъп на хардуер и дървения, единствената разлика е в адаптерите (и цвета ). Едната е с SD JB/59, другата е EMG 81/85. Личното ми мнение е че за пили и резачки в по-ниска настройка EMG са по-окей, а за чисти китари SD има някакси по-богат и по насиен тон. Не че активните са зле, просто СД-тата имат повече душа. Но откъм пилачки при каквито и да е настройки на ампа не мисля че могат да постигнат по-зловещ и тежък звук от ЕМГ-тата, просто е прекалено концентриран и сякаш компресиран. Даже до някаква степен не свиря с услиен гейн, за да запазя отчеливостта, докато при Сеймърите ми се налага да се поизбичвам гейн+високи за да постигна метълия. Това ми е мнението, като свиря метъла с групата се мятам веднага с тъмната с ЕМГ-тата, но ако искам да посвиря нещо по-алтърнатив и без пили дома, тази със СД-тата направо ми разтапя душицата, истински кеф е да посвириш Пърфъкт Съркъл например.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.