Jump to content
Българският форум за музиканти

gre6nik

newbies
 • Content Count

  16
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

gre6nik last won the day on August 28

gre6nik had the most liked content!

Community Reputation

2 Neutral

About gre6nik

 • Rank
  Ослушващ се
 1. Значи да разглобявам о да проверявам масите и свързването. едно време като ученик ходех на кръжок по радио-електроника - имам някакви познания и умения с поялника Продавача беше написал че също е сменил окабеляването с Епифонско - може тогава да е сгрешено нещо. Иначе ако не е много надуто усилването - си свири готино.
 2. И аз да питам. Писах на друго място ама май по-подхожда за тази тема. Китара - старо японско копие на Лес Пол (производител КАЙ) - адаптерите са сменяни от продавача - уж Филтър Трон ама се оказаха някакви други. Кубенце - Епифон Студио 10 вата. при усилени гаин и Волюм над 4-5 - ШУМ, като докосна с пръст металния кожух на адаптера (на който и да е) или който и да е болт за регулиране на височината - шума изчезва. Като пусна - се появява. Та - от какво е това и как се лекува? Лошо заземяване ли е или нещо друго?
 3. gre6nik

  Въпрос за адаптери

  Шум от кубето може ли да бъде резултат от доближаване то на хъмбъкърите до струните? Шума изчезва като докосна с пръст металния корпус на хъмбъкъра.
 4. gre6nik

  Въпрос за адаптери

  И аз да питам за адаптерите - по-точно за разстоянието между струните и тях. От скоро се сдобих с едно японско копие на Лес Пол и продавача беше написал че е сменил адаптерите с Filter Tron и окабеляване на Епифон. Стори ми се че има доста разстояние между струните и адаптерите че се зачетох в нета що е то Филтър Трон и намерих че същите се инсталират - нековия: 4,76-5,56мм. под 6-та струна и 4,76мм. под 1-ва струна и бриджовия: 3,97мм под 6-та и 1-ва струни (така препоръчва TV Jones). В последствие се загледах да видя моите кой ги е произвел и се оказа че не мога да ги намеря като ФилтърТрон. След доста ровене в нета изплуваха като Metallor guitar humbucker pickups mod. C4 (нещо сингапурско май) комплекта в Амазон струва към 120 лв. Е те тия вече не знам на какво отстояние от струните трябва да бъдат и се питам - дали има универсална дистанция или за всеки тип и модел е различно?
 5. gre6nik

  Въпрос за адаптери

  Ориентацията на магнита мисля че може да определиш с помоща на компас - като видиш кой край на стрелката отива към магнита - синята или червената. дори и цвета не е важен - към два от адаптерите ти ще отива един цвят а към един - другия цвят - той е средния адаптер.
 6. Не съм голям специалист по китарите, ама кой казва че ламината задължително в резонансно отношение е по-зле от солида? Днешно време има такива лепила и технологии че според мен е възможно да се направи ламинат с по-добри звукови характеристики от солида, колко ще струва това обаче е друг въпрос. Та - ако китарата от ламинат е направена от качествен такъв - сериозна разлика едва ли ще има. По-важни ще са останалите материали и изработката.
 7. Относно кривия гриф - като го напъна фретборда се изправя и става прав. Соц китара на стената - ми за спомен от времето когато детето им се е мъчило да свири на китара , даже и нотната му тетрадка може да забучат под струните. Ако на времето е имала читав звук може да успея да и го върна. Под въпроса "заслужава ли си" имах пред била ли е читав инструмент или е ит групата на мебелите.
 8. малко снимки по темата... да взема да се пробвам, а ако не извади глас "меден загорски" поне ще има приличен вид за стената
 9. На едно приятелско семейство, претърпяла счупване, залепена и в последствие пак се отлепила. Заслужава ли си усилията за реставрация? Така като гледам топа е от естествено дърво, за гърба и царгите не знам нищо. Такава глава на гриф до сега не бях виждал.
 10. Благодаря Ноли, вчера си поръчах САВАРЕЗ кантига и едни други САВАРЕЗ (Леонида), а докато дойдат - ровнах в куфарчето с джунджурийте за китарите и изкопах едни Дадарио КЛАСИК и ги сложих да видя как е с тях.
 11. Четох, четох, четох... честно казано не успях всичко да прочета, но основно останах с впечатлението че се коментират струни за електрически и чат-пат акустични китари. Мен обаче ме интересуват наблюденията и препоръките Ви за струни за класическа китара. Имам три класически (още не съм си избрал коя да си оставя) и съответно са с тазлични струни. Стаг-а ми е със струните с които е купена, една испанска Адмира я стъкмих с Ърни Бол кристал а последната Ибанез модел от 75-76 година реших да сложа едни струни Пирамид (немски). Последните едвам изкараха 2 или 3 седмици при условие че не дрънкам толкова много - 20-30 мин на ден, 4-та струна почна бързо да се разтяга и след няколко донастройки се скъса при свирене (дрънкане ). Та - препоръчайте ми струни за класическа кирата дето хем да траят хем да изискват средна финансова смелост
 12. Имам укулеле с гръб от коа (уж хавайска акация). Щом иностранните акации стават защо да не става и нашата - знам че е твърдо дърво, би трябвало да има добър резонанс.
 13. Това не е ли класическа китара - не е акустична. Не е желателно да и се слагат метални струни...
 14. Здравейте, Скоро се сдобих с една стара класическа китара Ибанез която има малък дефект. Търся майстор от Бургас или региона който да я пипне малко. По конкретно - липсва и парче (около 2 см.) от пластмасовия кант на ръба на задната дъска и царгата. Снимки ще приложа като се логна от телефона. Прегледах представилите се лютиери, но не видях такъв дислоциран в Бургас, за това пускам тази тема. Поздрави
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.