Jump to content
Българският форум за музиканти

daniel83

новаци
  • Мнения

    7
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    все още на никакъв :)

Последни посетители

Функцията за показване на последните профилни посетители в момента е изключена и не е показна пред останалите потребители.

daniel83's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. Ние скоро търсихме пиано и бяхме коментирали тук във форума, може и да сте прочели темата ми, въпреки че там не отговорих на какво сме се спряли. Закупихме от muzikalenmagazin.bg дигитално пиано Kurzweil K130 ето го тук: https://muzikalenmagazin.bg/digitalni-piano-kurzweil-ka-130-wh Бяхме СТРАШНО предубедени и разколебани между марките и магазините, тъй като и ние сме от Пливдив, но не съжаляваме за избора си! Закупихме го на лизинг много лесно, с достатъчно адекватна консултация от страна на магазина. Успех все пак на младите музиканти!
  2. Дадохте ми доста материал за размисъл, но в крайна сметка има го и момента с желанието на детето. Ще заложим все пак на нещо оптимално и поради простата причина, че предполагам дори да мине бързо меракът, по-скъпото ще се продаде и втора ръка за по-добра цена, но нека не мислим в тази посока, аз също имам интерес към пианото, като хоби Утре ще направим избор и ще ви се похваля
  3. Леле леле колко изчерпателен коментар! Нека да започна с благодарностите на първо място! После ще карам в произволен ред... Да, установихме, че бюджета е недостатъчен, за това се насочихме към нещо над 1000лв, но точно заради това ни е важен момента с изплащането, а всички магазини, които сте посочили или не са български, или не предлагат толкова гъвкави варианти, за това всъщност и споменах muzikalenmagazin и попитах за мнения (там също предлагат casio). Casio беше следващото нещо, като марка, което исках да коментирам. Срещнахме го на доста места, не знаехме обаче до колко да се доверим, защото личния ни "опит" с марката стига до там, че сме виждали разни детски модели в технополис и техномаркет. Явно обаче сме грешили, за това ще разгледаме средния клас за който споменахте. Относно хамър ефекта - да, наясно сме и търсим точно такъв модел, като цяло разбрахме и за клавиатурата, че е най-важното нещо. Може би като качество на звук и така нареченото семплиране няма да сме толкова претенциозни на този етап. Относно подвижността - като цяло не сме мислили изобщо за това, дали да е стационарно или да е подвижно, но щом го споменахте, може би е добре да се позамислим дали ще ни е по-удобно да го прибираме под леглото или ще му намерим перманентно място. Това има ли значение за качеството на клавиатурата между другото? Благодаря ви още веднъж!
  4. Абсолютно заради това сме малко предубедени за КОРГ, но цената пък им е примамлива... Единствените, на които попаднах и имат условия за изплащане и с трите банки са https://muzikalenmagazin.bg . Но те работят с kurzweil, имат и yamaha и korg, за това всъщност се колебаем и между тези конкретни марки. Някой има ли опит с тях? Изглеждат доста любезни по телефон, което е нормално за по-малките магазини, но все пак имаме едно на ум за лизингите? Като конкретен модел сме се спряли на този KORG C1 Air и Yamaha YDP-143 . Вървят в един ценови клас, и в момента трябва да изберем просто коя марка надделява. Имахме възможност да ги видим и на живо, но е много трудно да направим сравнение, за това за да не усложнявам нещата, Kurzweil отпада, търсим мнение за споменатите korg и yamaha. Благодаря ви отново!
  5. Доста категорично мнение, благодаря много все пак. Мисля, че избора ни ще бъде между Korg или Yamaha. Доста популярни марки са, а и според пазара и мненията, които събрахме - са най-добри като цена и качество. Като следим цените не виждам огромна разлика между магазините в европа и тук. Кой онлайн магазин бихте препоръчали и всъщност има ли някакво значение тъй като предполагам ментета няма на тези инструменти, а доставката е безплатна? Единственото кзискване е задължително да има вариант за изплащане.
  6. ^ За Yamahata сме чували, но за Roland за пръв път. Имахме предложение за Kurzweil, какво бихте ми казали за тази марка? Готови сме да отделим и по-висок бюджет, все пак е ясно, че музикалния инструмент е не просто предмет, а вид ценност с определено бъдеще, за това предпочитаме да отделим повече сега отколкото после да сменяме.
  7. Здравейте Имаме вкъщи момченце на 9 годинки с огромно желание за музициране. Консултирахме се с няколко познати семейни приятели включително и учител по музика, като по-честите отговори клоняха към първи инструмент - пиано. До тук добре, само че как да поберем в 50 квадрата апартамент пиано? Знаем, че има дигитални или електронни пиана (не знам каква е разликата), но какво бихте ми препоръчали и от къде можем да го закупим (от Пловдив сме, но предполагам няма да е проблем да го поръчаме онлайн)? Нямаме идея за марки и характеристики, само имаме в предвид, че ще се наложи да е на изплащане, защото поне на това, което попаднахме в интернет, като предложения....надвишава бюджета ни от около 500лв., а в същото време искаме да вземем нещо с бъдеще и възможно най-оптимално, като качество. Благодаря ви много предварително!
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.