Jump to content
Българският форум за музиканти

sevenstring

Members
  • Мнения

    745
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    китара

Contact Methods

  • Website URL
    https://www.facebook.com/stereoslap/

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    София
  • Interests
    авторска музика

Последни посетители

1424 профилни разглеждания

sevenstring's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Posting Machine Rare
  • Conversation Starter Rare
  • Week One Done Rare

Recent Badges

17

Обществена Репутация

  1. Здравейте! Ние сме група Stereo Slap - авторски проект от София, който започна преди около 15 години, спря преди около 11 години по разни житейски прични и от около година-две насам сме се хванали да развиваме отново ... но басистът ни току-що ни напусна и ни трябва нов, с който да продължим напред към записи, концерти и т.н. Можете да чуете 3 от по-отдавнашните ни записи тук: Отворени сме за всякакви хора във възрастов диапазон от 15 до 50 г., които са коректни и позитивни, могат да свирят и биха се радвали да правят авторска музика плюс някои и друг кавър в диапазона от лек до тежък алтернативен рок. Контакти: ЛС тук или 0882 980 009
  2. ... а някой в България въобще, който да направи пикгард по какъвто и да били начин ...?
  3. Има ли в София лютиер със CNC фреза или друг, който да може (и да иска) да прави пикгардове по поръчка?
  4. Случаят е донякъде за обяви "купувам", но си позволявам да пусна темата и тук, доколкото ми е интересно дали и доколко някой въобще е виждал напоследък това нещо. Та, търся си китара като друга, която имам от много години насам - стратокастър на италианската марка Еко. Не знам точната година на производство, но я купих втора ръка през 1995 г. и е сравнително модерно изпълнение, така че подозирам, че е от началото на 90-те или най-рано късните 80. Показаната на снимките е моята, която е модифицирана с нови тремоло, адаптери, заключващи ключове, джъмбо праговете и "изгладен" радиус на грифа. Във вида, в който я купих едно време, беше с 6-точково класическо тремоло и обикновени ключове (пак в цвят хром) и обикновени керамични сингъл койл адаптери с черни капачки. Подозирам, че пикгардът също може да не е оригиналният, защото не пасва 100% идеално при долния рог. Имам някакъв спомен, че преди доста години на сайта на една репетиционна имаше такава черна, която държаха като оборотна, обаче не мога да си спомня къде беше, а и кой знае какво е станало с репетиционната и китарата от тогава ... Та, ако случайно някой има или е виждал, или види някъде, моля да сподели!
  5. Позволявам си (тъй като той е от поколението, скарано с интернет , и не би могъл да го направи сам) да добавя името на Венци Георгиев - стар и опитен софийски лютиер, при когото съм си правил разнообразни ремонти и upgrades на китарите през годините. Изработва и преправя и тела, грифове и хардуеър. Работи както по електрически, така и по акустични и класически китари. Телефон: 0882 593 800.
  6. А, за почистването нищо не казвам - търкам като луд при всяка смяна на струни. Оно си требе ... или сака ли беше . Не знам как я виждате точно нуждата от мазане обаче - аз си свиря доста интензивно на китарите, но поне видима промяна, която да се третира с масло, за по-малко от година-две не усещам. За количеството може и леко да съм прекалявал, наистина. Имам тенденцията да предобрям нещата . Но дори и първия път, когато всъщност го направи един доста грамотен колега, си се забелязваше известна кратксрочна промяна на звука.
  7. ^Палисандърът не е ли в доста по-различна категория по твърдост от абаноса? Аз имам ограничен опит с мазане (на палисандрови грифове), но мисля, че краткосрочно се отразява на звука, и то в не особено положителна посока. За себе си съм решил да не прибягвам особено често до това и определено не мисля, че, дори и да си му фен, има смисъл да е повече от веднъж годишно.
  8. И аз мога да гарантирам способността си да кажа какво ли не ... не е трудно - отваряш си устата и казваш каквото ти дойде. Доказано, не е трудно. Лично аз съм пробвал акустични Фендъри 1-2 пъти и повече нямам намерения да си правя този труд ... гарантирано! Но уши всякакви ... Тъй като вярвам, че авторката на темата има способността и желанието да чете по-внимателно от колегата, да поясня, че става дума за по-евтини от 800 лв. Lag-ове, каквито, доколкото съм мяркал, също има и които тя може да пробва ... и хич нищо не гарантирам, просто ги посочвам като евентуален вариант, щото съм видял, че за 800 лв. тази марка има по-добри попадения от други марки (пак за 800 лв.). А специално на полуадаша по прякор ще му продавам бензина за 10 лв. и хич не ме интересува какво мисли обществото . Peace!
  9. Това не е съвсем в целта, но наскоро нашият вокал си взе един Lag от малко по-висока ценова категория (къмто 800 лв. може би да беше), който се оказа учудващо добър. Ако имат и по-евтини серии, може би си струва да се провери дали пък и те не са над средното качество в този диапазон. Позволявам си да коментирам въпреки, но и именно защото по принцип не свиря на такъв тип китари (освен ако има нещо специфично за записване) и са ми адски неудобни, а този Lag е едно от малкото сравнително евтини изключения, които съм срещал. С горната уговорка, доколкото съм пробвал и заемал такива, няма нещо което бих препоръчал за под 600 лв.
  10. ^ Тъй, тъй, noblesse oblige, както е казал Алеко .... Към авторката - взимай каквото ти се изпречи пред очите. За такива пари кой знае какви съвети не могат да се дадат.
  11. Не съм съвсем сигурен дали това ти оказва влияние, но 2 мм e необичайно дебело за соло китара. Пробвай с 1 мм.
  12. Тези проблеми ги имах преди няколко месеца, когато ползвах Internet Explorer. С Firefox всичко точно.
  13. Поредната пълна простотия! Да питаш хората "кой е най-... (не знам какъв си) китарист" и всеки да си посочи избраника иди-дойди го разбирам, ама това с тези елеминационни дуели е вече идиотизъм на квадрат. Какъв Дейв Гилмор срещу Ангъс Янг или каквото там беше, к'ви 5 лева ... ще ми трябва половин ден да изброя всички абсурдни противопоставяния в този боклук ... и, най-вече, защо който и да било срещу когото и да било въобще??? Единственото, което дава някаква надежда, че хората все още оценяват музикалността повече от техническия онанизъм в свиренето на китара е, че Алекс Лайфсън и Брайън Мей са изкласили в Топ 3 ... но дори и на това не мога да се зарадвам особено в такъв боклучав контекст. Аман от състезания, конкурси и кой бил по-по-най-"добър". Няма "добър" и "лош" бе, хора, това е изкуство, да му се не види!
  14. Кой пък е говорил за 8-ци (или 9-ки?) на 38? Нерде 52, нерде 38. Ако една китара, особено със скала 25.5", не звучи достатъчно "готино" с 10-46 в стандартен строй, проблемът определено не е в размера на струните.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.