Jump to content
Българският форум за музиканти

anonimized_8837

Members
  • Мнения

    102
  • Присъединил/а се

Previous Fields

  • Инструмент
    бас, фотоапарат, компютър

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Gender
    Male

anonimized_8837's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • Week One Done Rare
  • One Month Later Rare
  • One Year In Rare

Recent Badges

0

Обществена Репутация

  1. Здравейте! Търся някой от София, който би го погледнал следния усилвател: Warwick Take 12 Имам го от няколко години. Купувал съм го ВТОРА РЪКА. За предишния собственик няма как да знам, но аз съм го ползвал много малко. Откакто започна и този проблем пък, съвсем ... Та какви са оплакванията: След около 5-10 минути работа започва да се губи силата на звука и криви сигнала. Ако го оставя изключен за известно време отново работи нормално. Тук ще добавя, че имам бас китара с пасивна електроника. Не очаквам сигнала от нея да е прекалено силен, и това да е причината. Търся специалист от София, който е склонен да го погледне и да му направи ремонт. Благодаря предварително!
  2. Още веднъж ти благодаря за жака! Оправих си усилвателя, бачка като пушка. Модератарите могат да затварят темата ако преценят.
  3. Търся следният женски жак (букса ?) за смяна: Има го на следната страница. Модела му е J-580. Дърго модела да е същия - с метален пръстен. Много ще съм ви благодарен, ако някой може да ми каже откъде мога да го намеря. От въпросния сайт поръчка е възможна, друг е въпроса колко ще е доставката от Америка Мерси!
  4. Така, още един въпрос, горе-долу по темата: Някой би ли предложил удачен метод, за изшкуряване на боята от леглото на грифа? Проблема е, че все пак леглото е трудно достъпно за работа. Единственото, което ми хрумва е шкурка + малко дървено блокче. Имам чувството, че по вътрешните ръбове ще е трудно да се изшкури дори с блокче. Моля тези от вас, които са се сблъскали с такъв проблем, да споделят ноу-хау! Поздрави!
  5. Благодаря за насоките! Ще се обърна към лютиер, или ще търся дърводелец тогава!
  6. Тааааа, аре отново Въпроса ми е по-скоро КАК да се издълбае леглото на тялото. Сиреч какви инструменти ще са нужни. Ако някой има опит да работи с дървен материал нека предложи какъв вид дърводелски услуги трябва да търся. Фреза? А някой с фреза ако има свободно време да ви пише Ще почерпя! Грифа изобщо нямам намеретие да го пипам - по-ценен е от тялото.
  7. Привет! Имам гриф и тяло. ( не са комплект) Преди да попитате - проверил съм мензурата Леглото е плитко за грифа който имам, и се обръщам към вас с въпрос, дали е розумно да търся начин да бъде издълбано с около 5-6мм. Предполагам най-логично е да отида при лютиер, но реших да попитам и специалистите от форума. Благодаря ви предварително. Ей сега ще направя и снимки на ситуацията
  8. провери ли 2 неща: дали батерията е срършила, дали включваш към него МОНО жак звучи смешно, но ми се е случвало проблема да е в 1 от двете. Ефекта стар ли е, тоест колко дълго време е бил ползван?
  9. щом пишат, не те съветвам да го вадиш сам. Дай го на сервиза, щом е гаранционен. Би трябвало бързо да ти го оправят.
  10. В Бриколаж със сигурност знам че има. Иди и поразтърси, има разфасофки от 2 на 1 метър но доста малки. Дебелини 2, 3, 4 мм (по спомен дебелините)
  11. Здрасти! и аз имам същата орфейка. По въпроса с потенциометрите - вадят се през f-дупката. Малко е пипкаво, но това е начина. Относто електрониката не е сложна историята. ще ти бъда благодарен, ако покажеш снимки на китарата, тъй като моята е силно модифизирана, не от мен разбира се, и няма връщане назад. Изкъртени са 3 знезда за адаптери по много грозен начин, и нещата са потулени под рязян на ръка пикгард от Стратокастер .... Не знам дали си обърнал внимание на струнника, които е тремоло. Моето лично мнение е, че е ужасно зле конструиран и обмислях колко би ми струмало да запълня издълбаната ниша, в която е струнника и да сложа струнник тип tune-o-matik, за 12 струнна примерно. За момента съм се опитал да го блокирам чрез подлагане на трупче, и натягане на пружината. Мислил ли си по този въпрос ти?
  12. бе то дет се вика, ако се реша какво да си взема - ще ида и ще го намеря. нещо освен бартолини да препоръчате като марка?
  13. мерси за съветите! тези пинизи с регулиренето на адаптера съм ги правил попринцип. сигурно пак ще ги пробвам. но проблема с шума отново остава. сигнала съдържа шум в себе си - това го останових като свирих през микспулт със силни колони. бартолини съм сигурен че добре звучат, но се съмнявам да има смисъл да си сложа такъв на български инструмент. доволен съм от талпата - върши ми работа, нови прагове ще е добре. но за адаптера силно се замислих. марка среден клас да препоръчате? определено не търся най-доброто, но ми се ще да пробвам нещо за което поне да знам че не пилея пари напразно. и твърдо съм решен на хъмбъкер с открояващи се високи честоти, и без загуба на ниски разбира се. като цяло по-меки ниски, без да са преувеличени или бучащи
  14. здравейте! от дълго време имам набюденията, че аутпута, или нивото на силата на сигнала от баса ми е ниско (тихо). като тон съм относително доволен. (тва поне донякъде се регулира ) наскоро обаче установих, че от мен се прихваща и доста постоянен шум. (хисс) в домашни условия - през комбо, и през пс не го бях забелязал, но ме озвучиха прз миксер с колони и доста си личеше тоя шум. предполагам, че всичко от гореспоменатото може да се дължи на сегашният пикъп - втора ръка взет някъв сплит хъм. за съжаление съм свирил само с тоя инструмент, не съм сменял други адаптери или други китари, и нямам база за сравнение. свързването и екранировката сам съм ги правил, но след доста считам че проблема не е в тях. първото което ще ви помоля е, някой ще ме светне ли как да си измеря силата на пик-ъпа. предполагам с мултицептор става, но с такъв поне разполагам и засега ни жилая да си взимам. някой ако си предложе услугите да измери съпротивлението на адаптера, ще съм му много признателен! второто, препоръчайте ми бюджетен пикъп нов, п-бас - пасивен, какъвто да търся. марка и модел. сегашният ми звук го определям като осносително глух, не-мазен и ясно отчетлив. последните 2 ми харесват търся балансиран звук със изразени високи и по възможност дълбок бас. знам ест че не само адаптера е определящ. за момента друга китара нямам намерение да си търся. благодаря ви предварително!
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.