Jump to content
Българският форум за музиканти

toshevski

Members
 • Content Count

  245
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About toshevski

 • Rank
  Вокален бегач
 • Birthday 02/27/1985

Previous Fields

 • Инструмент
  Гласец, Нотки, Пръсти...

Contact Methods

 • Website URL
  http://musobg.com/
 • ICQ
  335966252

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Sofia, BG
 • Interests
  Гласец, Нотки
 1. toshevski

  Сайт на музикантите

  Здравейте! Изключително приятно ми е да ви представя официалното продължение на започнат преди известно време проект, който набира сила. Това е musobg.com! Старият макар и скромен, представен тук - http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=77395 вече си отиде, за да даде път на новия. Благодаря ви в аванс и ви моля да помогнете с изграждането на вашето място. Коментирайте, влизайте, давайте препоръки, дръжте връзка с нас. Посетете вашият сайт- musobg.com!
 2. toshevski

  Сайт на музикантите

  Регистрирайте се за новостите в блога и ще получавате най-новите статии директно на вашата поща! А също така можете през формата за контакти да изпращате вашите идеи, предложения, впечатления! С радост ще ви отговорим! MUSO
 3. toshevski

  Сайт на музикантите

  Благодаря ви, приятели! Ще се стараем всеки ден да обновяваме и качваме повече инфо за интересуващите ни теми! Всяко начало е трудно, но аз съм безкраен оптимист!
 4. Възникна нов Блог, с единствената цел да бъде тясно и конкретно насочен за общността от музиканти в Бълагрия! http://musojournal.wordpress.com/ Влезте, прочетете, коментирайте статийте! Благодаря!
 5. toshevski

  уютно

  Ооо, каква романтика! А колко обичам... Аз пък се сещам за едни много ранни спомени пак с момиче... и гледане на звезди, едно друго... а за музиката се сещам за едни такива хорчета и песнички, които много ме вдъхновяваха и си ги пеех всеки ден тихо на връщане от даскалото (там ми беше хора)... "Светът е хубав, светът е чудесен, светът има нужда от моята песен..." Най- вече се сещам за истинското си откриване на гласа си преди известно време, да не кажа скоро...- чувствах го като прекрасна рожба, пеленаче, което трябва да го науча да говори, ходи и най- вече- ЛЕТИ.... Не знам защо такива приказки ги пускам, но така ми нахлуха в главата, че нямаше как да не ги споделя...
 6. toshevski

  Кратък гид за начинаещи певци

  Ами знаеш ли няма да ти отговоря на този въпрос защото е ясен като бял ден- за такова субективно мнение няма по-, по- и най- като цяло! Т.е.- за мен е добро това, за теб друго и т.н.! Със здраве! :hello:
 7. toshevski

  Кратък гид за начинаещи певци

  Ами това е, че всеки глас и гласов механизъм е уникален и гаранции няма! И мисля, че е редно да попрекратим лансирането на Акселчо, не, че бандата не е яка- напротив, първо темата е друга, а и за мен лично не е от най- силните рок вокалисти! Надявам се мнението ми да не предизвика масови безредици....
 8. toshevski

  Кратък гид за начинаещи певци

  Е да на 44 е, но с неговия начин на пеене и начин на живот...
 9. toshevski

  Още за дишането

  Така колеги вчера разбраното и прилагано от мен дишане се преобърна на 180 градуса! Чета в момента биографията на Енрико Карузо, написана от Пиер Кий и в книгата има материали за певческия метод на певеца- дишане, упражнения и т.н. Та той е ползвал диафрагмено и МЕЖДУРЕБРЕНО дишане, при което се повдигат гърдите (без раменете)!!! А при човек като него "неправилно дишане" е неправилно да се каже според мен! Нали? Чудя се какво мислите по въпроса!?
 10. toshevski

  Кратък гид за начинаещи певци

  Незнам, това за избледняването на гласа и/или губенето му е доста относително и според мен има закономерности, които оказват влияние и съответно според мен има неща и методи, при които гласа да се запази максимално години. Естествено и тембъра и гласовите индивидуалности играят роля! Вижте едни двама мой любимци, "младежи" на по 60 ! А също и този младеж: тук!
 11. toshevski

  Какъв глас имате ?

  Напълно се съгласявам с "усещането"! Няма идентични гласове, няма идентични диапазони, клавиши, струни, прагчета, има вокален механизъм, мисъл и усещания... Аз бих искал максимално да се възползвам от теорията за да мога да го приложа в практиката защото без диплома няма работа, без работа няма развитие (дипломата в случая е теорията, а работата е пеенето), няма как да се прави нещо без да се знае как, т.е.- да се кара само на усещания, а и доста от нещата могат да се направят дори по- лесно отколкото си мисли човек, но трябва да бъде запознат с нещата и след това идва ред пак на усещанията...
 12. toshevski

  Какъв глас имате ?

  Доста неприлично изказване! Не, не говоря за това, а за мислена маска на лицето, която го разделя на зони и всяка зона отговаря за изкарването на даден тон! Това е място към което е насочено резонирането и най- общо казано усещаш звънтене в тази област при изкарването на този тон! Така аз го разбрах, така ви го казвам! Не съм още много наясно, но ще се постарая да бъда в най- скоро време!
 13. toshevski

  Какъв глас имате ?

  Хе хе, хората (цялата държава) са мошенници, ти пък за едно пеене, което всъщност е най- чистото и благородно нещо... Далавера да има! Аз пък скоро рабрах ново за мен нещо и то от един спор с една оперна певица... При тенорите нотния запис е с една октава нагоре! При спора мацката ми вика- те оперните певци пеят До на 3-та, а аз изпаднах в смях и й викам- да бе, ама много ясно, та те от там почват даже... Поразпитах и се запознах с фактите- та една октава по- нагоре! Също и рабрах къде точно стоят високите тонове в лицето! Някой да е чувал за "Венециянска маска"?
 14. toshevski

  Срещи на вокалите

  Аз не можах да дойда! Надявам се следващия път да съм на линия!
 15. toshevski

  Какъв глас имате ?

  Браво бе! Много приятен глас! Да го използваш добре и да го развиваш! Според мен имаш още много нагоре! Това, което си изпял обаче могат да го пеят и басове и баритони и тенори...т.е. по него не може да се определи! Според мен си тенор, но трябва човек да те разпее добре и тогава с точност да определи!
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.