Jump to content
Българският форум за музиканти

redchampions

newbies
 • Content Count

  8
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About redchampions

 • Rank
  Ослушващ се

Previous Fields

 • Инструмент
  Пиано, китара, акордеон
 1. redchampions

  Мнение за Artesia DP-3

  Благодаря ви още веднъж! След малко отивам да си взема пианото. Впечатления няма да пиша, защото ми е първо пиано и като такова, разбира се, ми хареса много, а нямам никакъв опит или познания, няма с какво да го сравня. Изпратено от моят SM-A530F с помощта на Tapatalk
 2. redchampions

  Мнение за Artesia DP-3

  Ех, забравих да видя има ли bluetooth, зависело от държавата, в която се продава. Ако не ставам много нахален, ще се радвам да ми кажете и някой читав софтуеър, с който да започна играчката с този т.нар. MIDI порт.
 3. redchampions

  Мнение за Artesia DP-3

  Ходих до магазина на Петте кьошета. Беше изложен Roland FP-30, освен него ми предложиха и Yamaha P-125 и P-45, последната също беше изложена и можех да я сравня с Roland-a - почти еднакви, звукът на Ямахата като че ли беше малко по-хубав, обаче го нямаше ефектът с трите сензора. Аз като вече един голям специалист, благодарение на вас :-) обърнах внимание на продавача (клавирист от много години), той също го тества и установи, че е така. И в крайна сметка поръчах FP-30 главно заради тази немалка подробност. А, попитах и за Касиото от промоцията - не ми го препоръча.
 4. redchampions

  Мнение за Artesia DP-3

  Ще видя и Casio-то, добра цена е, обаче само 1г гаранция, на Roland-a e 5г. Имат магазин на петте кьошета, което ми е по-удобно. Благодаря много! Едно от тези двете ще е. А това за степените на клавишите - натискането преди да се върне догоре, валидно ли е за тези модели (или поне за Roland -a) или сам ли да си го тествам на място, ако успея? Говоря английски, ама описаните характеристики нищо не ми говорят: Keyboard Mode Whole Dual (volume balance adjustable) Split (split point adjustable, volume balance adjustable) Twin Piano
 5. redchampions

  Мнение за Artesia DP-3

  Благодаря ти, също и на колегата yamaha :-) . Веднага ме отказахте от Artesia-та. Прочетох отново постовете ви и избрах един от предложените модели. Няма да философствам много в сфера, в която съм неспециалист, затова ви моля да ми кажете тази оферта добра ли е, магазинът надежден ли е и има ли смисъл да дам тези 260лв повече за хубавата дървена стойка и педали (само пианото е 1090лв, има по-евтина тръбна стойка, а педалите не знам дали ще ги използвам изобщо)? Някъде прочетох, че клавишите на FP-30 имат някакви 3 степени - можеш да ги натиснеш втори път преди клавишът да се е върнал догоре, и имат степени на тежест, за да се усещат като пиано. Това вярно ли е? https://www.muziker.bg/roland-fp-30bk-set П.П. Тъкмо го написах и ти прочетох отговора. Май е по-добре да отида на място на Искърско Шосе, малко е по-скъпо обаче, но да го видя с очите си. Нали става въпрос за този магазин - https://www.musicworld.bg/bg/m_2570127/i_59136/Roland_FP_30_BK.html
 6. redchampions

  Мнение за Artesia DP-3

  Предложете някой модел тогава за тези пари, или ако не модел поне "физически" магазин, където няма да ме одерат и ще мога да видя и тествам (сигурно ще съм им първият клиент, който ще може да изсвири нещо само с дясната ръка).
 7. redchampions

  Мнение за Artesia DP-3

  Аз изчетох всичко изписано, но се надявах специално за това някой да има някакъв досег... иначе и аз съм на този принцип с кучите марки, но поне като характеристики, които са описани, ако беше друга марка щеше ли да ви хареса?
 8. redchampions

  Мнение за Artesia DP-3

  Здравейте, колеги! Самоук талант съм, слухар, имам и си свиря за удоволствие на акордеон и китара, на пиано съм си "дрънкал" в съблекалнята на читалището, където като ученик играех в танцов състав, защото нямах вкъщи. Вече съм на преклонна възраст и искам да си купя едно дигитално пиано да си свиря вкъщи пак за удоволствие. Някой може ли да даде мнение за това пиано: https://hobbystart.bg/product/digitalno-piano-artesia-dp-3-palisandyr-2/ И тук, и в сайта на производителя пише, че има хамър клавиши, никъде в София не намирам магазин, където да го тествам (ако някой ми каже за такъв, ще съм безкрайно щастлив). Въпреки че няма да свиря професионално на него, ми се иска все пак усещането да е като за "истинско" пиано, за което най-голямо значение май имат клавишите и т.нар. хамър ефект.
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.