Jump to content
Българският форум за музиканти

Nikola

Members
  • Мнения

    11
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Nikola

  1. Хиляди благодарности за безценния професионализъм и търпение, които бяха вложени при ремонта на един предусилвател на EBS. Бях изгубил всякаква надежда, че може да бъде възстановен в нормалното му работно състояние. Невероятно е, че имам възможността да се възползвам от услугите на такива хора – Благодаря ти инж. Манов !
  2. Ако мога да съм полезен в темата - ето нещо по-различно от хай-гейн симулациите:
  3. Имал съм същия проблем на два такива Регента. Оказа се, че с течение на времето гетинаксовите (или текстолитовите - не зная точно какъв е материала) ленти в крайното стъпало, на които са наредени "ушенцата" за закачване на елементите са станали до някъква степен проводими. На тези места са почернели и там прескача искра, нарушаваща режима на работа на лампата и предизвикваща пращенето. Когато закрепиш стъпалото на една страна и го пуснеш да работи, ако се загледаш внимателно се вижда искренето. Като установиш мястото на искренето трябва да изстържеш нагорялото място до здрав материал. В единия ми случай дори се наложи въобще да прекъсна (срежа) тази гетинаксова лента.
  4. Имат ДДС цените в MusicStore - за България е с 19% ... ... иначе за доставката преди седмица ми пратиха китарата с UPS - точно EUR 30 и пристигна точно за 7 дни във Враца.
  5. 4x12 Road King на Mesa Boogie не е типичния open back кабинет. По скоро е комбиниран - вертикално колоната е разделена на два отделни обема, единя от които е closed back, а другия е open back. В затворения обем ползват говорители V30, а в отворения обем С90. Интересно решение за 4х12, които по принцип са изцяло затворени.
  6. ... те са отделни педалчета ... не е един комбиниран.
  7. Съжалявам, но нямам с какво да направя снимки.
  8. Има и една междинна серийка, точно преди да замине - не знам дали сте ги срещали - V.I.P. - Овърдрайв, компресор и енвелоп филтър. Мисля, че е разработка с Владо Балев - V.I.P. - Владо, Илич, Прожект - или нещо такова, също не са лоши ефектчета.
  9. Зор за кое? - За къщичките или за човека?
  10. Любопитно: В момента Милин камък правят сглобяеми къщи А човека, който движеше тези неща избяга в щатите, работи около 5 години в къстъм отделна на Сеймор Дънкън - съвсем сериозно, а в момента произвежда следните неща - www.ilitchelectronics.com
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.