Jump to content
Българският форум за музиканти

Bogdanov

Members
  • Мнения

    0
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Топ дни

    2

Мнения публикувано от Bogdanov

  1. Днес минах през Комбина бар, този път изключително доволен от консултацията.

    Незнам защо съм решил, че се предлагат само нещо които са в сайта им. Правят поръчка всяка Сряди и доставката е в рамките на седмица - доколкото разбрах от Италия.

    Та си поръчах "IMS Competition double filter basket 12/18g" под 30лв

     

    • Like 1
  2. Caffero - "Гватемала" - доста интересно с подчертано специфичен прървоначален вкус, но не е моето.

    Зърната са много интересни със златна ципа.

    Ползват някъква съвременна машина за печене - "с горещ въздух", струва ми се че казаха до два кг на зареждане.

  3. Взех кафе от Caffero - "Гватемала" за проба като първо кафе от тях.
    20181121-130757.jpg

    Направи ми впечетление че предлагат "Yemen" - 240лв за килиграм, което е двайно по-скъпо.
    https://coffero.com/product/pryasno-izpecheno-spetsialno-kafe-yemen-matari
    Подробности незнам, бяха много любезни но нямах време да се разприказваме.

  4. При мен кафето се стабилизира на 12-13гр и 25-30мл

    Уцелвам дозата само по визуална преценка на смляното кафе, но "шайбата" става малко по-тънка в двойна цедка.

     

    Търся съвет за избор на подходяща цедка 58мм от по-висок клас?  

  5. Първи шот с новата бездънна цедка:
    https://photos.app.goo.gl/zFGaYrb1YGy9xt3e7

    Тук ясно си личи една грешка, от лявата страна кафето е било по-натъпкано от тампера. Вследствие първо тръгва от дясно и след това "пробива" и от ляво.

    кафето е печено точно преди месец в Италия и е това:
    https://photos.app.goo.gl/REvfQYp6Mxy6wqir7

    12,90лв за четвърт, от кафетерия Барка

    • Like 2
  6. Първи шот - 15гр, 17сек, около 20мл - двойна цедка 58мм без крема диск, друга прозрачна чашка нямам в момента.
    Кафе насипно, изпечено преди 2дни, 10% робуста, смляно в магазина по моя визуална преценка.
    Незнам на колко бара е налягането на машината - ще търся манометър и накрайници за проверка.
    https://www.youtube.com/watch?v=OSTZRDwcjOU&feature=youtu.be

    Чакам мелачка и тампер до няколко дни и ще докладвам.

  7. Така е.

    Ще отделя ден и ще я отворя за пълна дефектеция и почистване на Gaggia-та

     

    Днес докато бях командировка, попаднах на един магазин за резервни части за кафе машини в Благоевград.

    На удобно място е в случай, че имате път на там.

    Аз си харесах няколко аксесоара, резервен душ и цедки.

    https://www.google.com/maps/place/бул.+„Васил+Левски“+10,+2700+Благоевград+Център,+Благоевград/@42.0152856,23.0929019,3a,48.6y,130.95h,84.25t/data=!3m6!1e1!3m4!1sV1Ys-F9oJ9TJyVvAXLNkbw!2e0!7i13312!8i6656!4m5!3m4!1s0x14aaf5fe8d547303:0x565664342c31435!8m2!3d42.0154822!4d23.0928086

  8. Информация от днес Комбина бар - питам ги за проверка/чистене/ на машина - Отговорът беше: Оставяте машината до 45 ще е готова. Майстора е много натоварен :)

    Питам ги, не мога ли да я ползвам и да я докарам след 45 дни ...  Не може!

    С уважение към бизнес модалът им - ама тези хора са още в соца. Също и сайта им.

  9. Gaggia Classic пристигна - 2004г 1450W, от вътре изключително запазена - всичко работи без диода на power бутона. Нямам представа в OVP клапана на колко е настроен, но работи със сигурност - забелязва се визуално как изпуска част от водата към казанчето. В комплекта нямаше цедка тип "крема диск", а само единична и двойна 58мм. Това я прави към момента неизползваема с предварително смляно кафе - изтича два-три пъти по-бързо и opv не сработва. Само с една смеска(80 % арабика) от насипните се получи сравнително добър резултат, вероятно по случайност подходящо смляна. Gaggia-та промени звука и opv се задейства.

    Резултата от шота - 5мин след като е направен:

    https://photos.app.goo.gl/MYRsbm6y5LirSWxx7

    Душа задължително ще го сменя, смятат от "Комбина бар"? 

    Чакам"Миньона"  и bottomless-а до няколко дни и ще споделя още.

    Трябва някъде да проверя и налягането преди да пристигне мелачката.

     

    • Like 2
  10. Ще тормозя вкъщи Gaggia Classic с Eureka Mignon.

    Маничето е поръчано, ще споделя скоро първи впечетления. Намерих няколко клипа в youtube с отлични резултати с тази комбинация.

    Днес се запознах със собственика на кафене Барка, приятен мъж и доста разговорчив на тема кафе :) Тази седмица предлагат Домани сити бленд.  

    • Like 2
  11. Здравейте и от мен, кафеджии!

    Казвам се Иван Богданов от София и съм пристрастен към еспресото!

    Също и към слушалковите системи за аудио възпроизвеждане. (кабелите има значение, след едно ниво!)

    Свирил съм на класическа китара и последствие на бас китара в рок групи. В момента остана страстта към музиката и един Е70 от Роланд на което посвирвам разни мелодии.

    Наскро се опитах грубо да сметна колко еспресо кафе съм изпил ами 25 - 30 000 грубо. В офиса сме на кафемашини Rancilio Classe 5 и 7, Mazzer ... и също  капсули Lavazzа - повече от доволно за тежко пристрастен към 30-те милилитра :)

    От хората съм които тръгват на почивка с еспресо машина, но нарочно това лято оставих старата си при роднини, за да взема нова и кафемелачка за вкъщи.

    Докото чакам pre2015 на Gaggia Clasic се оглеждам за домашна еспресо мелачка - изборът отива към Mahlkonig/Baratza Vari или SH Mazzer Jolly

    Ще помисля и реша скоро, благодаря на всички за темата!

    Ще се радвам да споделите любими места с качествено/направено с отношение еспресо в София.

    • Like 1
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.