Jump to content
Българският форум за музиканти

CyberGene

Mods
  • Мнения

    1652
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Топ дни

    73

CyberGene last won the day on Декември 30 2018

CyberGene had the most liked content!

Обществена Репутация

1604 Excellent

Относно CyberGene

  • Ранг
    Тежко пристрастен
  • Рожден ден 15.10.1979

Previous Fields

  • Инструмент
    пиано

Contact Methods

  • Website URL
    https://soundcloud.com/evgeny-kumanov/sets/selected-1
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    София
  • Interests
    Пиано, Класическа Музика, Джаз, Хармония

Последни посетители

3204 профилни разглеждания
  1. CyberGene

    Кафеджии има ли?

    А така, Кенията е от хубавите кисели, писал съм вече Ти с коя мелачка си от адаша? Евриката ли? С какво я е ъпгрейднал?
  2. CyberGene

    Yamaha YDP143 за начинаещ или друго?

    В музикалните училища се минава задължително през класическа музика. В консерваторията може и (почти) да няма класическа музика, ако си в естрадния факултет. Хората обикновено се насочват към стилове, различни от класическа музика, когато ги влече да музицират, да импровизират, да джемят с други хора и изобщо да влагат някакво създаване на собствена музика от себе си. При класическата музика волности не се допускат, там се свири по ноти и разбира се това би могло да бъде ограничаващо за някого. Аз съм минал през три периода като пианист (аматьор, понеже съм самоук): започнах изцяло с класическа музика, защото тя за мен е най-красивата музика на света Но много ме влечеше теорията, хармонията, съотоветно задълбах много в тази насока и естествено към джаза, където теорията е доста стройна, съчетава се с възможността да се импровизира, да се събираш с хора и да свирите по теми и т.н. Този период продължи дълго, като не съм оставял класическата музика никога, просто беше на леко заден план. В един момент се поизтощих от джаза, той е готина мзуика за свирене, но понеже не съм чак толкова добър джазмен, а пък за слушане ми стана още по-еднообразно, се върнах отново 100% към класическата музика. Може би е от малко по-зрялата възраст, но намирам успокоение и удовлетворение точно във факта, че класическата музика е по ноти, т.е. е нещо, което е премислено, а не създадено на момент, както и това, че се концентрира много върху интерпретацията, звукоизвличането, фразирането. Може много да се говори по този въпрос, но така или иначе класическата музика в по-голямата си част се свири от професионални класически музиканти, какви тук не влизат, за добро или лошо
  3. CyberGene

    Нова година - нов амп!

    Изглежда яко! С какъв софтуер се проектират тези дървени кутии? И после някой ги изработва по схемата ли? Не че съм стигнал още до там, но за моето DIY пианце също ще трябва да мисля корпус.
  4. И двете, аз го ползвам stand-alone.
  5. CyberGene

    Yamaha YDP143 за начинаещ или друго?

    Може да пробваш за момент да сложиш heavy touch, който ще намали динамиката.
  6. CyberGene

    Диез или бемол

    Зависи от хармонията и какъв се явява съответният тон спрямо текущия акорд. Ако нямаш такъв, гледаш какъв лад свириш. Няма такова понятие като “алтерирана нота”. Има алтерирана степен на акорд. И няма просто правило какви знаци са позволени или забранени само в зависимост от тоналността.
  7. CyberGene

    Диез или бемол

    Това не е вярно, грешиш. Ако в тоналност до минор трябва да изпишеш да кажем акорда до мажор с повишена квинта, ще го запишеш така: C - (бекар)E - #G Точно затова се ползват и двойните бемоли/диези. Пак в същата тоналност, ако трябва да изпишеш акорда ре-бемол мажорен септакорд с понижена квинта, ше е така: bD - F - bbA - bC (забележи, че нямаме си-бекар, а се ползва правилната голяма септима до-бемол, спрямо основния тон ре-бемол).
  8. CyberGene

    Диез или бемол

    Отговорът на въпроса ти се съдържа в самия въпрос Щом имаш алтерована степен на акорда, пишеш знак по съответната степен. Например: C - E - bG - bB (до мажорен септакорд с понижена квинта) C - E - (G) - bB - bD - #F (до мажорен септакорд с понижена нона и повишена ундецима)
  9. Можеш да ползваш всяко едно дигитално пиано като MIDI контролер. Харесай си някое като клавиши, защото на вкус хората са различни, някои предпочитат леки, други - по-тежки клавиши. Има и само MIDI контролери с твърди клавиши, например Kawai VPC1, то е доста популярен и харесван модел. Като софтуер аз ползвам Garritan CFX. В началото си купих версията Lite, която се сваля от Интернет и струва около $70. След това ъпгрейднах до пъпната версия, но трябваше да ми я донесе един познат от щатите, защото тя е само на флашка. Но честно казано и Lite е перфектна. Ето един запис с него: Не слушай грешките, все още разучавам произведението
  10. CyberGene

    Yamaha YDP143 за начинаещ или друго?

    Честито, пожелавам да ти донесе много приятни моменти и да ти е верен помощник в уроците Прекрасен инструмент. Разгледай различните characters в Pianist mode, те променят доста звученето, все някой от тях ще има по-ясен бас. Иначе си права за класическата музика, не сме много хората с такава насоченост, във форума има много рок китаристи, тук пък има доста клавиристи, работещи по заведения...
  11. Не мога да схвана въпроса ти. Нотите са пределно ясни. Какво по-точно питаш? Погледни си терминологията. Мисля, че казваш “такт” на нещо друго. Цялото това, което си оградил е един такт.
  12. CyberGene

    Korg B1 или Kawai ES 110 за начинаещ

    Аз лично предпочитам Kawai.
  13. CyberGene

    Кафеджии има ли?

    Син пита баща си: - Тате, може ли да върна бутилките от снощи, за да купя хляб? - Може. То, ако не съм аз в тая къща, ще умрете от глад.
  14. CyberGene

    Кафеджии има ли?

    Едно време Домани ми казваха, че кафетата трябва да се пият поне на втория ден след изпичането, последно вече е 5 дни. А някои хора по сайтовете пишат и 15 дни даже :O А пък след месец вече не ставало... То много тесен мпрозорец остава Мен ако питаш, си му свикнал
  15. CyberGene

    Кафеджии има ли?

    Характерно за кафетата, които се правят по сухия процес (понеже той представлява естествено сушене на целия плод, който в един момент се отделя и остават зърната, за разлика от мокрия, при който плодът се отделя от зърното чрез отмиване с вода) е, че се насищат с повече плодов вкус, тъй като плодът има по-дълъг контакт със зърното. Това обогатява доста аромата, но за различните хора това не е задължително желан ефект. По чуждестранните форуми понякога се казва, че кафета по сухия процес миришат на "земя" и дори на "мръсно". Както с най-различни вкусови усещания, не е задължително лошото да е лошо Някои сирена миришат на чорапи, ама ги ядем... Тези неща са придобит вкус, но все пак и изобщо вкус, аз например така и не мога да свикна на синьо сирене... Друго при сухия процес е, че развалени плодове могат да влошат значително качеството и затова този процес се избягва при по-скъпите кафета, той затова и толкова рядко се среща, като основно го ползват стари плантации в качеството му на естествен процес, един вид по-чисто и близо до произхода. Предполагам затова и Йемен е толкова скъпо, защото има сериозен контрол при подбора на зърната. Само теоретизирам де
×

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.