Jump to content
Българският форум за музиканти

FireStorm

Members
  • Мнения

    114
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от FireStorm

  1. дОбро Продължавай в същия дух.
  2. Добре а аз искам да попитам. За полу-професионално миксиране вкъщи (да се разбира апартамент) в стая размери 5x5 се двоумя между Yamaha HS80 и Yamaha HS50. 80тките ми идват извън бюджета, 50тките почти се вписват. Не съм сигурен дали и 50тките ще мога да ги слушам на нормално ниво вкъщи. Въпроса ми е дали да си взема HS50 и да се впиша в бюджета или да събера малко повече пари и да взема 80тките. Другия вариант е KRK VXT4 които още повече ми излизат извън бюджета, но ще са по-добрия вариант за в стая без акустично третиране. KRK Rokit серията е пак същата дилема 5тици, 6тици или 8мици, но там не съм сигурен колко добра работа ще ми вършат. Ако имате някакви други идеи моля препоръчайте. Ще се слуша/миксира/записва предимно Thrash, Groove, Progressive и Death Metal музика на тях, ако това променя нещата по някакъв начин.
  3. Айде още един Шектърджия
  4. Айде и на мен ми дойде ред да се изфукам Schecter C-7 Blackjack ATX. Construction: Set Neck w/ Ultra Access Body: Mahogany Neck: 3-pc Mahogany Finger Board: Ebony Frets: 24X Jumbo Inlay: Active Symbol Bindings: Aged Multi-Ply Tuners: Schecter Locking Pickups: Seymour Duncan Blackouts 7-string AHB-1 Electronics: Vol/Vol/Tone/3-Way Switch Bridge: TonePros TOM w/Thru-Body Scale: 26.5" Hardware: Black Chrome Color: Aged White (AWHT) Благодарности на Стъмпи от Telesound
  5. FireStorm

    Line6 Pod Hd

    Пускам тема за дискусия на новия процесор на Line6 Официална страница на Line6: http://line6.com/podhd/ Връзки към други форуми в които има по-подробна информация: http://www.ultimatemetal.com/forum/equipme...e-6-pod-hd.html http://www.hugeracksinc.com/forum/viewtopi...f=1&t=70291 http://www.thegearpage.net/board/showthread.php?t=763107
  6. ^ Първия вариант е добра идея, но не ме притесняват съседите защото в близост до репетиционната няма никой на поне 300 метра (а идеята е да записвам с лаптоп в репетиционната). Тоест дори с един микрофон и с един аудио интерфейс пак ще ми свърши работа. Втория вариант е почти изключен при положение че мога с ефекти да постигна много добър звук (в момента съм с един Boss MT-2 в кубето, което има ефекти и звука е добър, но искам да го ъпгрейдна малко). А машините се случва да забиват, има лаг, и като цяло идеята не е от най-добрите, най-малкото никой не съм виждал на лайф да свири през лаптоп. В момента съм на варианта да изчакам новия POD, който се очаква през септември-октомври, вписва ми се в финансовите възможности и като цяло ако е истина това което пише ме удовлетворява и звуково.
  7. Не мисля да добавям чейн ефекти към процесора. Мисля за алтернатива на процесора, която е чейн от ефекти които съм написал.
  8. Имам намерението да си купувам процесор Line6 X3 Live (http://line6.com/podx3live/). Музиката която свиря е микс от Траш/Дет/Прогресив (в този ред). Какво искам да постигна: 1. Искам да мога да записвам вкъщи/в репетиционната китари/бас/вокали (аз свиря на китара но и другите инструменти трябва да се записват) 2. Искам да мога да звуча добре на живо (хубавото според мен е че дори да няма хубав наличен амп мога да ползвам процесора директно) 3. Искам да мога да звуча добре в репетиционната (през кубе Fender Stage 1600 с 2x12 Celestion говорители) 4. Искам да имам като звукова палитра: ритъм бленда, соло бленда с вдигнати нива (възможно EQ) и дилей (wah педала е плюс) и хубава чиста бленда. Най-вероятно ще го купувам от http://www.musicstore.de, защото само там го има и е в много добър пакет с чанта и излиза 900лв с доставката. Ето линк към пакета Цък!!! За сравнение в http://www.musicworld.bg струва 970лв. само процесора. В http://www.thomann.de от 1 седмица го няма процесора и казват, че вече няма да го докарват. Единствената алтернатива за която си мисля е чейн от: 1. Boss NS-2 2. MXR DynaComp (или SuperComp) 3. MXR Fullbore Metal (или текущия ми Boss MT-2) 4. MXR 6-band EQ (за сваляне на нивото и най-вече средите при ритъм) Който чейн излиза (420лв с MT-2 и 600лв с Fullbore Metal) Също така за да мога да изпълня първото условие в списъка един Line6 Studio UX1 (240лв) и евентуално по-нататък един Shure SM57 Проблем тук е, че чистият канал е сух (няма какво да го оцвети за да стане приятен) Финансите, които мога да отделя за момента, са около 900лв. Предимството според мен на първия вариант е, че е по-компактно, по-удобно и с по-големи възможности. Втория вариант според мен е по-добър от страна на качество на звука (мисля че ефектите на MXR и на Boss са доста добри от тази гледна точка) Ако има някой съфорумец, който може да ми услужи за проба с процесора, ще съм много доволен. Също така ако имате някакви предложения от сорта на друг процесор, други ефекти или от всякакво друго естество, ще съм доволен да ги чуя.
  9. Браво колега Много добър кавър.
  10. Абсолютно! Най-накрая! Бях помислил, че само аз съм привърженик на великото наследство на Гамбали в тоя форум. Като сравнявам с всички останали уроци, които съм гледал, на Gambale са най-добре структурирани. Тоест няма абсолютно никакви излишни неща и се напредва доста бързо с тях. Chop Builder рулира В последно време гледам и едни на Troy Stetina и те са доста яки и се обясняват нещата.
  11. Ето малко от записите на днешната репетиция. Всички песни са малко "безсолни" (поради липса на соло китара разбира се). Приемаме градивна критика Кавър на Metallica - Seek and Destroy Кавър на Metallica - Enter Sandman Кавър на Bon Jovy - Runaway Траш вариант на Beastie Boys - Fight for your Right Кавър на Slayer - South of Heaven
  12. Zen of Screaming (ако говориш за първата част) е само дишане и чисти вокали. Но това е основата и трябва да се знае. Има едно бонус CD с кратко обяснение как да се дереш. Също така на мен например тия Warm Ups дето са, ми действат чудотворно. Също така Zen of Screaming 2 има дране вътре и ми помогна доста с някои елементи. Не съм от най-пеещите, но правя разни бек вокали и доста помагат нещата които съм научил от Мелиса. Извинявам се ако не съм помогнал, просто реших да споделя. Все пак някой друг може да се възползва от информацията.
  13. Любимите са ми 1mm Tortex на Dunlop и 3mm Big Stubby пак на Dunlop
  14. Аз дори бих дал кинти да си взема някоя по-прилична книжка, но незнам къде има добри. Предпочитам книгите да са на английски. А и книгите не са нито софтуер нито музика, а са нещо с което човек би се развил музикално (то нали за това е този форум) Аз предпочитам на мейл или лс всъщност, за мен е все едно.
  15. Здравейте колеги. Търся книжки за теория за китара. Предимно ми трябва Chord Scale Theory & Jazz Harmony на Barrie Nettles също така и учебниците Harmony 1-4. В момента съм се снабдил с колекцията Аз Рокясах на Юли Марков и A Modern Method for Guitar (Berkley) на William Leavitt. Също така ако имате някакви други книжки на Berkley или някой по-известен университет пак ще са добре дошли. Мисля че някой модератор ще е хубаво да направи една сборна темичка с линкове към разни такива книжки, че си утрепах 2 часа да търся и нищо не намерих. Поздрави Васил.
  16. Ако питаш мен можеш. Много хора биха казали друго, но още повече хора биха се съгласили с мен. Проблема на електрическата китара е че ти трябват много повече начални "знания". Трябва да можеш да си нагласиш усилвателя не само китарата. Което от своя страна не е чак толкова трудно. Доста по-скъпо излиза електрическа китара + усилвате обаче.
  17. Според мен класическата китара и електрическата са доста различни инструменти. Може би разликата между класическата китара и електрическата китара е съзимерима с тази на баса и електрическата китара. Класическата китара има доста голяма връзка с класическата музика. Тоест ако искаш да свириш Guns 'n' Roses и.т.н. според мен трябва да се ориентираш към електрическата китара. Ако пък искаш да свириш класически работи трябва да се ориентираш към класическата китара.
  18. FireStorm

    Bc Rich или Ibanez

    Както гледам ти искаш да свириш разнообразни стилове. Според мен B.C. Rich правят предимно "тежки" китари. Това е лично мнение и не искам да обременявам никого с него. Другият недостатък на B.C. Rich е че в България нямат силен представител. Визи Артс надуват прекалено много цените според мен. От друга страна Ibanez могат да се намерят на доста прилична цена а също така с Ibanez свирят много по голям кръг стилове. Добра идея е да прегледаш форума за някоя оферта. Покрай тая криза изпадат много запазени инструменти на изключителна цена. Запазени 370ки и 350ки ибанез вървят около 5 стотака, при положение че на магазина са по 800. Но. Според мен е най-важно да идеш и да пробваш инструмента който купуваш. Ако не го пипнеш и не го боднеш в амп и не почегърташ любимите ти песнички и не те изкефи, има голям шанс това да не е твоят инструмент. Едит: Скоро се сдобих с инструмент втора употреба, който е като нов. Washburn-а в подписа. Чудно е че в германия е 420 евро, в америка е 680 долара, а тук в БГ абсолютно същия е 600 лв. на магазина. Може да идеш да пробваш някой друг техен модел в фактор. Аз от този Washburn-а съм много доволен защото мога да свиря почти всякакъв стил музика (от Bon Jovy до Lamb of God).
  19. Toтално подкрепям Ernie Ball. В момента съм с къстъм 11-54 те са за дроп настройка но аз предимно свиря в Ми. По добре 10ки в този случай но експериментирах. Тези струни са на 4 месеца. Изглеждат ужасно и звучат кофти. Ползвал съм до сега 4-5 сет-а и само един път ми се скъса 1ва струна защото я натегнах много с ключа Само да поясня че свиря по 1-2 часа на ден. А събота и неделя репетирам по 5-6 часа. Струните звучат доста добре преди да се скапат (3 седмици до месец) което си е напълно нормално.
  20. Мерси на Ники за прекрасната тема. Вчера си взех 16метра кабел Proel от 1.90 в динакорд и 8 жака Proel и станаха сташни кабели. За сравнение ще кажа: 5м x 1.9лв. = 9.50лв. - кабелче 2бр x 1.80лв. = 3.60лв. - жакчета -------------------------- за ~ 13лв. стана кабел по хубав от фендерския дето е 25лв.
  21. Най-добрия начин за оправяне на гласа е Vocal Rest и чайчета.
  22. FireStorm

    Zen Of Screaming

    Става дума за поредицата на Melissa Cross: Zen of Screaming, Screaming Extra и Zen of Screaming 2 Ето сайта й: http://www.melissacross.com/ Нейни клиенти (също така ги има във видеото) са много известни вокали. Вокалите на Slipknot, Lamb of God, Arch Enemy, Shadows Fall и много много други. Тази поредица ми даде нужните насоки за да започна да си развивам гласа. По принцип свиря на китара но преди 1 седмица почнах да гледам тези инструкции и исках да споделя добрите впечатления. Много интересни и приятни. Първата част е за всякакъв вид вокали, а във втората се набляга повече на дрането. Ако имате някакви въпроси питайте. Принципно нямам право да публикувам линкове така че ако ви трябват видеата ми кажете и ще ви ги пратя.
  23. xxxx в София. Цената му е около 180 лева.
  24. http://www.thomann.de/gb/fender_gdec_junior.htm ето това е цената в Томан (Германия). С САЩ не сравнявай цени защото в повечето случаи не съответстват или им слагай 30% или повече отгоре заради транспорт и такси. xxxx предлагат продукти на Фендър и предполагам там го има това кубе (поне в софийския трябва да го има) Цената предполагам е около 300 (ако не и повече) при положение че в германия е 250 (Доставката е около 25евро).
  25. Махагона наистина звучи по плътно. Единственото предимство на KK Signature-а е че визията му е доста по-добре. Също така и че е Signature ако се кефиш на KK е добре. Но не мисля че трябва да жертваш звук заради визия. Също така не мисля че калера е по добре от флойд. Не съм много запознат с флойда и с калера но от тези видеа http://www.youtube.com/watch?v=Jy1eiMZ5nUk...&playnext=1 си личи разликата. Ти си преценяваш. Всъщност там се говори за оргинално калер тремоло и шалер флойд но предполагам в по-ниския ценови клас нещата стоят по същия начин. Предимствата на сигничъра, според мен, са визия и това че е сигничър. Предимствата на стандарта, според мен, са махагона и тремолото.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.