Jump to content
Българският форум за музиканти

lsh_korg

новаци
  • Мнения

    9
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    KORG PA 1000

Последни посетители

545 профилни разглеждания

lsh_korg's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

3

Обществена Репутация

  1. Здравей , колега! Не съм казал ,че клавиатурата на ПА 1000 е като на Х серията.Пробвах на ПА 4 х...по - тежка е и си личи , че е по-качествена , по здрава и по надеждна...но и доста по-скъп е клавира.Това , което казах е ,че има разлика в клавиатурите на ПА 1000 и Па 700...До колкото си спомням ти свириш пианистично и може би затова не усещаш тежестите на ПА 1000 , но ги има залепени са отдолу на клавишите...на ПА 700 няма проверих лично.Не е правилно да се слагат под един знаменател ПА 1000 , 900 ,700,600,300.ПА 1000и ПА 900 са по -качествена изработка с по- добри клавиатури с тежести...и доста по - скъпи съответно. Благодаря ,че ми каза за сета като вкарвам нов да не си изтрия този , но засега съм с него не е лош.Педесятката не си ли я продал още , моята я продадох на добра цена беше като чисто нова като твоята...само че моята беше с СД слот. Поздрави!
  2. Здравей , колега! Много време се чудех ПА 1000 нов или ПА 3х втора употреба...да знам ,че ПА 3 х е Made in Italy и има супер качество , но не ми се рискуваше да попадна на някой таралясник суркан по кръчми , заливан с бири и т.н....след това вчесан и излъскан за продан и то на много висока цена.Па 1000 само е сглобяван в Китай...всички компоненти са от Korg Italy пише го отдолу на клавира...така и ми казаха от Икономов.Па 50 СД също ми беше китайски но го ползвах 9 години и не съм имал никакви проблеми с него, беше много здрава машина.А това което някои казват ,че ПА1000 и ПА 700 са еднакви и с еднакви клавиатури не е вярно...разликата е голяма. Поздрави!
  3. Здравейте колеги , Първо бих искал да се похваля с чисто новия си клавир КОРГ ПА 1000 . Купих го преди 2 седмици от Икономов в София. Все още го разучавам и не съм му се нарадвал.Страхотен инструмент , поне за любител като мен , много як саунд и много силни колони...поне два пъти по силни от предния ми ПА 50 СД. Пробвах клавиатурите на всички клавири на корг които бяха изложени в магазина...значи между ПА 700 и ПА 1000 разликата е много голяма... всички копчета и като цяло изработката на ПА 1000 е много по-качествена от ПА 700 и двата са пластмасови но ПА 700 все едно е направен от разтопени бъркалки за кафе Голяма е разликата също и в клавиатурите на ПА 1000 е с тежести , които се усещат и самата клавиатура реагира доста по -адекватно на пръстите от тази на ПА 700.Какво да кажа за Па 4 х ...той е върха на сладоледа , но не мога да си го позволя за съжаление.Клавиатурата му си личи , че е много здрава и надеждна но на мен ми се струва малко по-тежка , по- натегната...но сигурно се свиква.На ПА 1000, поне на мен ми харесва...мекичка приятна за свирене.Имат една бройка на КОРГ ПА 3х ЛЕ , впечатлен съм от клавиатурата на този модел...най- хубавата от всички горе споменати...казват ,че била като на ПА 800 , но не съм го пипал...само ,че му искат 3700 лв , което е много за толкова стар модел. Дадоха ми го зареден със сета на Музикален Център Икономов , който ми харесва за сега има доста неща...но мисля да си купя сръбски сет защото свиря доста балканска музика , обаче не съм наясно все още как се зарежда нов сет.На ПА 50 беше лесно от СД картата зареждах всички папки STYLE , PERFOMANCE и PROGRAM без GLOBAL. Бих бил много благодарен на някой колега ако ми обясни как стои този въпрос...като си купя сръбски сет и го заредя ще загубя ли този който имам сега който е направо зареден в LOCAL и в USER...Не съм го разучил още освен ПА 50 друг не съм имал. Благодаря предварително , весело посрещане на празниците!
  4. Да , благодаря колега , и аз така мисля , но исках да го чуя от някой който е пробвал и двете клавиатури.Определено моя клавир е ПА 3Х 61 клавиша.Искаше ми се за тези пари да взема чисто нов 900 , но наистина държа този път да имам качествена и удобна за свирене клавиатура.Дано да попадна на читав ПА 3 , че и без това жена ми е твърдо против скъпото ми хоби , но няма как не мога да си представя живота си без да имам клавир и да не мога да си посвиря , само един музикант може да ме разбере какво искам да кажа. Поздрави!
  5. КОРГ определено вървят надолу в тази посока.Как може ПА 50 СД ми струваше 1600 лв чисто нов да има по добра клавиатура от ПА 900 който до вчера струваше 4000 лв.А ти ,колега свирил ли си на ПА 3 Х ? Казваш ,че клавиатурата на ПА 2 Х е перфектна , както и други които го притежават казват това.На ПА 3 същата ли е , по -добра ли е или както в случая с ПА 50 и ПА 900 по-лоша?Аз свиря предимно Българска народна музика и като посвиря половин час предмишниците ми стават като на Попай моряка от мойта клавиатура И последно да попитам за ПА 3Х ле какво ти е мнението.Има го чисто нов за 3700 лв. Благодаря за отделеното време! Поздрави!
  6. Здравейте ! Благодаря на колегите Тони 78 и Лоримар , които споделиха мнението си за клавиатурата на ПА 900 ,след като са я пробвали и са свирили на нея.Аз определено се насочвам към "Мерцедеса" на клавирите Х- серията , по точно ПА 3 Х втора употреба.Така ми се искаше да взема един чисто нов ПА 900 и да приключа въпроса , но ако остана на същото ниво от гледна точка на клавиатурата ,както съм в момента като посвиря 20-30 мин на моя ПА 50 и ми се схващат ръцете.Бюджета ми за клавир е около 3000 лв...все пак не си вадя хляба с това.Това което ме притеснява е на какъв ПА 3 Х ще попадна.Намират ли се части за тях?Другото което ми е чудно защо някой сменят оригиналната клавиатура на ПА 3Х и слагат на ПА 1Х?Не съм пипал клавиатурата на ПА 3 предполагам от това което чета тук , че няма да съм разочарован. Поздрави!
  7. Благодаря за съдействието , колега Lorimar ! На ПА 900 клавиатурата също е semi weighted.В темата КОРГ ПА 700 четох , че клавиатурата на ПА 900 била 1:1 с на ПА 3х , но дали е така незнам.Аз съм от Бургас в тукашните музикални магазини не се продава Корг , мисля , че само в София може да се пробват тези модели, така или иначе преди да взема клавир ще отида до там.Гледам , че си писал там в тази тема ,че ще тестваш клавиатурите на ПА 700 и ПА 1000,чакам с нетърпение да кажеш мнението си Поздрави!
  8. Здравейте колеги ! От 7 години притежавам и свиря на КОРГ ПА 50 СД. Не съм професионален музикант, свиря за удоволствие у дома и в компания с приятели.Реших ,че е време да сменя клавира , пак разбира се с някоя от ПА сериите , но наистина не мога да реша към кой клавир да се насоча.Основната причина да искам да сменям ПА 50 е клавиатурата ,много трудна за свирене... поне за мен .Изчетох цялата тема , тук предимно се говори за мегабайти, рам ,семпли и т.н... и много малко за клавиатурите на клавирите.Двоумя се между ПА 900 втора употреба и ПА 700 нов , но доколкото чета за 700 ,че е наследил същата дървена клавиатура като на ПА 600 , по скоро се отказвам от него.От друга страна се замислям за ПА 800 и ПА 2 х про , но не знам дали не са вече много стари модели.За съжаление не съм имал възможността да се докосна до нито един от тези клавири.Бих бил много благодарен ако някой колега е свирил на тези модели , да каже мнението си...най- вече за клавиатурите Весело посрещане на празниците! Поздрави!
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.