Jump to content
Българският форум за музиканти

CyberGene

Mods
 • Content Count

  1,686
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  79

CyberGene last won the day on August 27

CyberGene had the most liked content!

Community Reputation

1,631 Excellent

About CyberGene

 • Rank
  Тежко пристрастен
 • Birthday 10/15/1979

Previous Fields

 • Инструмент
  пиано

Contact Methods

 • Website URL
  https://soundcloud.com/evgeny-kumanov/sets/selected-1
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  София
 • Interests
  Пиано, Класическа Музика, Джаз, Хармония

Recent Profile Visitors

3,531 profile views
 1. CyberGene

  Мнение за Artesia DP-3

  В Европа се продават с Bluetooth. Ако искаш софтуерни пиана, аз ползвам Garritan CFX. Има Lite версия, която е $70-80 и звучи в пъти по-добре от вграденото пиано. Но иска 20GB място за семпли на харда. Друг популярен софтуер е Pianoteq, който е физически моделирано пиано и има супер резонанси, заема малко място на харда, но според мен звучи малко синтетично, други хора се кълнат в него, то има и безплатно демо, иначе струва €99.
 2. CyberGene

  Мнение за Artesia DP-3

  Честито Аз също предпочитам звука на Ямаха, но клавиатурата е по-важна, а тя при Роланд е по-добра. А звук може да се ползва и от компютър, там са много по-добри от тези в пианата, има прекрасни софтуери.
 3. CyberGene

  Мнение за Artesia DP-3

  Това за тройния сензор го има само Roland. Обаче от Касио твърдят, че макар да имали само два сензора, имали някакъв софтуерен трик или не знам си там какво, което ужким подобрявало поведението при бързи поветорения и непълно отпускане на клавиша... При последните ми тестове, това не беше съвсем така, но нямах време много да го тествам, иначе като на допир Касиото беше прилично.
 4. CyberGene

  Мнение за Artesia DP-3

  Да, на Динакорд онлайн магазинът се казва musicworld, едно и също е.
 5. CyberGene

  Мнение за Artesia DP-3

  Музикер е читав магазин, поръчвал съм от тях доста пъти. Но все пак при дигиталните пиана е доста въпрос на вкус и е хубаво да пробваш. Между другото виж и Casio PX-S1000, в момента е на промоция, последно като го пробвах ми се стори много добро за парите си.
 6. CyberGene

  Мнение за Artesia DP-3

  В Динакорд на Искърско Шосе имат Ямахи, Роланди, Casio, като аз лично бих препоръчал Roland FP30 или Roland FP10, също Casio PX-S1000. Може да ти харесат и Ямахите, пробвай. Друг вариант е Камертон до музикалната академия, където обаче има само Kawai и там моделът за тия пари е ES110, също приличен.
 7. CyberGene

  Мнение за Artesia DP-3

  Както много пъти съм писал, от куча марка дигитално пиано не бих препоръчал. Марките са Yamaha, Kawai, Roland, Korg, Casio.
 8. Що се отнася до това дали механиките са различни между стейдж пианата (тези преносимите) и големите - това важи само за високите модели, които струват по 4-5 хиляди, където по-големите корпуси позволяват да се вмъкнат висок клас механики, които заемат много място. Под тази цена обиквено и едните, и другите ползват едни и същи механики, така че няма значение. По-голяма разлика е тази, че тези преносимите пиана са с по-малки говорители и може да нямат толкова силен звук и плътен бас, колкото едно голямо пиано с корпус. Едно малко пианце като FP10 наистина може да го прибирате под леглото, което ако нямате място е голям плюс.
 9. Без да искам да се налагам, според мен няма смисъл да се насочвате към пиана от порядъка на 1500лв на изплащане, защото не съм особено убеден, че си струва. Например в Томан цената на FP10 e €399. За мен това е само 300лв над вашия бюджет от 500лв. Пробвайте да вземете от роднини назаем или нещо подобно. https://www.thomann.de/intl/roland_fp_10.htm В една друга тема бях писал, че избирах наскоро за роднини ентри-левъл пиано и тествах много модели. Аз лично съм имал около десет дигитални пиана от всякакви марки, тествам дигитални пиана редовно по магазините, а от половин година съм собственик на Yamaha AvantGrand N1X - хибридно пиано с истинска механика от роял. От тая гледна точка имам някакъв поглед над механиките на пианата и как трябва да се държат. Та, според скромното ми мнение, в най-ниския клас дигитални пиана Yamaha слагат механика GHS, която изобщо не ми хареса. Слагат я дори в пианата си от 1500лв, а всъщност тя е доста слаба "ракия". Casio имат по-добра механика в този клас, но звукът им е наистина много тънък. Освен това чувам, че механиката на Касио се разхлопва много бързо. Roland FP30 и FP10 са единствените пиана в класа до 1500-2000лв, които имат троен сензор, което позволява повторение на клавиша, без да трябва да се отпусне догоре. И изобщо като механика ми се сториха най-приемливи в ниския клас, а още по-учудващото е, че слагат тази механика и в FP10, което струва само 800лв. На Ямаха си струват механиките GH3 и нагоре, но там отиваме над 2000лв. В общи линии няма да направите особена грешка с което и да е ентри-левъл пиано. Технологиите са напреднали вече и всичко е субективно, един харесва едно, друг - друго. Но моето лично (и разбира се субективно) мнение е, че по някаква причина Roland с двата си модела FP30 и FP10 успяха да надцакат конкуренцията много сериозно, предимно заради механиката, но и изобщо като функции, защото например FP10 има и Bluetooth.
 10. Не знам за онлайн магазини да предлагат изплащане, може би някой от българските. Иначе магазин Камертон, които продават Kawai предлагат изплащане. На Корг също не съм голям фен на пианата, силата им е другаде.
 11. Kurzweil - те са добри в синтезаторите и уъркстейшъните. Не мисля, че като пиана блестят с нещо особено.
 12. Скоро обсъждахме подобен казус. Аз бих препоръчал Roland FP30 или FP10, както и Kawai ES110. В краен случай Yamaha P45, но в много краен. В тоя ред. Най-добро съотношение цена/качество има FP10. За тези пари е най-доброто на пазара.
 13. Акустичното пиано е прекрасен инструмент, когато е в добро състояние, поддържано, акордирано. Стигне ли се до Беларуси и прочее руски и други боклуци в неясно състояние, по-добре да се насочиш към дигитално пиано. Не знам какви са ти целите, но ако няма да ходиш по конкурси и да ставаш концертиращ пианист, дигитално пиано с хамър механика няма да ти попречи по никакъв начин, а ще ти спести главоболия и ще ти позволи да музицираш, вместо да се занимаваш с глупости.
 14. Трябва да го погледне техник и да прецени. Според мен не си струва, изглежда наистина старо, ще вкараш едни излишни пари, без особен смисъл. За същите пари би купил запазено и добро пиано. Но говоря на общо основание, трябва да се погледне от разбирач.
 15. По принцип това е вярно, но не бих разчитал Никога не знаеш каква верига можеш да създадеш - с едната ръка китарата, с другата ще хванеш нещо заземено и...
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.