Jump to content
Българският форум за музиканти

radius

новаци
  • Мнения

    6
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Топ дни

    1

radius last won the day on Март 10 2021

radius had the most liked content!

radius's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

1

Обществена Репутация

  1. Мерси, Финиша е доста добър и слоя дебел (то затова и се е отлюспил). Викам си и да не свиря, само като я погледна и да ме радва .
  2. Прочетох доста от препоръчаните теми вкл. и разни препратки от там. Разбрах общо взето, че не е трябвало да питам, тъй като това са баналности за профи музиканти и вече е обяснявано. То и самия форум има такава насоченост, доколкото разбирам, или поне това е стремежа на утвърдените юзъри. Но понеже съм пуснал вече темата, се чувствам длъжен да я завърша. Купих си китара, която много ми харесва на външен вид, поне ако не свиря, да и се радвам като я гледам. Понеже китара за 300 лева свири като за 300 лева, аз си избрах за 500 да има по-хубав звук ? . Съответно без тремоло. Куриерите са успели да отлюспят 30 кв.мм от лачената боя, въпреки хубавата опаковка, но от Томан, макар да нямат вина, ме компенсираха да спя спокойно (не ми се занимава с връщане). Ето това е красавицата, с обърната глава, защото много ми харесва (а всичко друго и е минуси) и те така. https://www.thomann.de/de/ibanez_grgr221pa_aqb.htm Не съм по-добър свирач с нея, но всичко е по-лесно особено тапинга. Мерси за съветите.
  3. Докато ми се избистря идеята каква точно да е новата китара (докарах ги до 4-5 бр след четене на доста от темите тук и там), минах днес през Динакорд. Купих си струни Д'Адарио 0,010-0,045, че сегашните ми са на 28г. и май е време за смяна ?. Купих си и 6 перца Дънлоп, има и Джаз 3, има и по-големи и по-малки, различна дебелина. Помолих да пробвам една китара и ми дадоха някакъв евтин Gibson (или под каквото име е в този клас) за под 300лв. Веднага ми направи впечатление, колко са звънливи струните му спрямо моите. Отделно като гледам височината на струните на 12 пр. е колкото при мен, но към началните прагчета пак си има височина. Т.е. носи на смъкване откъм бриджа. При мен няма никаква височина в началните прагчета, то затова и бръжди, освен от износените прагчета. Моя гриф винаги е бил така, прав, и няма как да се свалят много струните (шиша поясних, че не прави нищо). Отделно от едната страна има леко разлепяне на фретборда. Изобщо, май може да се акордира само с циркуляра. Ще покажа на кои китари съм се спрял за последен съвет, но първо още малко да попрочета, че не разбрах защо Quantum адаптерите са по-добри от Infinity R например, и защо Wizzard III грифа е нещо хубаво. Да не говорим палисандър или жатоба трябва да е фретборда, срамота. ?
  4. Благодаря за споделеното. Не че снимката е най-добрия начин да се види, но ето как изглеждат най-износените ми прагчета. Доколкото разбирам не са ми те само кусура, но все пак зле ли са?
  5. Мерси за отговорите, наистина точни. За хъмбъкърите прочетох, че дават по-тежко звучене и че евтина китара с тремоло не бива (те пък Джаксън, сякаш нарочно са с тремоло). Не знам за втора ръка, нямам скрупули по принцип, тоя Ibanez ми харесва доста като форма. Засега мислех да отложа покупката на китара, поне да видя ще потръгне ли свирнята, но пък като казваш, че се усеща голяма разлика между моята Кремона исегашните китари, ме замисляш. Мерси и за линка към темата.
  6. Здравейте, Цял живот слушам китарна музика, като в един период (1992-1995г.)и свирех. Класика предимно и малко електрическа китара. Seek and destroy, пънкарии с power акорди, т.е. нивото ми е начално. Учителят ми (Жечо от ДНА - В.Търново) доста наблягаше на класиката и теорията, което не е лошо по същество, но не ме приближава към любимата музика. А тя е от дет метъл нагоре. Напоследък нещо ми се присвири и извадих китарата. Като попрочетох по форумите, се чувствам динозавър. Оборудването ми е китара Кремона, кубе Vermona Regent 150 , не намирам точна снимка (моето е цвят орех с видима масивна дървесина), но подобно на долното и правен дисторшън с много шум. Попрочетох малко и към мен пътува от Германия един Digitech RP55. Понеже нямам никаква база за сравнение, имам няколко въпроса. Пак да уточня че харесвам тежка музика, сега тренирам Ea Lord of the Depths на Burzum и си мечтая за Pull the Plug на Death (любимата ми група) и ако има значение, нека съветите ви са в тази посока. 1. Китарата ми ясно, че е компромис и мога да си купя някой Джаксън или Ибанец до 500лв., като тук питането ми е следното: четох че това е строго индивидуално и трябва да се пробва конкретната китара, но засега май не мисля да сменям моята, поне докато не видя дали ще потръгнат нещата със свирнята. Китарата ми може би има проблем, може би си е такава - не мога да сваля екшъна под 2,3-2,5мм височина. Шиша имам чувството ,че е само за красота, откъм "магарето" винтчетата не позволяват много сваляне, защото започват да браждят струните до към пето прагче. Те и самите прагчета ми се струва, че имат немалко износване, но това може специалист да го прецени. Ако не стана ясно по тази точка какво питам, то са 2 неща - да очаквам ли да ми е много по-лесно в солата с друга китара и дали моята може да стане що-годе прилична откъм екшън? 2. Какви струни да си купя, че сегашните са поръждясали? Нещо универсално като дебелина, понеже не знам какво ми трябва. Сегашните мисля са 0,9 Гашевска. 3. С какво перце да пробвам, досега съм свирил само с квадратно от фонокарта. Ясно, че ще взема няколко размера, но горе-долу кои да са? Мерси и простете незнаещия, за велосипеди мога да напиша дисертация, но тук съм изостанал доста.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.