Jump to content
Българският форум за музиканти

Joan

newbies
 • Content Count

  4
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Joan

 • Rank
  Ослушващ се

Previous Fields

 • Инструмент
  вокали
 1. ^ Ами за съжаление много от хората тук не могат да ме разберат, че аз търся точно да купя нещо с възможно най-ниско ниво на собствен шум и не е проблем да дам 700лв или дори малко повече.. Но, Мерси. Помогна ми много в избора си да не се прецакам да взема Scarlett. Както и всички останали, които писаха ми помогнаха да установя, че usb (дори 2.0) ще ми е достатъчен и няма д аме бави по никакъв начин. Сега елиминирам Scarlett и Дилемата ми става CLARETT vs Mackie Onyx Producer 2.2. Сега ако можеш да ми помогнеш и за това коя от двете Mackie Onyx Producer или CLARETT има по-ниско ниво на собствен шум? Защото това е Основният ми критерий за качество на картата. P.S. интересно ми стана и като каза, че Zoom H6 няма да ми бъде удобен. За настройка предполагам говориш. Но след като се настрои всичко ще е окей ? Кое имаш напредвид, че няма да ми е удобно с него? Щото имам мерак така и така да го пробвам.
 2. Моля ви, зададох някакви въпроси... отговорете ми за да ми помогните. Имам нужда от тези отговори.. Или поне ме насочете в кой друг форум да попитам. Моля ви..
 3. даже повече от 4 виртуани инстумента мисля да зареждам. Синтезатор, Барабани с чинели и с кардан, бас китара, соло китара, ритъм китара, отделно вокалите ми.. евентуално и виртуални фолклорни инструменти- примерно калимба, ксилифон , келтски и скандинарски струнни инсттументи, арфи и т.н.....а аз също имам виртуални фолклорни инструменти.. Не разбрах, мога лида ползвам zoom h6 без да се притеснявам, че ще му повреда фантомното захранване и без д а се притеснявам,че ще записвам с лошо качество вокалите си? @Калоянчо Доколкото разбрах от теб латенцията не важна и да не я гледам. Но кое да гледам тогава? Споменах, че искам супер максимална чистота за вокалите ми, за тях звуковата карта не е ли фактор и ако да кой неен параметър да гледам? Искам да взема най-доброто за парите, които имам. И парите не са проблем, така че да инвестирам в нещо излишно, което в бъдеще ще ми е в полза. Помогнете ми да реша Focusrite Scarlett 18i8 2ndGeneration по-добро ли е от Focusrite Clarett? Кое от двете е по-добре, и с какво? Обяснете ми разликите м/у двете? Mackie Onyx Producer 2.2 по-лоши ли са от Native Instruments Komplete Audio 6 или са по-добри? С какво, моля обяснете ми?
 4. Здравейте, Искам да започна да композирам, миксирам и записвам динамични мелодет вокали и някви електроники като trance, индъстриъл, синтпоп, даркуейв, прочие. Накратко искам да започна да правя музика. Съвартиранта ми разрешава да му ползвам част от техниката, която включва: мониторни колони, един кино микрофон зенхайзер mzh 416, един вокален стар микрофон - Audio Technica AT4040, един от сървърите му (има 48GB RAM,) за VST инструменти, с които ще правя инструментали и кино рекордера му zoom h6 (със EXH-6 за допълнителни канали). Кино рекордера можел да се ползва като звукова карта, ама се притеснява да не му изгоря някакво фантомно захранване или нещо такова, та по тази причина и аз се притеснявам да не му го изгоря, ако го ползвам за звукова карта? А и едвали ще мога да записвам достатъчно чисто с него, та ще ми трябва да си купя звукова карта, специално за целите ми? Как мислите, права ли съм, че ще трябва да си купя звукова карта? Доколкото разбрах за мелодет записи се гони голяма чистота, така че искам при избора си на звукова карта да взема такава с която ще мога да записвам с максимум чистота, а това в моя случай ще засяга само запис на вокали или бъркам? Доколкото ме посъветваха разни другари не трябвало да има голяма латенция. Това нищо не ми говори и грам не разбирам от звукови карти, затова моля да ми помогните. Бюджета който съм отделила е 730лв. но, ако си струва да инвестирам и има смисъл мога да налея и още. Също, тези микрофони ще ми свършат ли работа? Или доникъде няма да вършат и ще ми трябва да си купувам и микрофон? Също, сървъра му поддържа само usb2, това означава по-ниска скорост на трансфер. Това има ли значение за звуковата карта? Мога да взема за 20-30лв един usb3 контролер и да го инсталирам в PCIE слота. Не може да бутва ssd от него, но след като системата е заредила си работи usb3 контролера перфектно. А дали usb3 ще е достатъчно за скоростта? Мога да му ползвам и другия компютър, където има usb 3.1 и type c, а на дъното има един Thunderbolt хедър. Обаче за съжааление този му компютър има само 32ГБ РАМ, а сървъра му има 48ГБ, а на мен за виртуалните инструменти ще ми трябва колкото се може повече рам. Има ли смисъл да ползвам Thunderbolt/ type c/ усб 3.1. ? Или мога да си мина със усб2 или да си мина с pcie контролер усб3.0 или 3.1? Пускам темата най-вече за да ми се помогне с насоки и конкретни предложения каква звука карта да си взема? Всякаква информация, която ми дадете смятам, че би ми била полезна. Много хора ми казаха задължително да си взема Focusrite като марка и за конкретен модел доста хора ми препоръчаха да взема: Focusrite Scarlett 18i8 2nd Generation. Някои ми препоръчаха Focusrite Clarett. Други ми казват, че Mackie Onyx Producer 2.2 е по-добър от всички focusrite алтернативи... а други ме насочват към Native Instruments Komplete Audio 6. Кое да избера, кой да послушам? Всеки препоръчва различни звукови карти.
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.