Jump to content
Българският форум за музиканти

No.14

newbies
 • Content Count

  16
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

No.14 last won the day on December 24 2018

No.14 had the most liked content!

Community Reputation

6 Neutral

About No.14

 • Rank
  Ослушващ се

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Представете си колко е зле слухът ми тогава, че да го забележа след почти две години 😂. Успокояващото е поне, че с пианото всичко е наред. Благодаря много!
 2. Благодаря, ами такива са нотите Значи няма нищо притеснително?
 3. Здравейте, започвам с уговорката, че свиря само любителски и по-малко от две години. Онзи ден забелязах странно, вибриращо звучене на втория от два тона при натискането на два съседни клавиша. От Камертон ми обясниха, че това е проблем на физиката и два близки звука с определена честота се бият, което е нормално за всяко пиано. Имам клипче, но не знам как да го кача... Бихте ли споделили мнението си? Благодаря предварително!
 4. И после да споделиш впечатления !
 5. Според скромния ми опит, по-близо до пианото е...пиано . Има стотици приемливи варианти, стига да си наясно със себе си в каква посока ще вървиш. Като казваш "упражения", какви упражнения имаш предвид? Защото дори в една елементарна гама се изисква правилна постановка на ръката, равно звучене, динамика и т.н., не е просто да се натискат там едни клавиши :). Това на практика ти е основата, не можеш да си позволиш компромиси точно при изграждането й . Та, ако бях на твое място, преди да си търся пиано, бих си отговорила на въпроса: какво всъщност възнамерявам да правя с него .
 6. Здравейте, от изброените по-горе - един глас от мен за Kawai (изпробвахме го с учителката ми, когато аз си търсех пиано) и го сравнявах с Yamaha YDP 143 Arius, което беше първият ми инструмент. Съветът пианата да се видят на място е абсолютно адекватен, въпреки че сте от Бургас. Може да се свържете с Камертон и Динакорд, за да уточните кои модели имат налични в момента и да си направите една разходка (с готовност за покупка ). Ако все пак решите да поръчате по интернет, не се притеснявайте да го направите: и двете ми пиана съм поръчала по този начин - едното от Muziker, а другото - от Thomann. Нямам никакви забележки. Успех с избора и да ни се похвалите скоро !
 7. За много години първо! Здраве, късмет и вдъхновение ! Всъщност в момента то е с такава настройка. Учителката ми смята, че ако свикна сега и постигна изискванията й, в последствие ще ми е много по-лесно, ако се наложи да свиря на друг инструмент. Един страничен въпрос може ли по отношение на класическата музика? Не се ли минава всъщност задължително през нея в музикалните училища и консерваторията? Или когато преминете през задължителната материя, повече не се връщате към нея? Жалко е, че май няма много теми за любители, в които можем да си обсъждаме прогреса, въпросите и изобщо, всичко, което ни интересува за нашето ниво. За повечето от вас предполагам, че подобна дискусия би била скучна, а може би и дразнеща на моменти .
 8. Благодаря! Пианото наистина е невероятно, проблемът е, че с тази клавиатура сякаш седнах да свиря за първи път в живота си . Навярно музикантите тук, които активно свирите от много години, се адаптирате бързо и доста по-леко на различни инструменти. За себе си установих, че ще ми е необходимо повече време, за да се доближа до равно звучене и да постигна динамиката, която се изисква в конкретно произведение. Не се оплаквам, де . Наясно съм, че без търпение и постоянство не става. Щастлива съм от избора си и наистина се надявам да постигна максималното за възможностите ми с негова помощ. Весели и светли празници желая !
 9. Здравейте отново, включвам се пак, за да споделя, че вчера най-после пристигна моят нов Kawai CA 78 и според скромните ми, аматьорски разбирания, е направо невероятен . Напълно отговаря на очакванията ми за клавиатурата и звученето е в пъти по-естествено от старата ми Yamaha YDP 143, което беше и основната причина да избера този модел. Единствено басовите тонове ми се струват леко глухи, сякаш им липсва достатъчно дълбочина, но аз не съм експерт и е възможно да не преценявам правилно. За професионално занимаващите се може би ще представлява интерес, че има един куп опции, които още не съм разгадала (в това число вградени уроци, разделяне на клавиатурата за 4 ръце, различни функции и ефекти, и т.н.) .Много лесно за управление е с помощта на тъч дисплея. С удоволствие ще отговоря на въпросите ви, ако имате конкретни такива. Доколкото успях да се ориентирам, в този форум май няма особено много потребители с предпочитания към класическата музика, но все пак да кажа, че в цената влизат упражнения (в т.ч. на Ханон) и етюди на хартиен носител: Черни, Бах, Шопен, Бургмюлер, албум със сонатини на Клементи, Бетовен, Хайдн и др., както и сборник с 29 класически произведения за пиано - Моцарт, Хендел, Шуберт, Шопен и т.н. Ами, това е накратко - безкрайно щастлива съм . Мисля, че направих най-добрия избор, имайки предвид лимитите, които са валидни за мен - ограничено пространство в апартамент и разбира се, бюджет. Благодаря ви за пореден път за съветите и насоките, които получих тук - бяха ми изключително ценни! Надявам се споделената от мен информация също да е била от полза. Успешен ден на всички !
 10. Такааа, да споделя резултата от изпробването на различни пиана миналата седмица... В магазина на Динакорд директно ме насочиха точно към NU1 като възможно най-доброто, което се предлага при тях в момента. Не споменаха за никакви дефекти, затова съм изключително благодарна за адекватните съвети, които получих тук ! Роланд LX706 и LX708 ги нямаше и до момента не са зареждали от тях. Опитахме различни модели Yamaha, за които се предполагаше, че са по-висок клас от моето YDP 143, но честно казано нито аз, нито учителката ми усетихме някаква осезаема разлика в звученето или клавиатурата. Основното им предимство беше наличието на много повече функции (смяна на различни инструменти, вградени уроци и т.н.) , които за мен, обаче, не представляват интерес и така или иначе едва ли ще ползвам. Като цяло продавачът сякаш не успя да разбере, че съм една начинаеща мераклийка , която поне още няколко години ще набива гами и етюди от началната школа, преди изобщо да си помисли за някакъв различен тип музикална изява . В магазина на Камертон наличен беше единствено KAWAI 48 и ... тук направо се влюбих в това пиано . Усещането при докосването е невероятно, звукът е изключително красив. Продавачът ни обясни, че 58 е с още по-добра клавиатура, показа ни нагледно разликата в мостри на клавишите. За 78 каза, че се търси много и общо взето самият той би си взел такова, най- вече заради touch дисплея, който позволявал много лесно и бързо управление при сходни други характеристики с 58. За съжаление нито 58, нито 78 ги имаше на място, очакват ги до седмица-две. Смятам отново да отида, за да направя финално сравнение и вече да решавам кой от двата модела ще е (58 или 78). Надявам се скоро да ви се похваля с нов инструмент и още веднъж благодаря на всички за мненията и съветите!
 11. Ясно, тогава NU1 отпада. Kawai CA78 е това, нали: http://kawaibg.com/product/313/ca-78-new.html ? Бях питала за него малко по-нагоре в постовете и ми е в списъка за пробване, само искам да съм сигурна това ли е препоръчваният модел. За цените на Роланд LX706 и LX708 намирам в интернет, че започват от 7820 лв., като цената се качава в зависимост от покритието и цвета. Добавям си моделите, за да питам на място :).
 12. Здравейте, по повод времето, което прекарвам на пианото, бях споделила, че е общо взето всяка свободна минута . Разбира се, несравнимо е с часовете, които отделят професионално занимаващите се с музика или ученици/студенти в учебни заведения... Наясно съм, че на тези години няма как да очаквам някакъв зашеметяващ прогрес, нито ще стигам до концернти изяви :), но наистина влагам много старание и ми се иска най-вече да си изградя възможно най-добрата за нивото ми техника. А това, което ме притеснява в настоящото пиано (освен звука, но там съм преглътнала, че акустичното в момента е невъзможен вариант), е клавиатурата - струва ми се прекалено "лека", доста ме затруднява да покажа ясно динамиката, особено когато е нещо по-различно от форте или пиано. Разгледах и хибридните пиана, и сърцето ми се разтуптя направо , изглеждат впечатляващи. Но максимумът и то "преко сили", който мога да си позволя в този клас е https://www.musicworld.bg/bg/m_320443/i_44075/f_2776/YAMAHA_Hybrid_Piano_NU_1_Hybrid_Piano.html Т.е. не е нито AvantGrand или Novus. И след всички тези напоителни обяснения от моя страна до момента , да се хвърлям ли на подобно хибридно или да се насоча към дигиталните от горните линкове? В петък, заедно с учителката ми по пиано, отиваме на обиколка из музикалните магазини в София, за да можем да изпробваме на място. Иска ми се да си набележа поне няколко конкретни модела, за да стесним избора (и по възможност - колебанията от моя страна, които за подобна сума никак не са малко... ). Благодаря за отделенето време и внимание!
 13. Здравейте и благодаря за отговорите! Аз също мечтая за акустично пиано, но за съжаление ми е невъзможно - първо нямам необходимото пространство и второ - живея в апартамент с доста съседи около мен, в това число с малки деца. Просто не мога да си позволя да ги тормозя с гами и арпежи всяка вечер, тъй като обикновено свободното ми време е след 18:00 ч. - 19:00 ч. CyberGene, кои други характеристики на дигиталните пиана ги класифицират като "добри" (освен въпросния двоен ескейпмънт, който, честно казано не успях да се ориентарам какво означава)? Това, например, добро ли е: https://www.musicworld.bg/bg/c_755/i_63571/Roland_HP_605_WH_Set.html?fbclid=IwAR3wdPOND4fWFFOxgS9r-dvTa5YN-SCyigPqmrWRsDJVrDu_y0UnmbJPtec Или имаш предвид по-висок ценови клас, съответно - характеристики?
 14. Много благодаря за отговора, макар и със закъснение . Имах нужда да огледам различни варианти и всъщност все още не съм решила... Ще бъда благодарна, ако споделите имате ли някакви впечатления (или мнения) за тези също: http://kawaibg.com/category/56/concert-artist-ca-seria.html ?
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.