Jump to content
Българският форум за музиканти

petjadask

новаци
  • Мнения

    12
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Последни посетители

Функцията за показване на последните профилни посетители в момента е изключена и не е показна пред останалите потребители.

petjadask's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. Благодаря Ви. Погледнах в ebay. Има избор - от $6-7 до 20+. Така че този въпрос ще го уредим. :)
  2. Благодаря Ви за разбирането. Колкото и смешно да звучи, децата си имат техните изисквания, и ако нещо мъничко не отговаря на тях, се чувстват по-скоро разочаровани от подаръка, колкото и голям да е той иначе. Надявам се да съм направила правилния избор, като предпочетох Roland fp 30 пред Casio px 770 set [(с капак :), стойка, педали, столче и слушалки). На нея много и допадна заради всички "екстри"]. Мислите ли, че е от значение дали е произведено в Малайзия или Китай? Новата доставка са от там (Китай). Освен това гаранцията в muziker е 3 год, а в Динакорд е 5 год. Но по-отделно търсени и закупени пианото доста се оскъпява. Както се казва - няма пълно щастие. И за покривало за клавиатурата - къде мога да купя, за да е надеждно защитена. Благодаря Ви за всички насоки!
  3. Благодаря Ви за двата отговора. Да, вярно е, че дъските не са най-важното (стойката и педалите са налични в muziker, пианото все още не, затова се налага да чакаме), но за децата нещата изглеждат по друг начин. И без друго- за добро или лошо- я отклоних от първоначалния й избор (Casio px 770 Bk set - защото приличаше на истинско пиано с капак!!!, имаше столче и слушалки), но след дълго проучване останах с впечатлението, че Roland fp 30 e по-добрият избор. Не разбирам от дигитални пиана, нямам възможност "на живо" да пробвам, което и да било, така че... след много мислене така реших. Сета можеха "да го съберат" и в България, но по отделно закупени, цената доста се оскъпяваше. Не знам дали е от значение (но това също леко ме притеснява), на предишните пиана пише, че са произведени в Малайзия, а новата доставка ще бъде от Китай. Надявам се да няма компромис в качеството. Вие на какво мнение сте? И ако може още един въпрос. Понеже пианото е без капак (да, винаги може да се покрие с нещо), но има ли специални покривала, които да го предпазват от прах най-вече и от каквото друго би му било противопоказно. И къде се купуват. В интернет намирам само калъфи тип чанта/ сак. Предварително Ви благодаря за отговора.
  4. Поръчахме Роланд (с дървена стойка и педали) от muziker и подарък слушалки. Там обаче ще пристигне към края на ноември, после- към България. След толкова самопричинено "ходене по мъките" се надявам накрая доволно да кажа: "Всичко е добре, когато завърши добре" Още веднъж благодаря за отзивчивостта.
  5. Здравейте, може ли мнение за Korg LP- 380 Bk Set... или да продължавам да чакам Roland fp 30 bk. Очаква се доставка края на ноември. Korg-ът е наличен.
  6. Благодаря Ви! Наистина давате много полезна информация!
  7. Още един въпрос - това, че "отдавна им стои в склада" проблем ли е? Защото това също е нещо, което ме притеснява. Има ли отношение към гаранцията на инструмента. 10годишната гаранция на Роланд никой не я предлага (от дистрибуторите). В това отношение е може би по - добре да се насоча към "нов внос"?
  8. Благодаря Ви! Ще погледам, почета и послушам още малко!
  9. Здравейте, все още съм пред дилемата, кое пиано да избера. Продължавам да се колебая между Roland fp 30 bk Set (макар че надхвърля 1300 лв) и casio px 770 bk (пак Set). Тъй като не мога да ги чуя " на живо", а слушам и гледам само клипчета в You tube ми е много трудно да преценя. Кое според Вас е с по-високо качество- и като инструмент, и като звук? Освен това се оказа, че доста малко неща има налични в България. Най-много неща предлагат muziker.bg, но специално за Roland чакат доставка в края на ноември. В интернет откривам radoslavmusic и musicprobg, но не знам, колко са сериозни. От muziker ми предложиха Korg 380. Какво мислите и за Kawai ES 110? Ще съм благодарна за изразеното мнение!
  10. Благодаря Ви за изчерпателния отговор. Ще поразгледам още малко - най-вече като предлагане и цена на коментираните модели. Едно от условията е, ако не е налично пианото, да може да бъде доставено в рамките на 1-2 седмици. Още веднъж благодаря.
  11. Благодаря за отговора. Доста почетох за двата модела (Roland и Casio). Продължавам да се колебая, тъй като за Roland отзивите като че ли са повече. Звукът също е по-насите, но пък Casio-то звучат (за мен) нежно. Вероятно ще се насочим към Casio-то, най-вече защото по-прилича на пиано, на което щерката държи особено. Бихте ли препоръчали нещо друго като марка и модел в ценовия диапазон до/ около 1300 лв, което да е добро съотношение качество-цена? Още веднъж благодаря за отзивчивостта. Коментарите Ви са много полезни!
  12. Здравейте, предстои ми закупуване на дигитално пиано за дъщеря ми (10 г.) След доста четене се спрях на следните модели: Kurzweil KA 130 SR, Casio PX 770 ВК и Roland FP 30. В областта съм лаик, така че моля за мнение, кое е най-подходящо. Бюджетът ми е до 1300 лв. Направи ми впечатление, че в описанието на продуктите някъде пише, че в пакета са включени само адаптер и стойка (music stand), а някъде пише, че е с вградени 3 педала. Въпросът ми е, дали при всички модели педалите (3 на брой) са вградени все пак или при някои модели се закупуват отделно. Предварително благодаря за споделеното мнение и помощта при избора.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.