Jump to content
Българският форум за музиканти

Bogdanov

Members
 • Content Count

  0
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Bogdanov last won the day on October 28 2018

Bogdanov had the most liked content!

Community Reputation

10 Good

About Bogdanov

 • Rank
  Ослушващ се

Previous Fields

 • Инструмент
  Слушалкова аудио система

Profile Information

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Bogdanov

  Кафеджии има ли?

  Днес минах през Комбина бар, този път изключително доволен от консултацията. Незнам защо съм решил, че се предлагат само нещо които са в сайта им. Правят поръчка всяка Сряди и доставката е в рамките на седмица - доколкото разбрах от Италия. Та си поръчах "IMS Competition double filter basket 12/18g" под 30лв
 2. Bogdanov

  Кафеджии има ли?

  ПРодължавам с Coffero. Определено и това не е моят вкус. Не намирам нещо изразено.
 3. Bogdanov

  Кафеджии има ли?

  Caffero - "Гватемала" - доста интересно с подчертано специфичен прървоначален вкус, но не е моето. Зърната са много интересни със златна ципа. Ползват някъква съвременна машина за печене - "с горещ въздух", струва ми се че казаха до два кг на зареждане.
 4. Bogdanov

  Кафеджии има ли?

  Взех кафе от Caffero - "Гватемала" за проба като първо кафе от тях. Направи ми впечетление че предлагат "Yemen" - 240лв за килиграм, което е двайно по-скъпо. https://coffero.com/product/pryasno-izpecheno-spetsialno-kafe-yemen-matari Подробности незнам, бяха много любезни но нямах време да се разприказваме.
 5. Bogdanov

  Кафеджии има ли?

  Благодаря за препоръките! VST 7gr ми харесва идеята. Вероятно ще я взема. Днес взех Brazil Yellow Bourbon Fazenda Rainha, доста ни допадна!
 6. Bogdanov

  Кафеджии има ли?

  При мен кафето се стабилизира на 12-13гр и 25-30мл Уцелвам дозата само по визуална преценка на смляното кафе, но "шайбата" става малко по-тънка в двойна цедка. Търся съвет за избор на подходяща цедка 58мм от по-висок клас?
 7. Bogdanov

  Кафеджии има ли?

  Първи шот с новата бездънна цедка: https://photos.app.goo.gl/zFGaYrb1YGy9xt3e7 Тук ясно си личи една грешка, от лявата страна кафето е било по-натъпкано от тампера. Вследствие първо тръгва от дясно и след това "пробива" и от ляво. кафето е печено точно преди месец в Италия и е това: https://photos.app.goo.gl/REvfQYp6Mxy6wqir7 12,90лв за четвърт, от кафетерия Барка
 8. Bogdanov

  Кафеджии има ли?

  Като споменахте Лаваца, някой пробвал ли е Lavazza Kafa? https://www.lavazza.bg/bg/бизнес/бар/кафе/специалитети/kafa.html Продава се в разфасовка от половин кг и е около 30-на лева.
 9. Bogdanov

  Кафеджии има ли?

  OPV настроен малко над 9 бара статично. https://www.youtube.com/watch?v=Z7dNqopL-_I&feature=youtu.be Манометър и преходи под 10лв.
 10. Bogdanov

  Кафеджии има ли?

  Първи шот - 15гр, 17сек, около 20мл - двойна цедка 58мм без крема диск, друга прозрачна чашка нямам в момента. Кафе насипно, изпечено преди 2дни, 10% робуста, смляно в магазина по моя визуална преценка. Незнам на колко бара е налягането на машината - ще търся манометър и накрайници за проверка. https://www.youtube.com/watch?v=OSTZRDwcjOU&feature=youtu.be Чакам мелачка и тампер до няколко дни и ще докладвам.
 11. Bogdanov

  Кафеджии има ли?

  Така е. Ще отделя ден и ще я отворя за пълна дефектеция и почистване на Gaggia-та Днес докато бях командировка, попаднах на един магазин за резервни части за кафе машини в Благоевград. На удобно място е в случай, че имате път на там. Аз си харесах няколко аксесоара, резервен душ и цедки. https://www.google.com/maps/place/бул.+„Васил+Левски“+10,+2700+Благоевград+Център,+Благоевград/@42.0152856,23.0929019,3a,48.6y,130.95h,84.25t/data=!3m6!1e1!3m4!1sV1Ys-F9oJ9TJyVvAXLNkbw!2e0!7i13312!8i6656!4m5!3m4!1s0x14aaf5fe8d547303:0x565664342c31435!8m2!3d42.0154822!4d23.0928086
 12. Bogdanov

  Кафеджии има ли?

  Информация от днес Комбина бар - питам ги за проверка/чистене/ на машина - Отговорът беше: Оставяте машината до 45 ще е готова. Майстора е много натоварен Питам ги, не мога ли да я ползвам и да я докарам след 45 дни ... Не може! С уважение към бизнес модалът им - ама тези хора са още в соца. Също и сайта им.
 13. Bogdanov

  Кафеджии има ли?

  Gaggia Classic пристигна - 2004г 1450W, от вътре изключително запазена - всичко работи без диода на power бутона. Нямам представа в OVP клапана на колко е настроен, но работи със сигурност - забелязва се визуално как изпуска част от водата към казанчето. В комплекта нямаше цедка тип "крема диск", а само единична и двойна 58мм. Това я прави към момента неизползваема с предварително смляно кафе - изтича два-три пъти по-бързо и opv не сработва. Само с една смеска(80 % арабика) от насипните се получи сравнително добър резултат, вероятно по случайност подходящо смляна. Gaggia-та промени звука и opv се задейства. Резултата от шота - 5мин след като е направен: https://photos.app.goo.gl/MYRsbm6y5LirSWxx7 Душа задължително ще го сменя, смятат от "Комбина бар"? Чакам"Миньона" и bottomless-а до няколко дни и ще споделя още. Трябва някъде да проверя и налягането преди да пристигне мелачката.
 14. Bogdanov

  Кафеджии има ли?

  Ще тормозя вкъщи Gaggia Classic с Eureka Mignon. Маничето е поръчано, ще споделя скоро първи впечетления. Намерих няколко клипа в youtube с отлични резултати с тази комбинация. Днес се запознах със собственика на кафене Барка, приятен мъж и доста разговорчив на тема кафе Тази седмица предлагат Домани сити бленд.
 15. Bogdanov

  Кафеджии има ли?

  Sofia Coffee Festival 2019 https://www.facebook.com/events/526874784391783/
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.