Jump to content
Българският форум за музиканти

kolev_mp

новаци
  • Мнения

    6
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    клавишни

Последни посетители

Функцията за показване на последните профилни посетители в момента е изключена и не е показна пред останалите потребители.

kolev_mp's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • First Post Rare
  • Week One Done Rare
  • One Month Later Rare
  • One Year In Rare

Recent Badges

0

Обществена Репутация

  1. Здравейте Лоримар, отново съм тук, защото възникна проблем с моята свирка Корг Pa 50 SD. Кард рийдъра спря да чете картата. Че е от кард рийдъра се убедих след като пробвах многократно с две различни карти. Същите работят на компа безупречно, но рийдъра не ги рзпознава. Изобщо изписва, че няма карта. И преди се е случвало след първото, второто вкарване на картата в рийдъра да каже, че няма карта, не сега отказа окончателно. Включително не мога да форматирам картата, защото не я разпознава и там. В режим Stile play функционира нормално, но във всички други изискващи достъп до картата- не. Доколкото знам положението с ремонтите на свирки във Варна не е много розово. Някакъв съвет къде мога да потърся помощ за отстраняване на проблема.
  2. Здравейте форумци, възникна проблем с моята свирка Корг Pa 50 SD. Кард рийдъра спря да чете картата. Че е от кард рийдъра се убедих след като пробвах многократно с две различни карти. Същите работят на компа безупречно, но рийдъра не ги рзпознава. Изобщо изписва, че няма карта. И преди се е случвало след първото, второто вкарване на картата в рийдъра да каже, че няма карта, не сега отказа окончателно. Включително не мога да форматирам картата, защото не я разпознава и там. В режим Stile play функционира нормално, но във всички други изискващи достъп до картата- не. Доколкото знам положението с ремонтите на свирки във Варна не е много розово. Дайте съвет къде мога да потърся помощ за отстраняване на проблема.
  3. Здравей LORIMAR. Да, YAMAHA описа някои работи. А и аз направих най- нормалното нещо- вземах че поприхвърлих ръководството за работа. Доста работи ми се изясниха оттам. Сигурно още много въпроси ще възникнат, но видях, че тук включително мога да изпращам и съобщения до конкретен потребител. Все още не знам има ли начин да се разбере кой SET е зареден в клавира. Доколкото разбрах вчера като четох, има възможност да се отворят и пробват всички налични сетове чрез DIREKT SD без те да се зареждат в клавира. Все още не съм имал време да ги пробвам тия нещо, но ще го направя съвсем скоро. Вероятно като ги разгледам директно от картата, ще разбера и кой от тях е зареден в клавира. Като гледам, ще може да се направи и комбинация от няколко сета, така, че да се получи нов сет според предпочитанията. Хубав ден .
  4. Благодаря ти Yamaha. Това ще ми помогне. Не смеех да избера позиция All, защото мислех, че ще промени всички тракове във папката. Ще пробвам по тоя начин. Най- вероятно ще се получи. Сега си обяснявам вече какво имат предвид под All в ръководството.
  5. Благодаря ти Yamaha. По принцип стигам до менюто по втория начин, но не знам как да избера конкретния трак или песен. Имам менюала, но не успявам да се справя нещо. Когато имаш повече време можем да обсъдим детайлите. От кой режим трябва да се влезе- song, song play или някой друг. Сигурно звуча доста наивно. Поздрави.
  6. Здравейте, колеги. Чисто нов съм във форума. Имам под ръка една стара свирка Pa 50 SD и съответно много лаишки въпроси. За да не правя сеир на целия форум бих искал някакъв контакт за връзка с LORIMAR или ако някой друг иска да обяснява елементарни работи. Имам конкретен въпрос- мога ли с този инструмент да транспонирам midi файл, така че да стане в тоналност, която на мен ми приляга, и ако да- как става. Примерно- имам го в си-бемол минор, а аз искам да го транспонирам в сол минор. Не питам за транспониране с бутона за бърз достъп, а да си преработя и запаметя файловете в подходящите ми тоналности. Друг вероятно смешен за вас въпрос е как да разбера кой сет е зареден в клавира. На SD картата има много сетове и не искам да си правя експеримент и да разбутам нещо. Ще бъда благодарен на всеки, който даде съвет.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.