Jump to content
Българският форум за музиканти

CyberGene

Mods
 • Content Count

  1,674
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  79

CyberGene last won the day on August 27

CyberGene had the most liked content!

Community Reputation

1,630 Excellent

About CyberGene

 • Rank
  Тежко пристрастен
 • Birthday 10/15/1979

Previous Fields

 • Инструмент
  пиано

Contact Methods

 • Website URL
  https://soundcloud.com/evgeny-kumanov/sets/selected-1
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  София
 • Interests
  Пиано, Класическа Музика, Джаз, Хармония

Recent Profile Visitors

3,477 profile views
 1. Акустичното пиано е прекрасен инструмент, когато е в добро състояние, поддържано, акордирано. Стигне ли се до Беларуси и прочее руски и други боклуци в неясно състояние, по-добре да се насочиш към дигитално пиано. Не знам какви са ти целите, но ако няма да ходиш по конкурси и да ставаш концертиращ пианист, дигитално пиано с хамър механика няма да ти попречи по никакъв начин, а ще ти спести главоболия и ще ти позволи да музицираш, вместо да се занимаваш с глупости.
 2. Трябва да го погледне техник и да прецени. Според мен не си струва, изглежда наистина старо, ще вкараш едни излишни пари, без особен смисъл. За същите пари би купил запазено и добро пиано. Но говоря на общо основание, трябва да се погледне от разбирач.
 3. По принцип това е вярно, но не бих разчитал Никога не знаеш каква верига можеш да създадеш - с едната ръка китарата, с другата ще хванеш нещо заземено и...
 4. Аз съм доскорошен потребител и голям фен на Kawai. Отскоро съм собственик на висок клас Yamaha. Мнението ми е, че Ямаха имат много добри клавиатури във високия си клас, както и в средния, но в ниския изостават. Иначе звукът на P125 е доста добър. Наскоро тествах почти всички ентри-левъл дигитални пиана в един магазин, понеже мой познат се интересуваше за детето си. В общи линии заключението ми е, че като клавиатура най-много ми хареса Roland FP30 и FP10 (те са с еднакви клавиатури), а като звук Yamaha P125. Впечатляващото при Роланд е, че имат три-сензорна клавиатура, което в тоя клас никой друг не го предлага. Това позволява доста добър контрол над клавишите, подобно на роял, понеже клавишите могат да се натискат повторно, без да трябва да се отпуснат догоре, както при другите дигитални пиана в ниския клас (и както при вертикалните акустични пиана). Това за мен е сериозно предимство. Новите Касио също имат приятна клавиатура, но ми се стори, че се натиска малко трудно в задната част на клавиша, което говори за доста късо рамо на лоста на клавиша, а това не е добре. ES110 има приятна клавиатура също, но като звук може би леко отстъпва на FP10/30 и на P125.
 5. FP10 е готино пиано в ентри левъл класа. Най-много ми харесва клавиатурата му, спрямо останалите. И като звук също не е лошо. Иначе в момента има такива софтуерни пиана, че слагат в малкия си джоб всякакви дигитални пиана от ниския, средния, че даже и високия клас. Например Garritan CFX Lite за $80. Така че е по-важна клавиатурата, звук се докарва вече в компютъра, а пианото се ползва като MIDI-контролер.
 6. ДТЗ със сигурност може да се сложи и на двупроводна инсталация, просто защитата ще сработи чак когато тръгне да изтича ток през теб. Ако има офазен корпус на електроуред например, верига ще се получи чак когато пипнеш корпуса и протече ток през теб към земята. Докато ако имаш трипроводна инсталация, корпусът е заземен и утечката веднага ще създаде ток към земята и това ще изключи бушона. Всичко това лесно се обяснява от принципа на работа на ДТЗ: очаква се всичкият ток от фазата да се върне през нулата. Всяка утечка - било то през теб (и босите ти крака до земята), или през корпуса на уреда и от там третия кабел, създава диференциална разлика, която изключва бушона. Така че и двупроводна инсталация с ДТЗ е щяла да спаси човека, макар че 30мА не са малък ток и могат да убият човек със слабо сърце, в зависимост от продължителността.
 7. От сравнително скоро по стандарт се изисква електрическите инсталации да се изграждат с дефектнотокова защита (по-правилното наименование всъщност е "диференциалнотокова", защото такъв е принципът на работа), което би спасило човека в такъв случай. Но май се изисква да имаш трипроводна инсталация. Всяка утечка на ток по-голяма от 30мА изключва бушона.
 8. Искам да си купя Мерцедес, но ми се вижда прекалено скъп. Ходих да говоря с тях, дават ми 10% отстъпка, но това е много малко! Иска ми се поне 50-60%. Чувам, че на служителите давали такава отстъпка, като навършат 10 години в компанията. Някой има ли такъв познат да се възползвам от отстъпката му? В замяна предлагам връзка с роднина в Опел, който може да издейства 12% отстъпка (която мен не ме устройва), както и познат, който предлага алуминиева дограма изгодно. Да сме си полезни, дето се вика?
 9. CyberGene

  Балкантон

  Има ли някакъв шанс тези плочи да се цифровизират. Има много редки записи на българска класическа музика, които ги няма никъде и в най-добрия случай някой е копирал старата си и изтъркана плоча. Само един пример: трети клавирен концерт на Владигеров с Иван Дреников. Има някаква версия в Apple Musuc, т.е. легално качена от Балкантон, но с отвратителен звук...
 10. Мисля, че насоките са ви добри, като аз съм дългогодишен ползвател на Kawai и съм много доволен от тях, като в крайна сметка отскоро преминах пак на Yamaha (висок клас хибридно дигитално пиано Yamaha N1X, така че не е много показателно за останалите им дигитални пиана, но все пак...) и мисля, че успяха да наваксат лекото изоставане, което имаха преди при средния и ниския клас. Касио бих препоръчал единствено в най-ниския клас и то с много уговорки. Двете пиана, на които сте се спрели, са добри, така че е изцяло въпрос на предпочитание. Ако имате възможност, пробвайте. Но няма да сбъркате с никое от тях.
 11. ^ Хаха, добре, ние поне сме спокойни вече Ама ти как ще спиш, не искам да те мисля
 12. Не знам как OCD-маниак като теб ще живее с надписа "Ω8" Карай, колкото ще караш с тоя панел и после наново!
 13. На мен реално повече ми се занимава да експериментирам с чисто електронна музика и EDM, нещо от което не разбирам почти нищо от гледна точка на музициране, иначе послушвам от тук от там. Така че повече ме влекат синтезатори, дръм-машини и такива неща. Акустични сетове и бас нещо не ме кефят, в смисъл да ги програмирам. Ако ще е акустичен бас и барабани, трябва да са си истински хора Като ще е програмиране, да е тотална електроника. Но предполагам стандартните неща, с които идва са предостатъчни за електроника.
 14. Рафо, мерси, чудих се, чудих, пък си го купих днес. Идва с доста гаджети вътре. Но има и няколко, които са за купуване и са все още на намалена цена. Ползваш ли някой от тях и ще го препоръчаш ли за покупка, докато е намален? Ето скрийншоти:
 15. Korg Gadget 2 (музикален апп за iOS) е на половин цена до 5 юни. Намалението важи и за in-app покупките. Не съм го ползвал, но чета все много яки неща за него и се изкушавам
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.