Jump to content
Българският форум за музиканти

Bogdanov

Members
  • Мнения

    0
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Топ дни

    2

Всичко публикувано от Bogdanov

  1. Днес минах през Комбина бар, този път изключително доволен от консултацията. Незнам защо съм решил, че се предлагат само нещо които са в сайта им. Правят поръчка всяка Сряди и доставката е в рамките на седмица - доколкото разбрах от Италия. Та си поръчах "IMS Competition double filter basket 12/18g" под 30лв
  2. ПРодължавам с Coffero. Определено и това не е моят вкус. Не намирам нещо изразено.
  3. Caffero - "Гватемала" - доста интересно с подчертано специфичен прървоначален вкус, но не е моето. Зърната са много интересни със златна ципа. Ползват някъква съвременна машина за печене - "с горещ въздух", струва ми се че казаха до два кг на зареждане.
  4. Взех кафе от Caffero - "Гватемала" за проба като първо кафе от тях. Направи ми впечетление че предлагат "Yemen" - 240лв за килиграм, което е двайно по-скъпо. https://coffero.com/product/pryasno-izpecheno-spetsialno-kafe-yemen-matari Подробности незнам, бяха много любезни но нямах време да се разприказваме.
  5. Благодаря за препоръките! VST 7gr ми харесва идеята. Вероятно ще я взема. Днес взех Brazil Yellow Bourbon Fazenda Rainha, доста ни допадна!
  6. При мен кафето се стабилизира на 12-13гр и 25-30мл Уцелвам дозата само по визуална преценка на смляното кафе, но "шайбата" става малко по-тънка в двойна цедка. Търся съвет за избор на подходяща цедка 58мм от по-висок клас?
  7. Първи шот с новата бездънна цедка: https://photos.app.goo.gl/zFGaYrb1YGy9xt3e7 Тук ясно си личи една грешка, от лявата страна кафето е било по-натъпкано от тампера. Вследствие първо тръгва от дясно и след това "пробива" и от ляво. кафето е печено точно преди месец в Италия и е това: https://photos.app.goo.gl/REvfQYp6Mxy6wqir7 12,90лв за четвърт, от кафетерия Барка
  8. Като споменахте Лаваца, някой пробвал ли е Lavazza Kafa? https://www.lavazza.bg/bg/бизнес/бар/кафе/специалитети/kafa.html Продава се в разфасовка от половин кг и е около 30-на лева.
  9. OPV настроен малко над 9 бара статично. https://www.youtube.com/watch?v=Z7dNqopL-_I&feature=youtu.be Манометър и преходи под 10лв.
  10. Първи шот - 15гр, 17сек, около 20мл - двойна цедка 58мм без крема диск, друга прозрачна чашка нямам в момента. Кафе насипно, изпечено преди 2дни, 10% робуста, смляно в магазина по моя визуална преценка. Незнам на колко бара е налягането на машината - ще търся манометър и накрайници за проверка. https://www.youtube.com/watch?v=OSTZRDwcjOU&feature=youtu.be Чакам мелачка и тампер до няколко дни и ще докладвам.
  11. Така е. Ще отделя ден и ще я отворя за пълна дефектеция и почистване на Gaggia-та Днес докато бях командировка, попаднах на един магазин за резервни части за кафе машини в Благоевград. На удобно място е в случай, че имате път на там. Аз си харесах няколко аксесоара, резервен душ и цедки. https://www.google.com/maps/place/бул.+„Васил+Левски“+10,+2700+Благоевград+Център,+Благоевград/@42.0152856,23.0929019,3a,48.6y,130.95h,84.25t/data=!3m6!1e1!3m4!1sV1Ys-F9oJ9TJyVvAXLNkbw!2e0!7i13312!8i6656!4m5!3m4!1s0x14aaf5fe8d547303:0x565664342c31435!8m2!3d42.0154822!4d23.0928086
  12. Информация от днес Комбина бар - питам ги за проверка/чистене/ на машина - Отговорът беше: Оставяте машината до 45 ще е готова. Майстора е много натоварен Питам ги, не мога ли да я ползвам и да я докарам след 45 дни ... Не може! С уважение към бизнес модалът им - ама тези хора са още в соца. Също и сайта им.
  13. Gaggia Classic пристигна - 2004г 1450W, от вътре изключително запазена - всичко работи без диода на power бутона. Нямам представа в OVP клапана на колко е настроен, но работи със сигурност - забелязва се визуално как изпуска част от водата към казанчето. В комплекта нямаше цедка тип "крема диск", а само единична и двойна 58мм. Това я прави към момента неизползваема с предварително смляно кафе - изтича два-три пъти по-бързо и opv не сработва. Само с една смеска(80 % арабика) от насипните се получи сравнително добър резултат, вероятно по случайност подходящо смляна. Gaggia-та промени звука и opv се задейства. Резултата от шота - 5мин след като е направен: https://photos.app.goo.gl/MYRsbm6y5LirSWxx7 Душа задължително ще го сменя, смятат от "Комбина бар"? Чакам"Миньона" и bottomless-а до няколко дни и ще споделя още. Трябва някъде да проверя и налягането преди да пристигне мелачката.
  14. Ще тормозя вкъщи Gaggia Classic с Eureka Mignon. Маничето е поръчано, ще споделя скоро първи впечетления. Намерих няколко клипа в youtube с отлични резултати с тази комбинация. Днес се запознах със собственика на кафене Барка, приятен мъж и доста разговорчив на тема кафе Тази седмица предлагат Домани сити бленд.
  15. Sofia Coffee Festival 2019 https://www.facebook.com/events/526874784391783/
  16. Не успях да разбера къде са измерени тези 63мм, по окръжноста на рязане ми се струва макс 40мм Иначе приятен външен дизайн.
  17. Здравейте и от мен, кафеджии! Казвам се Иван Богданов от София и съм пристрастен към еспресото! Също и към слушалковите системи за аудио възпроизвеждане. (кабелите има значение, след едно ниво!) Свирил съм на класическа китара и последствие на бас китара в рок групи. В момента остана страстта към музиката и един Е70 от Роланд на което посвирвам разни мелодии. Наскро се опитах грубо да сметна колко еспресо кафе съм изпил ами 25 - 30 000 грубо. В офиса сме на кафемашини Rancilio Classe 5 и 7, Mazzer ... и също капсули Lavazzа - повече от доволно за тежко пристрастен към 30-те милилитра От хората съм които тръгват на почивка с еспресо машина, но нарочно това лято оставих старата си при роднини, за да взема нова и кафемелачка за вкъщи. Докото чакам pre2015 на Gaggia Clasic се оглеждам за домашна еспресо мелачка - изборът отива към Mahlkonig/Baratza Vari или SH Mazzer Jolly Ще помисля и реша скоро, благодаря на всички за темата! Ще се радвам да споделите любими места с качествено/направено с отношение еспресо в София.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.