Jump to content
Българският форум за музиканти

justaman

newbies
 • Content Count

  12
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

About justaman

 • Rank
  Ослушващ се

Previous Fields

 • Инструмент
  Клавишни, китара

Recent Profile Visitors

149 profile views
 1. justaman

  Овлажнител за китара

  Добре, а случайно някой да знае на колко време се слага вода в овлажнителя и по колко, тъй като с него ми дадоха и спринцовка до 10мл максимум? И най-вече ме интересува дали ще навреди на електрониката на китарата, ако е електро-акустична?
 2. Здравейте, имам въпрос относно този уред, който намерих в нета. Иска ми се да разбера повече информация за този овлажнител, тъй като на много места пишеше различни неща. На някои места пише, че той овлажнява китарата, а на други че я изсушава и с какво точно подпомага китарата? Също така, ако е електро-акустична, няма ли да навреди на електрониката?
 3. Мерси за помоща, имам възнамерението да пробвам.
 4. Пробвал съм го и в случая не ми помага особено на дългите ноти не се получава и песента ми има много чупки, които не се комбинират с ефекта.
 5. Здравейте, имам въпрос относно конкретен ефект, чието име не знам и се надявам някой да го разпознае по описанието ми, ще ми помогне много. Работя с Ableton Live 8.2.7 и не съм сигурен дали конкретния ефект ще го има или ще трябва да го изтегля като VST. Става въпрос за прикачане на ефект на миди трак, и всяка нота от един миди файл да звучи редувайки се, ту в лявата слушалка, ту в дясната. Знам, че има такава опция за регулиране на звука от коя страна да звучи в панела на трака, но не ми върши работа, тъй като опцията се отнася за целия трак и всички файлове в него и всички ноти ще звучат от една страна, която нагласиш, а на мен ми е необходимо от един файл всяка нота да звучи от различна страна. Надявам се да съм го описал достатъчно разбираемо. Кажете ми името на този ефект.
 6. На 20 съм и го виждам за проблем това, че лекарят сам каза, че това е странна реакция. Той каза, че жилите просто се пренатоварват много от малко труд и то само на тази ръка. Не знам дали нямаше да е добре да отида на невролог относно жилите.
 7. Мерси за съвета, ще го пробвам.
 8. Ходих на лекар-ортопед по въпроса и се наложи да правя снимка на ръката, но той каза, че няма никакви възпаления и описанията на проблема ми са му непознати и стигна до заключението, че пренатоварвам жилите на ръката и ми предписа стягаща ръкавица за 30 лв и охлаждащ крем за 20 лв. С ръкавицата все още не намирам разлика и нещата не ми се струват правилни, защото проблема още ми пречи.
 9. Да, това беше полезно. Проверих го и все пак ще отида на лекар за всеки случай. Може би забравих да спомена, че съм я чупил тази ръка точно между началото на китката и самата ръка. Не знам дали това има общо, но все пак споменавам.
 10. Да, точно в средата на китката. Проблема с витамините отдавна съм го остановил и тъй като не ги набавям от храна, приемам хапчета бирена мая, не знам дали това е достатъчно. Благодаря за съвета ще отида на лекар все пак
 11. Не го усещам точно като болка, а като умора в нея. Усещам я в горната част на китката над самите пръсти.
 12. Здравейте, имам проблем със свиренето на китара. Напреднъл китарист съм и когато бях начинаещ този проблем не беше сериозен, но сега при свирене на сложните и дълги упражнения (свирене с пръсти) не мога да издържа дълго с дясната китка свирейки, говорим за 2-3 минути. Учителят ми казва, че проблема е, че си стягам китката. Аз правя всичко възможно да не я стягам и проблема не е заради стрес или страх от това да свиря пред някой друг, но никой китарист, който до сега съм питал не е имал този проблем. Кажете ми, ако знаете нещо по въпроса. Как мога да намаля напрежението?
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.