Jump to content
Българският форум за музиканти

nonkapo

новаци
  • Мнения

    14
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от nonkapo

  1. Честито рождество. За съжаление резултата в Динакорд беше 70 лева за разглобяването и нулев резултат. Повредата е такава, че изисква време и търпение. 99 процента лош контакт или студена спойка. Концерта се отложи заради това. Чух че в ловеч имало човек с опит точно с тоя тип синтезатори и след като вече яйцето не е на .... може да се занесе там, или пък в Пловдив. Не успях да намеря координати на човека от Гема мюзик(който вече не е при тях а работи частно). Въобще никой не се включи от форума.
  2. Добър вечер. Точно преди празниците Роланда отказа да просвирва от паметите. Имам съмнения че е тактилния бутон плей/стоп или студена спойка, но ме плаши разглобяването. Къде бихте препоръчали да го занеса? Пловдив ми е далеч а времето кът. София ме устройва. Благодаря.
  3. Малко късно но и аз да добавя. Когато се използуваше масово ЕДО мисля че 32мб беше много скъпо и рядко. 16ките бяха най масови, за това 32 и сега са толкова скъпи. Ако поразровя със сигурност ще намеря Едо в къщи но не повече от 8 или 16мб.
  4. Търся горепосочените струни за акустична китара, но не комплект. Някой срещал ли ги е някъде по единично и къде ако не е тайна? Моля пишете на лична ако смятате че ще е реклама. Също така ако съм писал в грешен раздел моля преместете в по подходящ.
  5. За първи път виждам такива ефекти(Маршал) и няма да се учудя някой да ги прави за тях, а те само да слагат логото отгоре. Не би ме учудило дори ако от Маршал не са чували, а някой китаец опитва да прави пари на техен гръб. Възможно е също да са продали името на някого. Между другото не ги виждам на официалната им страница. Хм, намерих ги - https://marshall.com/marshall-amps/products/pedals За Бос няма нужда да коментираме. Както Маршал са сила в усилвателите, така Бос са сила в ефектите. За съжаление както писах по горе не съм виждал, камо ли ползвал ефекти Маршал, като изключим вградените в едно от евтините кубета, така че нямам база за сравнение. Иначе и двете фирми са от поне 30-40 години на пазара.
  6. Сагата с Боса приключи. Може би темата трябва да се прекръсти на "BOSS GX-700 - internal power supply mod" :-)). Тези дни ще постна малко снимки а сега обясненията. Вече не му трябва външно захранване. Идеята взех от тук->> https://www.guitargear.net.au/discussion/index.php?topic=52068.0 Операцията е приложена на модел SX-700, но дизайнът на GX-700 е почти идентичен. Както авторът отбелязва, вероятно в кутията умишлено е оставено място за вътрешно захранване, но поради съображения за по големи печалби или нещо друго ефекта си остава с външен адаптер. Необходими инструменти и материали: Отвертка звезда(филипс); Дрелка със стъпаловидно свредло и нормалнмо свредло 2 или 3 мм(в зависимост от видиите които ще използувате; Плоска и кръгла пила за метал; Поялник не повече от 50 вата, тенол или калай и колофон; Женска букса за компютърно захранване или такава за касетофон; Две видии за метал със скрита(конусна) глава да кажем 10х3 или 15х3; Тороиден трансформатор 14-15 волта не по малко от 800милиампера ток(отговаря на около 10VA). Един болт с гайка и шайба за закрепване на трансформатора. Май беше това. И не забравяйте че правите модификацията на своя отговорност. Ако не сте на ти с тоците по добре дайте на някой който знае какво прави да ви свърши работа. Следва продължение...
  7. Мисля че вече имам отговор. Остава само да потвърдя годината на производство през номера. От тук нататък ще е много по лесно и с пикгарда, стига да намеря материал. https://ibanez.fandom.com/f/p/4400000000000008835/r/4400000000000078552
  8. Ето и малко снимки на хубавицата. Не бях виждал до сега Ибанец с пластмасови копчета на потенциометрите. Номера започва с J, последвано от 9 цифри. Прагчетата са 22 а тремолото е от по елементарните. Имам малки съмнения, че може да е фалшива, но повече клоня към масово произвеждан бюджетен модел.
  9. И така, Боса заработи. За съжаление трафа се оказа далеч от един ампер и след около 10 минути работа вградената му термозащита започва да го изключва. Оказа се че Комет нямат в наличност 15 волтовите тороидни трансформатори та ще трябва да поръчвам. Ще ви държа в течение.
  10. Съжалявам, но и аз не знам точният модел. Става въпрос за произведено в Китай Джио, което не успях да идентифицирам дори по сериен номер. Иначе отзад има печат за контрол на качеството. Тремолото е от по елементарните. По скоро ако направя снимка и снема някои размери има шанс да помогне някой. От някъде бях изкопал шаблони на 7-8 модела Ибанец и един от тях поне по адаптерите съвпадна. Тия по евтините масови модели понякога имат разлики от година на година. Май това беше страницата: https://www.greasygroove.com/will-it-fit
  11. А някой да знае къде се продават пикгардове за различни модели и имат асортимент в наличност. Два пъти поръчвам и все идва неподходящ, а не ми се играе да го правя сам.
  12. Вчера отскочих то Електроинвест, понеже трансформатори на 14 волта са рядкост. Дори и те нямаха 14 та ми дадоха 14.5, но половин волт не би трябвало да е фатален а ако ме е шубе мога да развия няколко намотки и да го докарам до 14. Намерих и буксичката за захранване. Ще пиша за резултата, какъвто и да е той :-)).
  13. Ами не е от най стандартните, въпреки че изглежда така. Имам набор от накрайници за адаптер и най големият не става. Утре ще пообиколя магазините за електроника за да потърся. Докато рових из форума видях само един човек да се е похвалил че притежава такава машина. Щеше ми се той да сподели и евентуално замери на празен ход какво излиза от оригиналното захранване, за да си правя сметките.
  14. Добър ден, Попадна ми такъв процесор от Ибей, но без захранване. Засилил съм се да му намеря педал FC-200, но преди това искам да съм сигурен че работи. Над буксата пише 14волта АС(променлив). До колко може да се вярва на това? Ако наистина има вътрешно изправяне и филтрация, всеки трансформатор би ми свършил работа и няма да има нужда да давам грешни пари за "оригинален" китайски адаптер. Знам че ракове от този тип ползват общо захранване и до там. Вторият въпрос е до колко има смисъл от смяна на чипа с фирмуера. Гледам оферти за по 17-18 долара, но не е обяснено функционалността ли се променя или само бъгове се оправят(повечето са на италиански)?!? Освен това чипа е запоен а не на цокъл, което си е риск. Та ако някой е запознат в подробности, моля да сподели. Благодаря предварително за помощта
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.