Jump to content
Българският форум за музиканти

username

Members
  • Мнения

    36
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Относно username

  • Рожден ден 12/06/1982

Previous Fields

  • Инструмент
    BASS

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    197667994

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    София

username's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. Леле! Всичките тия мини джаджи направо къртят! Жалко, че за бас не може да се направи в такъв малък обем, но пък може и да пробвам - с някоя плътно затворена кутийка от тънък шперплат. А иначе в тия металните кутийки ако сложите някой парцал или парче минерална вата според мен направо ще звукнат.
  2. Благодаря за отговора, но това все още не ми дава никаква представа какви са изискванията за прием. Аз съм силно заинтересован, но имам нулеви познания. Ако регламентирате обаче минималният праг това ще е добре дошло за мен, а предполагам и за други желаещи тъй като до Септември има още доста време, в което бих могъл да се подготвя. Един вид за всеки изпит е редно да има: - конспект - критерии за оценка - минимални изисквания за "преминаване" на изпита от доста време се интересувам от музикално образование, но чак сега когато завършвам висшето си образование по архитектура имам възможност да се захвана с нещо такова, така че ще се радвам ако намеря съдействие от ваша страна.
  3. Звучи доста привлекателно. Ето веднага няколко въпроса от мен: - Какви са изискванията за прием? някакво минимално ниво? - Цена? - В каква форма се провежда обучението? дневно, вечерно? достъпно ли е за хора, които ходят на работа?
  4. усилвател - SWR working pro 400 кабинет - собствено производство с 15" говорител visaton BGS 40 - страшно се получи. свиря почти без корекции, само малко aural enhanser от усилвателя и тва е.
  5. относно тавана имах предвид това: http://pics.data.bg/categories/1/%d0%be%d0...edeb9721b/tavan трудно е да се обясни за тва го начертах направо. дано да съм ти помогнал. а иначе за слоевете вата с различна плътност според мен няма много голямо значение как ще ги подредиш. става дума за това, че когато звуковата вълна премине през слоеве с различна плътност затихването и по-голямо. не мога да дам строго научно обяснение сега, но си го спомням от лекциите по строителна физика.
  6. Здравей. Ето какво мога да кажа по темата: виждам, че правите изолацията на няколко пласта. Ако използвате вата с различна плътност за различните слоеве това значително би увеличило ефективността. Също така е добре да разминавате слоевете при застъпване (да не съвпадат фугите). За тавана това, което си мисля, че може да ви улесни е да използвате дъски или някакви други линейни елементи, с които да закрепите ватата по-стабилно, защото така само на по 1 точка не знам колко ще е устойчива. Надявам се да не пушите в това помещение, защото цигареният дим се пропива много добре в плата и изолацията и става истинки лисичарник. Друг кофти момент е прахолякът, който с времето ще се набие в тая изолазия. Това поне не е толкова страшно ако удряте по една прахосмукачка от време на време.
  7. @ reslicade имай предвид, че търкането наистина е много! не можеш да си го представиш каквото и да ти говоря сега. друго, над което може да се замислиш е, че маслото ОСМО струва 40-50 лева. ако все пак си много навит мога да ти отлея малко от това, което имам.
  8. малко зависи от светлината, още малко от това, че първо е до тъмното тяло на баса, а после до светлото такова и също малко от едната ръка безир, която добавех в последния момент.
  9. ^ какви са тия нападки бе брааааат? свиря колкото мога щото ме кефи супер много и си влагам сърцето в това. много неща са ми се случили през последните 12 години, но от свиренето не се отказах. това кой на какво набляга си е личен негов избор. ти освен това едва ли си човека, който трябва да ме категоризира! успехи в личен план
  10. Това дето се вижда от предната страна не са истинските жилки на дървото, а е байцвано от производителя. Иначе мерси за оценката. а относно запис ще трябва първо да разбера как става. до сега не съм го правил. предполагам обаче има доста теми тук.
  11. Ето какво се получи! Супер доволен съм от резултата! Направо кърти, обаче колко шкурене му ударих... Направо си оцених образованието през трите дни търкане. как го постигнах? ето кратко описание: 1 - сваляне на финиша с шкурка, полиране. шкурка№ 100, 150, 220, 400 2 - полагане на 2 ръце горещ безир ("ЛЕКО" ленен) разреден с ~10% разредител. полага се с четка, загрява се на водна баня. 3 - полагане на 1 ръка горещ чист безир. 4 - полагане на 2 ръце масло "осмо". в магазина нямаха top oil в момента и за това използвах друг продукт, предназначен за подове, а не за кухненски плотове. той предлага по-голяма устойчивост на механични въздействия, което за мен бе добре дошло. също така съдържанието на вакси в него е голямо, което също се оказа приятна изненада. 5 - заглаждане (полиране) на покритието получено от маслото. от нанасянето с четка бяха останали едни досадни следи, които махнах по следния начин: парче шкурка №1000 върху малко блокче за равна повърхност. мацвам малко масло с една четка върху шкурката и втривам нежно. отстрани на тялото не ползвах блокче. тази процедура я направих само веднъж, понеже вече ми се свиреше, но мисля, че би понесло още едно повторение. 6 - преди да сглобя всичко не се сдържах и ударих един лек безир на фингърборда. докато щкурех нарочно оставих малко следи от байцовете и предишния слой грунд за повече разнообразие. много ми допада това как боята е пропила по дължина на влакната и на места дървото изглежда съвсем различно. получи се ефекта "рециклирано дърво от дъбови бъчви". изобщо тия леки несъвършенства по дървото направо ме пръскат от кеф. ето и картинки: http://pics.data.bg/albums/5456/bass_tunni...36171f6d/mix_lo п.п. нещо са сдухали датата и не мога да кача снимките, така че да се виждат директно тук.
  12. ^ ^ ^ ха-ха, само това мога да кажа относно предния пост. и какво като е лъскава и нова? все тая е. тук става дума единствено за дизайн. мен лично ме кефи да е изкъртена.
  13. Такааа... проекта е в процес на работа. Свалянето на финиша обаче са оказа доста трудна работа. Момчетата дето са произвели баса бая са се постарали. Междувременно ето какво успях да науча относто третирането на дървени повърхности, tung oil - а и безира: TUNG OIL - получава се от пресоване на ядките на tung tree. Така полученото масло е от "съхнещите" масла, което го прави подходящо за третиране на дървесина, дори и камък който ще се ползва в мокри помещения. Известно е още като "китайско масло за дърво" поради факта, че китайците го ползват от около 2000 години. Основно предимство на TUNG OIL е, че е изцяло натурален продукт и не е отровен по никакъв начин. Ето от тук може да се поръча. Не е никак скъпо, но доставка си струва само за по-големи количества. http://www.realmilkpaint.com/oil.html ето и още малко информация от Уйкипедия: http://en.wikipedia.org/wiki/Tung_oil БЕЗИР - получава се от смес на натурални масла (обикновено лененео масло), разредители, оксиди и сикативи. Последните две се добавят за да увеличат контакта с кислорода и по този начин да накарат маслото да изсъхне. С други думи безирът е заместител на TUNG OIL и тъй като се продава почти навсякъде ще се насоча към него. Ето малко информация и относно безира: http://www.izkustvo.net/tag/%D0%B1%D0%B5%D0%B7%D0%B8%D1%80/ Това е за сега. Снимки после.
  14. ДА, ДА, и пак ДА! Евалла на vihro!!! В темата, към която е публикувал линк всичко е описано перфектно. Резултатът който е постигнал е точно това, което си представям! Утре разглобявам и започвам. Ще публикувам и снимки. Дано бъде полезно и за колегите.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.