Jump to content
Българският форум за музиканти

raliva

новаци
  • Мнения

    9
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от raliva

  1. Ехаааа, това е страхотно!! Качеството също е на много добро ниво, а и се работи лесно с програмата. Много, благодаря!
  2. Първо с това https://midi-recorder.web.app/#viz=on&layout=equal&gravity-direction=up&pixels-per-second=20&3d-vertical=0&3d-distance=100&scale-x=1&midi-range=0..128&theme=white-and-accent-color&hue-rotate=0 записваме звука от пианото на лаптопа. Свалям го в миди файл. След което го конвертирам тук: https://audio.online-convert.com/convert/midi-to-mp3 А съм свързала лаптопа с пианото, посредством кабел USB B към USB A.
  3. Не. Свързвам с USB кабела лаптопа към пианото и отварям този линк https://midi-recorder.web.app/#viz=on&layout=equal&gravity-direction=up&pixels-per-second=20&3d-vertical=0&3d-distance=100&scale-x=1&midi-range=0..128&theme=white-and-accent-color&hue-rotate=0 Там директно се запазва изсвиреното на пианото, сейвам на компютъра и конвертирам файла, който е midi в mp3.
  4. Вчера едитнах поста, но може би сте го пропуснали. В крайна сметка стана супер елементарно с предложението на N.V.C. Малко е лошо качеството, и звучи като електронни паино, но като за аматьорски запис, мисля, че е ок. По-нататък със сигурност ще разуча вашите предложения, за да стане като хората Още веднъж благодаря на всички!
  5. Избрах този начин: " USB to Host - с USB кабел след инсталиран драйвер на компютъра (както описа колегата yamaha по-горе) може да се запишат MIDI съобщенията на компютъра или директно да просвирват VST инструмент в DAW. При тая опция ще се управлява външен звук на пианото, а не една от вградените бленди. " тъй като имам вече кабела. Свалих някакво Cubase (ако това се има предвид под DAW) и ще го мъча. Но сложен софтуер ми се струва. ЕДИТ: Даааа! Това стана! Конвертирах в mp3 и сега вече е това , което искам. Много благодаря! И на теб и на всички, които си направиха труда да ми отговорят!
  6. Благодаря на всички за подробните обяснения! Мислех, че нови отговори ще ми идват на имейла, но не съм получавала никакви известия и не очаквах тук да постове, след моя Всичко, което обяснявате ми звучи много сложно. Обясненията на Koobenot са доста подробни и трябва по-задълбочено да ги разгледам За който питаше, операционната с-ма ми е windows 11. Взех кабел USB B -> USB A. Свързах пианото с лаптопа и изтеглих някакъв софтуер Audacity, но не работи. Явно няма да е толкова просто, колкото очаквах. Искам да запиша звука като mp3 или миди, които предполагам после мога да конвертирам. Ще пробвам сега и с флашка. Не ми се иска да записвам звука външно. Още веднъж благодаря на всички за отделеното време. П.П. От пианото включих Bluetooth MIDI. На лаптопа в блутуут в Other Devices ми се показа "USB func for MIDI", но не знам какво да правя с него. Явно и някакъв софтуер ще ми трябва.
  7. Здравейте, дещеря ми има такова пиано и тъй като отскоро започна да си измисля нейни мелодии, искам да ги съхранявам на лаптоп. Може ли да ми обясните как точно става? Разбирам, че на първо време трябва да купя кабел USB-Midi. И после? Благодаря предварително на отзовалите се!
  8. Здравейте, при коя учителка по пиано в Пазарджик ходи синът ви? Може и на ЛС.
  9. Как са клавишите на Kawai CN-17? Доближават ли се до акустичното пиано?
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.