Jump to content
Българският форум за музиканти

EspressoH

Members
  • Мнения

    0
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Топ дни

    3

Мнения публикувано от EspressoH

  1. Доволен съм от Домани и Вивачето днес направих около 200 кафета на един ивент и всички бяха отлични и с tiger stripes. Става и за Еспресо и за Лате. Хората се връщаха за второ кафе след като бяха изпили първото :)

     

    46507834_2394039893959341_3897117130977443840_n.jpg

    • Like 3
  2. Не умеят или не се стараят, онзи ден пих кафе което не ставаше за нищо на една бензиностанция по пътя за Варна Лук Ойл, а кафемашината беше много добра, както мелачките, че и преса за натъпкване имаха, обаче само като видях главите на 89 градуса и колко бързо и нервно изтече вече ми беше ясно че нищо не са направили.

  3. Пластмаса е и се бели много кофти покритието след 2г. Главата за съжаление е скрита отдолу, иначе там и е мястото на лепенката. Аз по едно време ползвах една Силвия без тази капачка :) беше интересна гледка

  4. 7 hours ago, blazarov said:

    След кратко проучване установих, че тези лентички са безполезни за моя тип машина. :)
    При тях не се затопля чак толкова видимата част на групата. Гледам че все на lever-и ги слагат, което е напълно логично.
    Ще ги махам направо.


    Sent from my iPhone using Tapatalk

    Ако си я залепил на пластмасата около главата(хромираната), няма как да стане :)

  5. 9 hours ago, Skala said:

    След като натрупах опит с кафемелачката (Rancilio Rocky) дойде време да сменя кафе машината. В момента със Saeco Poemia еспресото ми се получава, но ме дразни нестабилната температура. Затова си търся машинка с бойлер и 58 мм филтър.

    За нова машина вариантите май са два: Rancilio Silvia, която ми идва скъпа, или Gaggia Classic - за нея не съм сигурен дали е със старото качество...Склонен съм да взема и употребявана, но вече рециклирана машина, защото не ми се занимава да я поправям. Препоръчайте към какво да се насоча? Освен в Комбина бар, знаете ли къде в София мога да огледам?

     

    Гаджия втора ръка или Силвия пак така, пиши ми на ЛС ако се интересуваш;

  6. 1 hour ago, Bogdanov said:

    Информация от днес Комбина бар - питам ги за проверка/чистене/ на машина - Отговорът беше: Оставяте машината до 45 ще е готова. Майстора е много натоварен :)

    Питам ги, не мога ли да я ползвам и да я докарам след 45 дни ...  Не може!

    С уважение към бизнес модалът им - ама тези хора са още в соца. Също и сайта им.

    Ще се справиш и сам, качил съм инструкции как се прави това, трябва ти един почивен ден и комплект гарнитури и нови  SS болтове. Ако срещнеш трудност ще помагаме.

    • Like 2
  7. Групата Е61 е изобретена от Фаема през 1961г, в момента няма патент над нея и доста фирми я правят, но като цяло общата конструкция е много близка до тази от 61г. Термосифон, масивна месингова група и механичните клапани са предпоставка за дългогодишна служба и добро кафе, ако се спазват някои прости правила, които са коментирани тук.

  8. 2 minutes ago, jabs said:

    Да изнахалствам и да питам кой препарат препоръчвате, че ме мързи да ровя по сайтовете :) ?

    Аз ползвам този и съм доволен, ползвал съм и Cafiza и от нея бях доволен, но този в момента е по-евтин.
    image.png.f54cda435a8c978ff76dd738a372139a.png

    • Thanks 1
  9. Скъпи са тези мелници, няма смисъл особенно за БГ. Като правиш бекфлъш слагай само една лъжичка от кафе препарат, няма нужда от много с малко, но редовно. Ръчната е добър вариант, стига да не те мързи, лесно се сменят и различните кафета с нея.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.