Jump to content
Българският форум за музиканти

1959

новаци
  • Мнения

    5
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

1959's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • Week One Done Rare
  • One Month Later Rare

Recent Badges

0

Обществена Репутация

  1. Пробвах да ги навързвам, и най-големите омове които успях да искарам бяха, когато съединих две от едната страна с една от другата, които ми показваха 20 ома по отделно, а заедно направиха 40ома.
  2. Можеш ли да ми обясниш подробно, за това как да ги измеря. Какво трябва да отчете на първичните намотки?
  3. Ето снимка, тук тези с зелено са 6.3в, лилавите са 5в, жълтите са тези трите на вторичната намотка, тъмно червените заедно измерват 8 ома, а другите 3 в светло червено заедно измерват по 20ома. Тези с въпросителната не правят връзка с никоя. Черната да не е тази с пунктираната линия към масата, но червената нямам никаква представа.
  4. Малко бях отрязал от схемата. Това дали ще ти помогне?
  5. Здравейте, имам захранващ трансформатор, който го извадих от стар усилвател. Въпросът е, че е от 59-та година и на него непише коч жичка за какво е. Намерих му схемата от където съм го извадил и знам, че има 6,3в 5в за токоизправителна лампа и жички за 110,127,220волта, но незнмам коя за какво е. Разбрах само 6,3в и 5в кои са. На другите съм измерил омовете. Има една черна и червена които не правчт връзка с никоч друга, след това има две от едната страна които правят връзка с една от другата когато и пробвам по отделно ми показват около 100ома, а когато съединя тези двете от едната страна и ги пробвам с другата намаля омовете на половина. След това има една, която прави връзка с една от другата 8ома. И още две от едната страна, които правячт връзка с една от другата по 20 ома,но когато ги съедина тези двете от едната е намалч омовете както при другите две. Някой да ли може да ме насочи към коя за какво е или начин по който мога да разбера. Ето я схемата на трансформатора от усилвателя.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.