Jump to content
Българският форум за музиканти

Yiwigi

Members
 • Content Count

  559
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Neutral

About Yiwigi

 • Rank
  In evolution
 • Birthday 09/06/1983

Previous Fields

 • Инструмент
  Yamaha P-90, Korg Triton

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.yuvigi.org/
 • ICQ
  279047372

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  София
 1. Yiwigi

  Какво Да Взема

  Моят съвет е да не си купувате нови синтове от тия класове, защото това са детски играчки до голяма степен! Казвам го понеже, когато аз се чудех какъв да е първият ми синт си купих една много подобна Ямаха, която после се чудих какво да правя! Така или иначе вариантите са два: или човек ще се зариби и ще си търси друг по-хубав синт скоро след първата покупка, или няма да се хване сериозно и ще го зареже! И в двата случая се стига до момента, в който тази детска Ямаха трябва да бъде продадена...но няма на кого! За тези пари могат да се вземат много, много прилични стари синтове/втора ръка, които имат значително повече възможности! Лично мнение разбира се, без да ангажирам никой с него - по-добре синт на 20 години, който преди 20 години бил връх в технологията, отколкото модерното дъно на технологията!
 2. Yiwigi

  Tap Tempo чрез Midi Controler

  Пробвай, според мен, да разделиш проблема на части - Виж първо дали и как можеш да тапваш темпо от синта... после погледни в упътването на педалиерата...имам някакъв спомен че някъде отзад има списък с контролните числа на миди сигналите. Прочети също как се програмираха самите бутони на педалиерата - спомням си че освен програм чейндж може да се нагласи да свири тон! В същата редичка трябва да можеш да му кажеш и да тапва...ако става... А сега се сещам и друго: Ако можеш да тапваш темпото с клавиш от синта...то тогава просто нагласи едно педалче да дава точно този тон...и пробвай така Дерзай и сподели после резултата
 3. Yiwigi

  Tap Tempo чрез Midi Controler

  Ама...то не би трябвало това да е дилей тайм, а чисто и просто тап-темпо! Ако Роланда пише, че може да получава по миди, а Берингера да го подава по миди....то тогава действително може! Виж в нета за някакъв списък на номерата на миди-контролите! И прочети и в упътването на Берингера как точно ще му назначаваш кое от копчетата да приема тап-ването!
 4. Yiwigi

  Tap Tempo чрез Midi Controler

  Здрасти и честито за контролера Не съм 100% сигурен, но мисля, че от Берингера надали ще можеш в движение (живо свирене) да му тапваш темпото! По всяка вероятност, дори и да поддържа такава функция, ще е доста сложно за изпълнение. За да си напълно сигурен прочети упътването! Ако правилно разбирам за какво питаш, според мен ще е по-лесно да си назначиш един клавиш, който не използваш в тази песен, или в този пресет...и от него да тапваш! Дано съм бил полезен! Поздрави!
 5. Браво момчета и момиче Адски ви се кефя - смело напред
 6. Възможно е барабаните по миди да свирят нещо от синта, като едновременно с това друг човек да свири друго от самия синтезатор! Има обаче много "Но"-та най-вече с възможностите на синта: Задължително трябва да поддържа някакъв вид сплитване на клавиатурата! Отделно задължително трябва да може да зададеш на различни части от клавиатурата да свирят на различни миди канали - така това което идва като миди сигнал от барабаните няма да се бие с това което свири човека на синта! Ще трябва също и тия 10 (примерно) звука, които барабаните свирят...да са на клавиши, които няма да се ползват от този който свири реално на клавишите... иначе ще стане едно чудо, за чудо и приказ! Ако техниката ви позволява, и имате желание да си играете да го настроите - напълно е възможно да се направи, това което си описал!
 7. Yiwigi

  Търся Сайт

  В Guitar Pro-то също има функция да ти показва как изглежда въпросната партия ако е изсвирена на пиано! Отваря се всяко едно миди, или файлчета за Guitar pro ...и получаваш нещо като таб за пиано! Огромният недостатък на това е, че програмата е разработена изключително за китара, респективно повече от 6 (макс) тона не може да ти покаже, а често пъти и по-малко (според зависи какво се свири точно).
 8. Yiwigi

  Мнение за Korg Sp 250

  За бюджета който имаш вариантите са ти този Корг, един нисък модел на Ямаха има, моделите на Касио и можи би Орла някаква! Мисля, че всичките са налични в София, така че най-доброто което можеш да направиш е да отидеш и да пробваш на място! Много е важно на теб да ти харесва, защото ти ще си свириш на него
 9. Yiwigi

  Bastardolomey - нов албум

  Жестоко! Голямо браво за музиката - и аз съм от тези, дето чакаме ЦД-то Поздрави!
 10. Кратък семпъл от мен можеш да чуеш на myspace-a на Ювиги - Въпросите на града, на средната джангърестата част. Това е демо правено преди 2 години може би и повече...и тогава нещата звучаха така...сега мисля, че е поне една идея по-добре! Най-лаишкото обяснение на това как човек се "дере" е че въздухът от диафрагмата се прекарва през ларинкса където става продирането...и озвучаването и даването на точен тон става от устните резонатори и/или малко по-горните! Лично за мен най-трудно е да се стигне висок дерящ тон - нещо което Анселмо, Дани Фийлд и тн правят непрекъснато поради наличието на една камара вокална техника. НИКОЙ обаче не може да ти го обясни как точно се случва това, как се усеща и тн... трябва да опитваш от леко към малко по-силно в присъствието на педагог, за да може някой да ти каже какво правиш в действително! И един личен съвет от препатил - ако имаш желание да се занимаваш по-сериозно с пеене (още повече дране) не подценявай тия предупреждения за вредните неща които могат да се получат ако сам си си вокален педагог
 11. Yiwigi

  Как да избера клавир?

  Норд са страхотна марка! Но като им видиш цените ще разбереш, че това е за други по-бели хора
 12. Yiwigi

  Как да избера клавир?

  За рок и метъл определено най-подходящият вариант е Workstation! Според възможностите вече се определя колко нов/скъп да е! Има възможности и за под 1000 лв - през 90-те години хората също са свирили рок и метъл и тогава пак са ползвали синтезатори! И Корг и Роланд и Ямаха имат модели от средата-края на 90-те години, които имат достатъчно възможности и способности за нужди подобни на твоите! Тези синтове се намират на старо единствено, разбира се! И когато има някакво финансово ограничение, лично за мен, много по-правилен е избора да си вземе човек синтезатор, който е на 10-15 години... , но който преди 10-15 години е бил последна дума в технологията, отколкото да си вземеш нещо ново, което обаче не разполага и с половината възможности и функции на върховите свирки отпреди 15 години... Rock on!
 13. Yiwigi

  Берингер УМХ-61

  Да. То най-вероятно може да се отиде от 2-ра директно на 5-та... но ще трябва от някой панел с цифрички дето е да набереш 0 - 5... или 0 - 0 - 5... или нещо такова...което пак го прави неудобно! Затова по-лесния вариант е да си подредиш банките както ти трябват по ред на самия модул! Поздрави!
 14. Yiwigi

  Берингер УМХ-61

  Понеже на намирам хубава снимка - Б1-Б8 бутоните на клавиатурата са ти тези, които са като врътки... или тия които са само като копченца между тях? И ако правилно разбирам - ако става дума за копченцата...искаш като натиснеш някое от тях...и да ти включва примерно 47 ефект от банката на модула? Това би могло да стане само ако клавиатурата ти позволява да програмираш "program change" към тия копченца...при това доста детайлен програм чейндж! Например педалиерата на Берингер FCB1010 (ако не съм в грешка) имаше такава възможност...да зададеш на някое от копчетата по нея, какъв точно програм чейндж да пуска по мидито... Чесно казано съмнявам се миди клавиатурата да може да се настрои така при положение, че със сигурност има поне 1 друго място на клавиатурата (копченца нали) откъдето можеш да му зададеш програм чейндж. Ако при свиренето не ползваш много или толкова различни ефекти... тогава може просто да си ги наредиш на модула да са ти подред тия пачове, които ползваш и да си цъкаш само по едно нагоре/надолу от клавиатурата и така например да се придвижваш по звуците! Дано съм бил поне малко от полза - поздрави!
 15. Солидарност с Терми! Ако някой си мисли, че пеенето и дрането нямат общо...значи е в голяма грешка! Същото ако някой си мисли, че правенето на някакви неща (например да се дереш) през гърло е ок! Могат да се получат жестоки повреди на гласни струни, гърло и какво ли не... Потърсете педагог, той ще ви научи да пеете, а после и как да правите разни пинизи като това да се дереш!
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.