Jump to content
Българският форум за музиканти

TRANTOR

новаци
  • Мнения

    6
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    Китара

TRANTOR's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. Аха, ясно. Проблемът, като поразгледах в ибей е, че никъде не се споменават децибели. Описани са омове, ватове, габарити и понякога честотен диапазон. Ще трябва да потърся в специализирани магазини явно.
  2. Сърдечно благодаря за полезния отговор. 4 ома не очаквах да е, но това явно говори за някакво качество съответстващо на клас Д . В този смисъл, това разширява избора ми на говорители, като омова характеристика, но пък, ако трябва да са високочувствителни, там вече сигурно стеснявам възможностите. Много съм бос по темата, но както виждам от линка, май няма как да изкарам качество базирано на високи честоти?!? Те и затова явно говорителите на лаптопа се чуват малко по-тихо, може би защото предаването е просто на по-ниски честоти?!? /освен че са просто слабички разбира се/ Намам идея дали съм прав. Съвет, как да намеря високо чувствителни говорители за такава малка мощност, по-какво да ги разпозная? Има ли смисъл да разделям каналите допълнително на ниски-средни и високи, като заменя единичният говорител с два други или просто да си намеря един с пълен обхват? За принципни съвети поне, ако не конкретни.
  3. По принцип, да. Модела не е с висока колекционерска стойност /засега/, но има такава заради биос модовете, които са възможни. В следствие на това хардуерното подобрение което е възможно въпреки, че уж не е възможно и заради ваком мултитъч скрийна. Разбира се, само този модел, който е с върхови характеристики и е в отличен външен и вътрешен вид си струва. Мястото на говорителите е 41/17 мм за всеки един и може да се увеличи още . За сравнение моят настоящ лаптоп е с една трета по-малък, като габарити, говорител и има прекрасно звучене. Разбира се мощността е малко по-голяма. Аз не търся нещо феноменално, а просто подобрение.
  4. Лаптопа е Thinkpad x220 tablet. Всъщност: Схеми X220T
  5. Здравейте! Не съм сигурен дали пиша на правилното място, ако не е , моля модератора да ме премести или да ми каже къде да създам нова тема. Извинявам се за това! Та по въпроса ми: - Имам един лаптоп, който си го стягам с колекционерска цел, но ми се иска да му подобря максимално звука, преди да го запечатам. Лаптопа е със сравнително маломощен звук и затова ми се иска да го модна. Смятам да заменя оригиналните говорители с по два други по-малки, като се надявам да подобря общото звучене с малко по-голяма сила и най-вече с качество. Разделянето на честотите в два говорителя вместо един, се надявам да постигнат подобрение в звученето. Проблемът е, че не мога да чета схеми, просто никога не ми се е налагало и ме е страх да не оплескам нещо. Та затова ми трябва някой, който би могъл да ми разчете ел. схемите на аудиото и да ми каже допустимите параметри. Също ще приема и съвети за видовете говорители и начина на свързване. Единственното, което разбрах от основните спецификации е, че разполагам с два канала с мощност по 1w, но това не е достатъчно. Ще се радвам на всяка помощ.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.