Jump to content
Българският форум за музиканти

boster

новаци
  • Мнения

    11
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Profile Information

  • Gender
    Male

boster's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. boster

    Sound Card

    Между другото от от днес са паднали цените на M-AUDIO http://www.bg-audio.com И то не всичките еднакво.Има някой неща с почти 50 % ,някой от контролерите ,някой карти ! Сигурно Коледно намаление
  2. Грешка ! Тук са повечето карти с цените- http://www.bg-audio.com/allcards.html
  3. Тук можеш да ги разгледаш http://www.bg-audio.com/ Тук са повечето карти с цените- http://www.bg-audio.com/ Това са най-търсените карти http://www.bg-audio.com/naiprodavanite.html
  4. Да ! Тази теория за закъснението е има на доста места .Закъснението е от 11-25 ms в зависимост от тембъра на инструмента ,но от опит знам че не винаги работи добре.Това е теория от времето на аналоговата техника , докато в цифрова среда има много добре разработени алгоритми ,които на пратика правят същото но резултата е определено по добър.Освен че закъсняват сигнала, променят го честотно и да някаква степен фазово.Принципа на тези теория не е толкова сложен а именно:Ако чуете един добре направен запис на симфоничен оркестър ще за балежите че инструментите са точно така пространствено разположени ,без да са употребявани никакви такива закъснители но ефекта се получава от разликата в разстоянието на всеки инструмент до централната стерео двоика и персоналния микрофон на инструмента или групата .В зависимост от големината на помещението се получава едно такова закъснение защото всички инструменти се намират на различно разстияние от стерео двойката и на еднакво от персоналния микрофон -) Ако имализарате внимателно написаното ще схванете принаципа !
  5. Да ! Тази теория за закъснението е има на доста места .Закъснението е от 11-25 ms в зависимост от тембъра на инструмента ,но от опит знам че не винаги работи добре.Това е теория от времето на аналоговата техника , докато в цифрова среда има много добре разработени алгоритми ,които на пратика правят същото но резултата е определено по добър.Освен че закъсняват сигнала, променят го честотно и да някаква степен фазово.Принципа на тези теория не е толкова сложен а именно:Ако чуете един добре направен запис на симфоничен оркестър ще за балежите че инструментите са точно така пространствено разположени ,без да са употребявани никакви такива закъснители но ефекта се получава от разликата в разстоянието на всеки инструмент до централната стерео двоика и персоналния микрофон на инструмента или групата .В зависимост от големината на помещението се получава едно такова закъснение защото всички инструменти се намират на различно разстияние от стерео двойката и на еднакво от персоналния микрофон -) Ако имализарате внимателно написаното ще схванете принаципа !
  6. И много трябва да се внимава с фазите и тези plug-ins които разширяват стереобазата.Те работят на основатана дефазиране и почти винаги създават проблеми , за това постоянно трябва да се проверява звука на моно!
  7. Браво !! Зачекнали сте много интересна тема .Много верни работи са написани.Точно 3D трябва да се мисли.Това помага на отделните инструменти да се чуват по ясно.Положението в ляво и дясно е от панорамите-това е ясно. Дълбочината са постига с reverb и delay kato някои от инструментите трябва да са по близо други по далеч в микса , но и това се постига сравнително лесно.Вертикалното движение обаче се оказва доста засукана работа .Точно за това вероятно говори [mengel].Разбира се това е психоакустично усещане.На слушалки се чува как някой инструменти за по нагоре от средата други по надалу и горе долу а слушано на монитори ефекта е че сякаш свука на отделните инструменти не се смесва.Хем са в микса хем се чуват ясно.Това много, много не се коментира и се води повече като ""engineer's secret weapons"".Колкото до MS техникте , много по използване са от колкото се предполага.И при запис и при обработка и при мастеринг.Интересно е ако някой знае повече за вертикалното движение
  8. Правилно!!! Другия вариант е да се сложи разделителен траф.Така са направени професионалните хибриди.Качественните трафове по принцип са скъпи,но за телефон ще ти свърширабота съвсем обикновен. Ако искаш да се записва всичко можеш да позваш специялизиран за това софтуер като например VRS Recording System Professional Audio and Telephone Recording Software.Многоканален е , компресира фаиловете и различни формати, подрежда ги по дни , часове и други критерии и разбира се се включва само при разговори -) Ако става въпрос само за една линия може да ти свърши работа и Wavelab.Той също има подобни настройки !
  9. да може да стане но трябва да кажеш какво точно искаш.да запишеш определен разговор докато си там или да се записва всичко и да го прослушаш.Като начало в никакъв случай не закачай линията директно към звуковата карта.Ще изгори !! Като се конкретизараш ще ти кажа как точно става!
  10. Здравейте ! Поздравления за прекрасния форум. Виждам че тук става вапрос за UBS интерфейси а това е неща ново http://www.bg-audio.com/Kontrol%201.html Ако някой има повече инфо нека сподели !
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.