Bogdanov
-
Мнения
0 -
Присъединил/а се
-
Последно посещение
-
Топ дни
2
Тип съдържание
Профил
Форуми
Календар
Мнения публикувано от Bogdanov
-
-
-
Caffero - "Гватемала" - доста интересно с подчертано специфичен прървоначален вкус, но не е моето.
Зърната са много интересни със златна ципа.
Ползват някъква съвременна машина за печене - "с горещ въздух", струва ми се че казаха до два кг на зареждане.
-
Взех кафе от Caffero - "Гватемала" за проба като първо кафе от тях.
Направи ми впечетление че предлагат "Yemen" - 240лв за килиграм, което е двайно по-скъпо.
https://coffero.com/product/pryasno-izpecheno-spetsialno-kafe-yemen-matari
Подробности незнам, бяха много любезни но нямах време да се разприказваме. -
Благодаря за препоръките!
VST 7gr ми харесва идеята. Вероятно ще я взема.
Днес взех Brazil Yellow Bourbon Fazenda Rainha, доста ни допадна!
- 1
-
При мен кафето се стабилизира на 12-13гр и 25-30мл
Уцелвам дозата само по визуална преценка на смляното кафе, но "шайбата" става малко по-тънка в двойна цедка.
Търся съвет за избор на подходяща цедка 58мм от по-висок клас?
-
Първи шот с новата бездънна цедка:
https://photos.app.goo.gl/zFGaYrb1YGy9xt3e7Тук ясно си личи една грешка, от лявата страна кафето е било по-натъпкано от тампера. Вследствие първо тръгва от дясно и след това "пробива" и от ляво.
кафето е печено точно преди месец в Италия и е това:
https://photos.app.goo.gl/REvfQYp6Mxy6wqir712,90лв за четвърт, от кафетерия Барка
- 2
-
Като споменахте Лаваца, някой пробвал ли е Lavazza Kafa?
https://www.lavazza.bg/bg/бизнес/бар/кафе/специалитети/kafa.html
Продава се в разфасовка от половин кг и е около 30-на лева.
-
OPV настроен малко над 9 бара статично.
https://www.youtube.com/watch?v=Z7dNqopL-_I&feature=youtu.beМанометър и преходи под 10лв.
- 1
-
Първи шот - 15гр, 17сек, около 20мл - двойна цедка 58мм без крема диск, друга прозрачна чашка нямам в момента.
Кафе насипно, изпечено преди 2дни, 10% робуста, смляно в магазина по моя визуална преценка.
Незнам на колко бара е налягането на машината - ще търся манометър и накрайници за проверка.
https://www.youtube.com/watch?v=OSTZRDwcjOU&feature=youtu.beЧакам мелачка и тампер до няколко дни и ще докладвам.
-
Така е.
Ще отделя ден и ще я отворя за пълна дефектеция и почистване на Gaggia-та
Днес докато бях командировка, попаднах на един магазин за резервни части за кафе машини в Благоевград.
На удобно място е в случай, че имате път на там.
Аз си харесах няколко аксесоара, резервен душ и цедки.
-
Информация от днес Комбина бар - питам ги за проверка/чистене/ на машина - Отговорът беше: Оставяте машината до 45 ще е готова. Майстора е много натоварен
Питам ги, не мога ли да я ползвам и да я докарам след 45 дни ... Не може!
С уважение към бизнес модалът им - ама тези хора са още в соца. Също и сайта им.
-
Gaggia Classic пристигна - 2004г 1450W, от вътре изключително запазена - всичко работи без диода на power бутона. Нямам представа в OVP клапана на колко е настроен, но работи със сигурност - забелязва се визуално как изпуска част от водата към казанчето. В комплекта нямаше цедка тип "крема диск", а само единична и двойна 58мм. Това я прави към момента неизползваема с предварително смляно кафе - изтича два-три пъти по-бързо и opv не сработва. Само с една смеска(80 % арабика) от насипните се получи сравнително добър резултат, вероятно по случайност подходящо смляна. Gaggia-та промени звука и opv се задейства.
Резултата от шота - 5мин след като е направен:
https://photos.app.goo.gl/MYRsbm6y5LirSWxx7
Душа задължително ще го сменя, смятат от "Комбина бар"?
Чакам"Миньона" и bottomless-а до няколко дни и ще споделя още.
Трябва някъде да проверя и налягането преди да пристигне мелачката.
- 2
-
Ще тормозя вкъщи Gaggia Classic с Eureka Mignon.
Маничето е поръчано, ще споделя скоро първи впечетления. Намерих няколко клипа в youtube с отлични резултати с тази комбинация.
Днес се запознах със собственика на кафене Барка, приятен мъж и доста разговорчив на тема кафе Тази седмица предлагат Домани сити бленд.
- 2
-
Sofia Coffee Festival 2019
-
Не успях да разбера къде са измерени тези 63мм, по окръжноста на рязане ми се струва макс 40мм
Иначе приятен външен дизайн.
-
Здравейте и от мен, кафеджии!
Казвам се Иван Богданов от София и съм пристрастен към еспресото!
Също и към слушалковите системи за аудио възпроизвеждане. (кабелите има значение, след едно ниво!)
Свирил съм на класическа китара и последствие на бас китара в рок групи. В момента остана страстта към музиката и един Е70 от Роланд на което посвирвам разни мелодии.
Наскро се опитах грубо да сметна колко еспресо кафе съм изпил ами 25 - 30 000 грубо. В офиса сме на кафемашини Rancilio Classe 5 и 7, Mazzer ... и също капсули Lavazzа - повече от доволно за тежко пристрастен към 30-те милилитра
От хората съм които тръгват на почивка с еспресо машина, но нарочно това лято оставих старата си при роднини, за да взема нова и кафемелачка за вкъщи.
Докото чакам pre2015 на Gaggia Clasic се оглеждам за домашна еспресо мелачка - изборът отива към Mahlkonig/Baratza Vari или SH Mazzer Jolly
Ще помисля и реша скоро, благодаря на всички за темата!
Ще се радвам да споделите любими места с качествено/направено с отношение еспресо в София.
- 1
Кафеджии има ли?
в Говорилня
Отговорено
Днес минах през Комбина бар, този път изключително доволен от консултацията.
Незнам защо съм решил, че се предлагат само нещо които са в сайта им. Правят поръчка всяка Сряди и доставката е в рамките на седмица - доколкото разбрах от Италия.
Та си поръчах "IMS Competition double filter basket 12/18g" под 30лв