EspressoH
-
Мнения
0 -
Присъединил/а се
-
Последно посещение
-
Топ дни
3
Тип съдържание
Профил
Форуми
Календар
Мнения публикувано от EspressoH
-
-
Тази немузикантска тема си остава класика биг тайм.
- 1
-
-
Бианка е чук, има всичко необходимо и за 2000е няма по-добра машинария.
- 1
-
Не съм фен на снобарията и затова ползвам кафета до 60лв/макс :), виж машина от 10к бих си купил ако имам възможност.
- 1
-
Тази мелачка е две нива над миньона, слагай фунията :), и си я ползвай вкъщи.
-
Не умеят или не се стараят, онзи ден пих кафе което не ставаше за нищо на една бензиностанция по пътя за Варна Лук Ойл, а кафемашината беше много добра, както мелачките, че и преса за натъпкване имаха, обаче само като видях главите на 89 градуса и колко бързо и нервно изтече вече ми беше ясно че нищо не са направили.
-
Аз пия само единични 8-10 грама и съм се специализирал в правенето им, 2-3 на ден. За съжаление не мога да пия повече, пия само чисто кафе без млечни бози ~ 24ml.
-
7 hours ago, CyberGene said:
Е за какво се надуват тези кафе търговци, не виждам смисъл продават кафе не диаманти
- 1
-
Пластмаса е и се бели много кофти покритието след 2г. Главата за съжаление е скрита отдолу, иначе там и е мястото на лепенката. Аз по едно време ползвах една Силвия без тази капачка беше интересна гледка
-
7 hours ago, blazarov said:
След кратко проучване установих, че тези лентички са безполезни за моя тип машина.
При тях не се затопля чак толкова видимата част на групата. Гледам че все на lever-и ги слагат, което е напълно логично.
Ще ги махам направо.
Sent from my iPhone using TapatalkАко си я залепил на пластмасата около главата(хромираната), няма как да стане
-
3 hours ago, Skala said:
Какво мислите за Lelit, например Lelit-PL41EM ?
57mm по скоро не.
-
9 hours ago, Skala said:
След като натрупах опит с кафемелачката (Rancilio Rocky) дойде време да сменя кафе машината. В момента със Saeco Poemia еспресото ми се получава, но ме дразни нестабилната температура. Затова си търся машинка с бойлер и 58 мм филтър.
За нова машина вариантите май са два: Rancilio Silvia, която ми идва скъпа, или Gaggia Classic - за нея не съм сигурен дали е със старото качество...Склонен съм да взема и употребявана, но вече рециклирана машина, защото не ми се занимава да я поправям. Препоръчайте към какво да се насоча? Освен в Комбина бар, знаете ли къде в София мога да огледам?
Гаджия втора ръка или Силвия пак така, пиши ми на ЛС ако се интересуваш;
-
Трябва да се експериментира, това ми е любимото занимание, когато иде реч за кафе
-
1 hour ago, Bogdanov said:
Информация от днес Комбина бар - питам ги за проверка/чистене/ на машина - Отговорът беше: Оставяте машината до 45 ще е готова. Майстора е много натоварен
Питам ги, не мога ли да я ползвам и да я докарам след 45 дни ... Не може!
С уважение към бизнес модалът им - ама тези хора са още в соца. Също и сайта им.
Ще се справиш и сам, качил съм инструкции как се прави това, трябва ти един почивен ден и комплект гарнитури и нови SS болтове. Ако срещнеш трудност ще помагаме.
- 2
-
Моята техника повечето е втора ръка, а тя не е малко така имам шанс да пробвам и експериментирам с повече неща на разумна цена, та моя съвет е ако парите не стигат - втора употреба
- 1
-
Групата Е61 е изобретена от Фаема през 1961г, в момента няма патент над нея и доста фирми я правят, но като цяло общата конструкция е много близка до тази от 61г. Термосифон, масивна месингова група и механичните клапани са предпоставка за дългогодишна служба и добро кафе, ако се спазват някои прости правила, които са коментирани тук.
-
Ами значи взимай по изгодния в момента. Затова си трябват и запаси от евтино кафе за експерименти, почиствания и тн
-
Отиди до комбина бара и попитай какво имат, препаратите са сходни, вземи си голяма кутия.
- 1
-
2 minutes ago, jabs said:
Да изнахалствам и да питам кой препарат препоръчвате, че ме мързи да ровя по сайтовете ?
Аз ползвам този и съм доволен, ползвал съм и Cafiza и от нея бях доволен, но този в момента е по-евтин.
- 1
-
Скъпи са тези мелници, няма смисъл особенно за БГ. Като правиш бекфлъш слагай само една лъжичка от кафе препарат, няма нужда от много с малко, но редовно. Ръчната е добър вариант, стига да не те мързи, лесно се сменят и различните кафета с нея.
-
Относно почистването, Е61 ците трудно мога да се запушат, но при машините със соленоид поне веднъж седмично, а най добре 2 пъти е препоръчително почистването със сляпа цедка и малко препарат.
- 1
-
Докато не стане нормално производство не ми се занимава, иначе е добър старт ъп. Също рекламата от определени членове пак там ми идва в повече...
Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk
-
-
Водата е важна, прави са, за региона филтрирана е идеална. HX също хабят много вода.
Кафеджии има ли?
в Говорилня
Отговорено · Редактирано от EspressoH
Тази тема е класика, но и аз се насочвам към coffeeforums.bg , просто тук се чуствам леко спамър даже е закъсняло стартирането на бг кафеджийски форум и се радвам че е факт.