Jump to content
Българският форум за музиканти

CyberGene

Mods
 • Content Count

  1,667
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  75

CyberGene last won the day on March 29

CyberGene had the most liked content!

Community Reputation

1,611 Excellent

About CyberGene

 • Rank
  Тежко пристрастен
 • Birthday 10/15/1979

Previous Fields

 • Инструмент
  пиано

Contact Methods

 • Website URL
  https://soundcloud.com/evgeny-kumanov/sets/selected-1
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  София
 • Interests
  Пиано, Класическа Музика, Джаз, Хармония

Recent Profile Visitors

3,337 profile views
 1. CyberGene

  Струни за пиано

  Има един човек Косьо, който поддържа пианата в консерваторията, той може да изработва струни. Не съм сигурен обаче дали струните на електромеханичните пиана на Ямаха, каквото е това, са същите като на обикновените пиана. Ако са, той ще може да направи.
 2. CyberGene

  Класическа музика

  ^ Яко. Това е от ранния период на Шонберг, когато все още е творил нещо като късен романтизъм. Много ми харесва, не го бях чувал това. Просто защото не понасям Шонберг в основния му период - сериализъм или т.нар. додекафония, в която аз лично не намирам нищо интересно - механична музика, подчинена на статистически зависимости. YMMV, дето се вика
 3. CyberGene

  Поръчка Музикер

  И аз поръчах сутринта от Muziker един Roland GO:KEYS за дъщеря ми и също сложих от тези безплатни слушалки Superlux, които между другото чета, че са много гадни
 4. CyberGene

  Поръчка Музикер

  Мерси. Май се отказах засега от Reface CP, въпреки че е доста яка машинка, но като за мен, а пък искам да купя за дъщеря ми, която няма и две години Май се спирам на Roland GO:KEYS, което пък го има налично само в Томан.
 5. CyberGene

  Поръчка Музикер

  Този сайт става ли за нещо? Досега съм пазарувал все от Томан, но там в момента нямат едно синтче (Yamaha Reface CP), което обмислям да си купя, а в muziker го има. Ако става, може и да се навия и да ти добавя и твоите неща. От София ли си, emosms?
 6. За запис ползвайте жака за слушалки.
 7. Честито! Пожелавам му приятни мигове и бързо да напредне. За MIDI трябва просто USB кабел, от тези, дето са за принтер. Но MIDI не е за да се записва аудио, ако това очакваш. То е за да се контролира софтуер, например софтуерно пиано.
 8. Имал съм и Касио, горе-долу стават, но като звук не ми харесват, аз го ползвах само като контролер. Има някакъв нов модел CDP-S100, който е на тази цена и четох, че не е лош.
 9. Да, забравих за P45, според мен е по-добре от Корг. Имах навремето един MIDI контролер със същата механика GHS и на него научих няколко етюда на Шопен и първата балада Не че е нещо особено, но върши работа.
 10. Korg B1 е абсолютният минимум. Аз лично бих се насочил към Roland FP30, който има по-добра клавиатура с три сензора и доста по-добър звук. Корг никога не са били добри в пианата. Но за тези пари толкова. Ако не можете да си позволите да дадете повече пари, Коргът ще върши работа, поне е с хамър клавиатура. За съжаление той няма MIDI изход, така че няма да можете да го ползвате като контролер към компютър, за да го позлвате със софтуерни пиана, които имат по-хубав звук.
 11. Не че съм защитник на дигиталните пиана (аз например си продадох дигиталното пиано и си купих хибридно: Yamaha с механика от роял, разликата е огромна), но не смятам, че трябва да се отхвърлят напълно Един от най-големите ни пианисти Евгени Божанов твърди, че вкъщи има само Clavinova. Ясно е, че акустичното е най-добрият избор за един сериозен класически пианист, но в тоя случай говорим за рояли. Вертикалните пиана са с механика, която не позволява да се произведе отново тон, ако преди това не е отпуснат напълно догоре клавишът и това създава доста кофти навици. Аз съм израснал на вертикално пиано и ми трябваше доста време да се отуча от това. Не че е болка за умиране, но дори да игнорираме този недостатък, приличните започват от поне 1500лв нагоре на старо. Жената преко сили е дала 500лв за тая Артезиа. Определено ще е трудно да си купи хубаво акустично пиано. Не искам да подценявам детето, определено е музикално, щом има абсолютен слух, но от клипчето е все още рано да се съди дали трябва да се инвестира в скъпо акустично пиано. Ако ще е дигитално, трябва да е задължително с хамър механика. Прилично дигитално според моето мнение е по-добре, отколкото старо руско акустично, а само такива се намират под 1000лв. Въпрос на късмет де. Иначе ако бюджетът се вдигне над 1000лв, може и да се мисли за акустично пиано. Не пречи да се консултирате с някой акордьор, понякога изпадат страхотни оферти.
 12. Аз покрай моето изчетох толкова много материали и експериментирах толкова много, че в момента мога да правя регулация на механика на рояли, абсолютно всеки един показател и параметър на това знам как се прави От дълбочина на клавиша, афтъртъч, ударно разстояние, ескейпмънт точката, репетишъна.... абе всичко.
 13. Мерси, няма смисъл значи. Моето е 85 клавиша, но с двойна репетиция, това ми беше основно изискване към моя човек, който ми го намери.
 14. За колко пари го продават? Аз си правя собствен MIDI-контролер от механика на роял: Тази механика във видеото, която ползвам, е стогодишна, но доста запазена, обаче ме дразни, че е 85 клавиша. Бих купил този роял, ако е на приемлива цена, предимно заради клавиатурата и ако е по-добра от тази, която имам.
 15. От изброените най-добра клавиатура има CN27. RHIII е най-добрата от недървените клавиатури на Каваи.
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.