Jump to content
Българският форум за музиканти

jrahnev

Members
  • Мнения

    34
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    китара

Profile Information

  • Location
    София

jrahnev's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. Отново ще благодаря на колегата, по горе! Свалих струните от ключовете и проверих какво се случва под магаренцето - от струна Ла, успоредно с тапичката, стърчеше около два - три милиметра (не мога с точност да кажа разбира се, просто се напипваше) и това се оказа достатъчно да си има още една "звуковъзпроизвеждаща системка". Не ми се беше случвало досега никога и затова не съм предполагал, че това може да бъде проблем.
  2. Благодаря! Ще поразровя малко, доколкото мога, ако не - на следващата смяна. Тъкмо съседите ще са доволни, от това че тихичко си подрънквам.
  3. Здравейте, Наскоро се сдобих с един полуакустичен Фендър, уестърн. Реших да му сменя струните, и най-вероятно като съм бъркал отвътре да изкарам "тапичките" съм разместил някаква поне до момента успешна конфигурация на кабелчетата, които обслужват озвучаването на китарката. Сега, предимно на тонът Ла, някъде изпод магарето се издава такъв дразнещ резонанс, че....... Някой има ли наблюдения и изпробвана идея как да заглуша този шум. Благодаря!
  4. Благодаря за хубавите думи! Имам леки амбиции да направя нещо и на сцена, та затова бих искал малко да се позанимавам с учител - да не дразня съседите и публиката. Пак благодаря!
  5. Здравейте и от този раздел. От малък искам да пея, но така и не направих нищо сериозно по въпроса. Сега съм на 33. Тук изпях една моя любима песен, извинете за неритмичното свирене, както и за куп други неща, но дали според вас има основа върху, която да надградя певческите си способности. Имам желание да започна уроци при квалифициран преподавател. Не мога да взимам големи височини, но приятелите ми се кефят, когато пея.....но все пак бих искал да чуя и мнение от хора, които се занимават професионално с това. http://www.4shared.com/file/158800207/c922...ckyRaccoon.html
  6. Пич, ти акъл имаш ли да си публикуваш пиесата тук на показ пред всички. Нали някой ще си сложи акордите за себе си и после айде - отиде ти труда. Не знам, ти си отговаряш, ама гледам от вчера до днес никой не ти казва как да я хармонизираш мелодията, което малко ми навява на мисълта, че вече някой си я свири с кеф вкъщи. Преди време пуснах като теб ето това: и то само първите два такта от него, няма да ти казвам какво се получи, а аз останах на сухо.
  7. Братле, то сега да гледа някой продуцент, че да види каква верна публика имате и да ти купи един нов бас...аз така ги виждам нещата, а ако и с новия инструмент се получава същото, веднага превръщам късането на струни като част от репертоара. Като пишете авторска музика, на петата минута слагайте само клавир и соло китара, после пускате барабаните и там за финала вече ще си измислиш нещо да се поразходиш на една струна. Виж го човека от "Морфин" само с две си бичи. Може да не ти е до майтап, ама важното е че забивате яко.
  8. Даа, най-после малко по-зрели теми в този музикантски форум. На първото видео Албърт Колинс посвири с цялото тяло. Тоест звукоизвличането става с цялото тяло, а от тук следва, че и да блъскаш китарата по главата, пак може да излезе блус - стига да има такъв.
  9. Имах ги и двете, сега само "Рок китара" е в мен. Ами за да се запалиш може и да ти свършат работа. По приницип в подобни издания човек може да намери много интересни готови съвети, но ако се е лутал години в по-задълбочената материя. Нещо от типа, ако гаджето ти е омръзнало и някой приятел ти каже - "Ти луд ли си, я виж какви очи има" и ти тогава да започнеш да пишеш поезия за нея, осъзнал че това ти е липсвало десет години в отношенията ви. Сега по-практично, ако отидеш на учител по китара и платиш 15 кинта, във встъпителният му урок може би ще научиш съдържащото се от книгата, въпреки че в нея има, над 20 акорда бонус. Т.е. ако искаш сам да си набавиш информацията че металните струни при вибрацията си над адаптърите произвеждат звук, и че Джими Хендрикс и Ерик Клептън са доста добри китаристи, и че трябва да научиш поне пет акорда и да свириш ритмично с тях, плюс информацията за няколко легендарни марки китари и усилватели, допълнени от ефектите, познати на всички тук....купи си я. И сега, по-обнадеждаващо, ако не си свирил - ще забиеш няколко парчета благодарение на тях.
  10. Преди месец и половина сложих Ърни Бол, които ги описват като подсилени, за бендове, и едва ли не покритие....10ки, в черна опаковка - 20 кинта. Купих ги от един известен магазин в София. (после разбрах от къде мога да си купя с 5 лева отгоре и дискутираните Еликсир, ама айде другия път). На третия ден ръждясаха на рае, а звука умря на 15тия. Свиря вкъщи и си мия ръцете със сапун . Възможно е лятото да се скапват по - бързо струните, нищо не казвам. Възможно е и тези струни, макар от магазина да са пълен ментак. От една седмица, и то заради тази тема, реших да пробвам Yamaha. Ами, много приятен плътен звук, маааалко по-твърдички се усещат, абе прекрасни са за ритъм китара. Очарован съм, звукът особено. Сега вече ще наблюдавам за колко ще се скапят. Но повече Ърни Бол май няма да взимам, въпреки че досега само от тях слагах и веднъж Д,аДараио, но пък те много глухо ми звучаха. Но в крайна сметка за звука си зависи и от китарата и всичко след нея.
  11. това, предполагам е майтап, че правилното произношение на думата - distortion - е дисторжън
  12. jrahnev

    Telecaster

    Но имам усещането, че темата е малко от типа - " Татко, вярно ли е, че си бил един от бийтълсите?", какво точно е отговорил Джон Ленън на сина си само гадаем...но все пак, ако някой си е купил Телекастер и не е сигурен, че е направил добрият избор, нека вече да се успокои!
  13. jrahnev

    Telecaster

    Това импровизации на тема "Within You Without You" ли са ? Много добре пее китарката и това зад нея. Темата е за Телекастер, а не за Рикенбакер....моля без такива включвания!
  14. jrahnev

    Telecaster

    sevenstring, разбира се, че е странно. Нали за това се правя на хамав в предния си пост, то не че не съм си по принцип...но това ще го обсъдя в друг форум. И все пак заглавието трябва и да провокира, а гледайте колко поста се изписаха, от които научихме и много полезни неща. Но наистина, когато мой познат с претенции да разбира от музика, ми каза, че телекастера изглеждал много смешно и някакси "НЕагресивно", направо му се изсмях. И когато случайно в "Ютюб" се натъкнах на едно соло на Пейдж, който стимулираше своя телекастер с лък за контрабас и вадеше звуци подобни на музика към филм на ужасите правен някъде на друга планета или кой както иска да си го разбира, но в никакъв случай не и смотаняшко....веднага му изпратих този клип, придружен и с линк към списък с известни китаристи, които са свирели или свирят с Телекастър. Той млъкна, взе си бележка. Но оттогава просто избягвам да си говоря с него за музика. Просто нямаме какво да си кажем. И това не е само за Телекастерите, това е в много области. Просто последните 20 години се навъдиха някакви хора, които карат останалите да им вярват, че именно те откриват топлата вода. Смешно е, некултурно е....пуснете си МТВ и вижте всеки втори клип с китарна музика е изпълнен с Телекастер.. Поздрави П.С. Моля да бъда извинен ако поста ми е прекалено абстрактно изнесен, просто не мога да говоря конкретни неща, тъй като не съм нито суперспец нито супер музикант.
  15. jrahnev

    Telecaster

    Аз имам един телекастер, ама той не е съвсем телекастер, къстъм...и не е съвсем фендер - скуаяр е..обаче като видях как Телекастер създаде повод да се говорят такива хай левъл теми, стигнах до извода, че Телекастер е много яка китара. Един мой приятел преди време вика, абе..що си си купил такава обикновена китара, вземи нещо по-пънкарско..по-така..викам - абе мен..Кийт Ричардс свири на такава китара, а Джими Пейдж и той едно време...и Жоро от Остава и той...Тогава още не бях разбран напълно, обаче сега когато темата за Телекастер премина през космоса и през съпротивлението на материалите, аз мисля че Телекастер е велика китара и с много як състейн, и яка динамика дори..много се кефя, че най-после и тази китара се доближи до достойнствата, които по презумция заслужава...евала на темата
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.