Jump to content
Българският форум за музиканти

nhangelov

новаци
  • Мнения

    5
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

nhangelov's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

1

Обществена Репутация

  1. Преди време имах подобен проблем с един лампов усилвател.Бръмчеше като за световно.Оказа се,че точно на контакта където съм го включил са пуснали трети кабел за нулата.отделно другите контакти пък които са с две жици,нулата е свързана и на клемата за замасяване.Фактически стават две нули и оттам идваше проблема.Затова пробвай и в други контакти.
  2. Благодаря на всички,които се включиха!Намерих причината и може да бъде от полза на притежатели и на други модели.В чужд форум прочетох,че Босс използват потенциометри със специално движение на оста и по този начин се използва само отрязък от диапазона.Макар всички характеристики да бяха еднакви това е била разликата.Оказа се и че след тия маневри е необходимо калибриране на педала-което се извършва с външен педал.Стария пот е искал малко смазване и сега работи.Оригиналния пот е описан в упътването на ME 50.Успех на всички!
  3. На стр.28 има подобна настройка,но лошото е че при мен не излиза опция за регулиране.Иначе пота е 10кома линеен-такъв беше и оригиналния-едно към едно са иначе не става на платката.Хода им също е еднакъв.Явно трябва настройка да действа в определен отрязък.Ще търся някой собственик на същия да ми каже при него настройките как са.
  4. Благодаря за вниманието!Има само едно положение за захващане на пота-самия отвор на планката която го движи е като профила на стеблото му и не може да се вкара по друг начин.Най-вероятно иска някакво калибриране софтуерно както казва Baby Thomas,но всичко пробвах и не става.Няколко пъти го ресетнах но проблема остава.Снимката която прикрепям е от нета но е същото.
  5. Здравейте!Нов съм тук и се надявам да не съм объркал мястото за молбата ми.Имам един възрастен Бос,на който се наложи да сменя потенциометъра на педала.Макар че спазих точно поставянето пота не се върти нацяло и не спира докрай звука.Някой дали се е сблъсквал с този проблем?Благодаря предварително!
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.