Jump to content
Българският форум за музиканти

Dikata

Members
  • Мнения

    210
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Dikata

  1. Извинявам се за 4 и 6! Виновен! guitard,гореспоменатата сума не е 200лвл,а 200лв. Преди АКО се слага запетая. Нека не издребняваме за правопис,все пак това не е най-важно в този момент.
  2. EAmechaniX-няма какво да добавя след теб! за хората,които не вярват,4е така стоят нещата с тия хави-винаги вси4ко опира до това-вкус!!! ама не на мои и твои,а дали има6 или не!
  3. здрасти,отдавна не сьм гледал какво става тука напоследак,но ми обьрнаха специално внимание да про4ета темата сега.не пиша за реитинг,така и така сега не вземам работа.сьщо така и не затова,4е някои не ме харесва-лошо няма.аз се познавам с колегите,и от пловдив и другаде и не се засягаме от това кои е добьр и кои лош,за всеки има хляб.искам да дам сьвсем примерно описание на процеса на пребоядисване на китара,без да се имам за някакьв корифеи,и нека всеки да си направи сметката дали гореспомената сума е много или малко.преди това ще кажа,4е колегите,които аз харесвам,изобщо няма да се изкефят на сумата.та така-процеса 1.сваляне на старата боя-не става на машина в пове4ето слу4аи-на рька се тьрка яко и някои пьт и 2-3 дена не стигат 2.коригиране по тяло-изравняване,корекции от удари,лепене на пукнатини и т.н.-не става за един ден,и за два някои пьт 3.грундиране-1 рька,шлаифане,после още една и пак шлаифане-пак не става за ден 4.прьскане на цвят или сьнбьрст,запе4атване и пак шлаиф-един ден мин 5.още няколко рьце лак-сьответно няколко дена,нали все пак и сьхне 6.шлаифане с 3 вида шкурки-цял ден 7.полиране с три пасти-доста 4асове 8.сглобяване и сетьп-мин. един ден това е сьвсем примерно описание,без детаили и проблемите.консумативите са адски-на евро цени,бензина не се коментира за тиа бая дни,лакове,грундове,шкурки,помещение или камера-плаща се ит.н. и т.н. сигурен сьм ,4е колегите които следят темата(кд-коцето,смартпетьр и вси4ки които са супер наясно),няма да кажат нещо коренно разли4но. марк аврелии-не сьм искал да те обиждам с цена-просто такива са нещата-всеки ще ти каже ,4е не сьм фен на големи манги без да ги заслужавам.тегли една 4ерта за ба4кията и колко време и труд иска и така.а да не говорим за некви куци цветове,които стават при американски условия,а тука .... п.с.-видях една китарка -рисувана с аерограф и после боядисвана от вал4инов-цената беше над 400 лв. та така,не искам да се мисли,4е важното е да се дерат кожи.просто си е бая ба4кане.нали всеки си е боядисвал кола-цените там са показателни,а китарата не кола.аааа и тая работа е дооооста отровна!!!
  4. eи,4увствам се нов вьв форума направо...отдавна не сьм писал.... мерсииииии голямо на вси4ки за добрите думи!!!! леко по метлата-аз и колио_к изобщо не ни интересуваше как ще изглежда китарата.нямаше никакви напьни за визия,тя е лесната 4аст.матерялите са семпли,с единственото условие-добьр тон.бяха ми зададени условия ,нямащи нищо общо с визията.просто тия китари носят на такьв имидж.такива-милиони...в подробности за произход и др. на дьрвото са ме интересували дотолкова,колкото,като ги преслушам,да 4уя това,което искам.още в на4алото идеята за топ АААААА беше отхвьрлена.надявам се това да е поредната добре зву4аща китара в rock'n'roll-a.другото е лесно и не толкова важно.ако в темата има интерес-пак ще драсна. мерси на вси4ки!!! п.с днес забелязах,4е някои ми е докопал паролата слу4аино и ми стана странно....ако има неадекватни коментари-не са от мен!
  5. супер зарибяващо,естетично,абе...кеф
  6. Dikata

    Black Star

    eeee, мерси! hillbilly,и басист бях,то 4овек какви ли не щуротии прави...
  7. Dikata

    Black Star

    мерси още веднаж ! саунда на китарата не е моя заслуга,а на този,които правеше записа ,докато свирех-колио_к!аз само казвах кое ми отьрва,а специално за такьв тип свирене маи имаме еднакьв вкус за тон.китарата е фендер страт 83,наи -важното в слу4ая.драива е от кубе engl.единственото педал4е е noise supressor boss.old school положение.аналогов боец.има си ,разбира се ,некьв delay oт програмата,но тои не е определящ за тона на китарата,това ясно.кубето беше на 1 като сила,което пак показва ,4е хубавите лампови апаратури нямат прошка! това,което е хубавото, и лошото де,4е тази комбинация е доста 4увствителна и наи-малките простотии по свиренето се 4уват,за сьжаление ,ама... то е за джуро хавата,никои не се е напьвал,аиляк,то и бакинга не го обуславя.бири...
  8. Dikata

    Black Star

    много се радвам,4е ви харесва,мерси!!! ultramega,за сериозна зарибявка-няма да стане,ама еи така,за кеф,спомени,да не се губи сьвсем врьзката с инструмента,4е ина4е....драма. живот и здраве да има покраи мен яка метла,кубета(защото не са мои )пьк може и пак да се драсне нещо. благодаря отново!
  9. Dikata

    Black Star

    Попадна ми един бакинг трак на това пар4е, не го бях свирил от 15 години и се изкефих..., а и се случи покрай мен да има Страт 83ти набор, та успях да врътна тази хава, далеч не е едно към едно, по скоро за идеята Трака е единствения в моя Myspace - Мyspace Дадохме всичко от себе си - второ място, сребърен медал A, забравих да спомена, качеството на бакинга е покъртително, сори
  10. по-добре да не го намесваме лака по фнгбрд. тои оказва влияние,и си е необходим.за мен там слоя в никакьв слу4аи не трябва да е ненужно дебел,така има проблеми при слагането и махането на позициите,но и не пьк само една тьнка рька-така пада бьрзо.някои фирми го наливат и вьрху праговете,и до една степен бива,ама като вземе да мяза на скалоуп.... така 4е,ако набьркаме и това,ще усложним ситуацията.нека го приемем,4е така и така е там.
  11. забелязах,4е евтим е задал добри вьпроси.
  12. опитвам се да пусна пост и все го губи... темата е интересна и ако се пише ще се нау4ат некои неща,и наистина да обьрнем не кьм методите на лакиране,а кьм влиянието на лака,за да може и свира4ите да казват мнение.всеки,които лакира ,знае как става,но това не е интересно за свирещите.ще кажа историята за 4 те грифа-тя е показателна за лака.в един гриф се установи звуков дефект,достьпен за ушите на добре свирещи соло китаристи,и тьи като клиента,а да не говорим за порь4ителя,бяха такива,се наложи да направя още няколко ,за да установя за какво иде ре4.пьрвия биде разкола4ен сант по сант и си замина.останалите три бяха абсолютно еднакви като материал,отделно пробвах с още няколко с разли4ни фингерборди.4-те грифа бяха слушани и с лак и без лак.е вярваите ми ако искате,оба4е разликата си ли4и!!!навремето в града си минавах за а група като китарист,с което искам да кажа не това,4е сьм можел да свиря,а това 4е много добре 4увам разликите!!!и разликите не бяха толкова вьв вида на тона,колкото в подсилване или намаляне на желани или нежелани ефекти,достьпни не за всеки.и тука идва болката-на добьр музикант не можеш да обясниш колко перфектен гриф си направил,как си го изкусурил,как си го льснал,оба4е има дефект.след заиграване с лака УСПЯХ да отсраня дефекта !следователно за мен лака играе при някои положения сьс страшна сила.евтим и колио–к,според подхвьрлиха то4но тази идея,а именно-дали лютиера може да 4уе това,което иска скьпия клиент.том андерсьн и джон сьр и др.,за мен са невероятни то4но по тази при4ина!правят стандартни китари,но успяват да им отстранят звуковите дефекти,характерни за модела,знаят влиянието на всеки компонент по китарата и си играят както искат!та да продьлжим за лака.соло китарите са много по 4увствителни по този вьпрос,басовете-дале4 не толкова. затова искам да питам коцето(кд ),за да знам на кьде да обрьщаме дискусията с лаковете-останах с впе4атление,4е свириш на бас,свириш ли китара на необходимото за дискусията ниво?нивото в слу4ая доста ско4и,предвид кои беше и кои влезе в дискусията(не аз,разбира се).ако владееш-супер-зна4и вси4ки говорят един език.ако не-лошо нема-обрьщаме кьм влиянието на лака на инструмента на които свириш,нема дерт. за уестьна,зависи,от уменията и претенциите на клиента. утре за него,4е стана кьсно
  13. аз пък много кефя на теми ,които прерастват в интересен спор,затова и аз да кажа нещо от опит.познавам пове4ето хора писали в темата и не искам да влизам в противоре4ия... коствало ми е много нерви,пари и време, да установя влиянието на вида и дебелината на лака върху грифа,как се отразява на звука.говоря за соло китари,защото там работата е малко по-така.и аз не съм открил изцяло" таината",както и никои друг тука.не държа някои да ми вярва,а и хи4 не ми пука за това. въпроса е как вида и дебелината на лака могат да направят някои проблемни тонове по грифа по -дълги или по-къси,как определената дебелина влияе върху нежелани фиидбеци ,резонанси и т.н. -това е истинския въпрос.... е,според мен-лака по грифа има зна4ение !!!няма да давам подробности,предвид вложенията,пък и все ще се намери некои със стагг да ми сипе да се наям....истината се установява със свирене на ,и достъп до скъпи китари,със прелакирвания,с опити и т.н. а и друго,немаловажно-от4етените разлики в звука са правопропорционални на китарните умения!
  14. аз мога да напиша книга за сбльсьците ми с автобояджии,аерографисти и т.н. от бранша...в случая не коментирам ivita,не я познавам. сори,ама горепосочените са толкова извьн час,че незнам...имат пистолети за хиляда кинта и оборудване и всичко...бил сьм при наи-известните в бг с камера 3 пьти колкото апартамента ми....и така ми осраха една метла,че още ме е срам... номера никога не е бил само в това как прьскаш,с какво и т.н.-номера е да имаш вкус и да знаеш какьв трябва да е краиния резултат.а,и хич не им се занимава да шлаифат между рьцете и накрая да шлаифат и полират,а то това дава готиния резултат.лошото е че са разглезени и за 100 кинта не си вадят пистолета,камо ли за китара,нали от един калник изкарват повече кинти за много по-малко работа.... така че -вади си компресора и това е хавата,поне така човек се ядосва само на себе си.и се учи.
  15. не бе,какво обиждане,всичко е ток!
  16. според мен,няма нужда да се сондира така мнение.всеки си хвали автомонтьора и зьболекаря ,независимо колко е в час. всеки,които има нужното ниво,ще ти свьрши работа.явно предпочиташ човека да е от софия,така че избора ти явно е там.аз и без това не мога скоро....отпадам от класацията .сьвета ми е да предявиш следните претенции: качествени позиции,подготвен фнгбрд,никакви лепила,и наи-важното-китарата да подлежи на безпроблемен рефрет и след това!!! пьк и само от опит ще разбереш кои вьрши работа...
  17. пичове,мисля че 120 кинта за смяна на прагове не е много.дьржа врьзка с колеги и знам добре какви са цените.сьответно знам,че за една китара стаг или скуаяр са много кинти....за това отдавна спрях да се занимавам с тези китари.има си и хора,които бачкат евтино и те поемат тая ниша.всичко си е ток. за какво мисля че 120 кинта не е много-защото като ти дадат фендер от 71 или гибсон от пак там някаде-и като си помислиш какво ще стане,ако прецакаш нещо и става мноооого сложно.голяма отговорност си е! и друго-не рядко се случва да ти дадат китара за смяна на прагове,и да се окаже,че това е наи -лесното в случая.и давам пример-сега довьршвам ремонт на фендер джаз бас от 78,дадоха ми го за прагове,ама се оказа че трьс рода е прецакан и слагах нов,че хранов навремето му е разказал играта и т.н-е само да взема 100 кинта за праговете ли..... ааа, стана ми интересно-как се слагат прагове на гибсон стандарт,примерно, с хидравлична преса?
  18. между другото,доста хора,минаваики от акустична кьм ел.китара,горе им е тесен грифа.обаче практиката показва,че ел.китара с 50мм на ньта е доста неудобно и неефективно нещо.казвам го от опита си като китарист,не като друго.познавам хора с лява рька,която хваща октава на една струна и пак си свирят на стандартни грифове.не ти давам акьл,просто споделям опит...
  19. само да добавя нещо:по- добре китара от качествена и подбрана липа,отколкото китара от долнокачествен и неизбран махагон,примерно...има липа и липа,нали... то това е и основния дерт на новите метли(ниськ и среден клас)-нискокачествен дьрвен материал!!! смяната на адаптерите не дава мечтания резултат! ако отидете в склад за дьрвен материал-смьрч има в изобилие,и за без пари,ама аиде прави цигулки от него де..... надявам се ,че и аз бях ясен...
  20. камбарев(jororock),моля те!!!!!!!!спри!!! имам молба-пусни твои записи,да чуят хората на какво ти се базират мненията!!!аз сьм запознат.и не си прави труда да ме плюеш-всички тука знаят че сьм тьпан и не чаткам нищо...мен заеби-лошото е че не знаеш с кои други спориш... много от ценните кадри вьв форума спряха да пишат заради такива като тебе. аиде бакальм и да сме живи и здрави, и ти покраи нас!
  21. Dikata

    Вибрато..

    е как без вибрато... steve ray,malmsteen,lukather и т.н....-така се прави...
  22. готино видео,горьр!дано да е полезно на повече хора. бях зарибен навремето по тази техника.явно и сега пак е доста популярна...забелязал сьм ,че 90% от сегашните по-малки свирачи я използват доста в неправилна посока-бьрзо изсвирване на пасажи,обаче за сметка на ритьма и чистия тон.според мен лявата рька е хавата при тази техника,именно затова гледах да изпьлнявам арпежите само с 3 прьста.4-ти(не може и без него),го вкарвах само там,кьдето е невьзможно иначе,но много рядко.знам ,че изглежда странно и сега много хора ще кажат че така не може да се свирят бьрзо нещата-може си и пасажите са си отчетливи и ритмични.
  23. здрасти,ами да,болката е голяма...аз сега правя една метла лефтхенд,та докато се намери тремоло и пикгард-драма.та отгоре на всичко вместо тремолото ми пратиха ключове...та пак разправии. иначе мерси за препорьките!!! в момента не мога да взема този ремонт и улеснявам избора тотално. за куриоза ще спомена,че ми донесоха за оправяне гриф сьс сьщите дертове-прецакан род,лак,прагове,фнгбрд ...абе всичко му е прецакано!грифа е от jaz bass 78,абсолютно оригинален. радваи се ,че твоя идва от щатите и не е минавал през тукашни нинджи,защото тоя при мен преди време е минал през хранов,които така му е разказал играта,4е се разплаках......
  24. видеото е страшно полезно!само мога да добавя,че това е една много малка част от на колето полезните хави!!!така може да забавлява до незнам си кога.даваи и други видеота,ако има време!
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.