Jump to content
Българският форум за музиканти

П. Илиев

новаци
  • Мнения

    5
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

П. Илиев's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

6

Обществена Репутация

  1. Благодаря ви от сърце за насоките! Колко лесно става, когато някой знаещ ти подреди картинката. Вече е записан за урок в четвъртък. И аз смятам, че макар да е просто за удоволствие, трябва да мине през музикалната теория, техника на свирене, личното внимание... Така държах да се случи и с китарата - първо взехме класическа китара и беше на уроци, след 6-7 месеца взехме електро-акустична и след още 5-6 взехме електрическа. Около година беше на уроци и след това продължи сам. Така че, учителят е задължителен и благодаря за затвърждаването на убеждението ми. Иначе младежът настоява за пиано и е наясно какво означава това, категоричен е, че не желае синтезатор, а пиано. Дори предложи Петроф, което ми звучеше страшно интересно, но само докато проверих цената. После си остана просто страшно. Така или иначе, явно няма да влезем в първоначалния бюджет. Насочихме се към Alesis Recital Pro, заради добрата оферта и някои функции. Ще го обсъдим и с учителя, но към това се насочва "музикантът" засега. Сърдечни благодарности за безценните насоки! Нямаше да се оправя с кашата от информация в главата ми.
  2. Към момента, ако някой не предложи по-бюджетен вариант, изборът се свежда до: Alesis Recital Pro или KORG B1, които сега са около 700 лева. И по-вероятно Alesis Recital Pro, заради някои възможности, които може би е важно един начинаещ да има. Дано не греша. Иначе навсякъде казват, че KORG B1 е с по-добър звук, но без много функции. Поздрави!
  3. Здравейте, В последните дни изчетох много теми и ревюта по темата, но не бих казал, че нещата се подобриха. По-скоро се обърках повече. Става въпрос за сина ми, който е младеж на 15 години и от година, две свири на китара. Посещава около година уроци и след това продължи сам да се учи и да свири. Нищо амбициозно или с определена цел - изцяло за собствено удоволствие. А и на родителите си, които понякога имат привилегията да вечерят на жива музика. Последните месеци се засилва интересът му към пианото и вече дойде момент, в който ще се купува инструмент и ще търсим преподавател. Първоначално определих бюджет около 300-400 лева, но се оказа, че май не е достатъчен. Затова моля за помощ - дали да започне със синтезатор в този бюджет и според напредъка и интереса му, да продължи с дигитално пиано след половин-една година или да се хвърлям направо в дълбокото?! Той определено предпочита дигитално пиано, но за това бюджетът ще скочи до 900-1000 лева, а ако не се занимава сериозно не знам дали е оправдано. YAMAHA P-45, CASIO PX-160, ROLAND FP-30 От друга страна има синтезатори, които дори имат самоучител за пиано, но не знам пък колко е полезен. Така бюджетът ще е около 600 лева, което по-поносимо. Гледам тези, но сигурно има и по-подходящи, а може би и с по-добра цена за човек, който иска пиано: YAMAHA PSR-EW400, YAMAHA PSR-E463 Моля за съдействие - към какво да се насоча? Предполагам, че дигиталното пиано е най-добре, но да дам една доволна сума, за да си посвирва един-два пъти в седмицата оправдано ли е? Има ли финансово по-приемлив вариант (първоначалния бюджет 300-400), с който да стартира?
  4. Благодаря за съвета, поръчах я! Тя беше и моето първо желание, но имах малки притеснения да не е нещо извън възможностите му. Ясно е, че ще има дискомфорт в началото докато свикне с металните струни, но вярвам, че желанието ще победи. Страстта му се разпалва все повече с времето. В началото не беше толкова запален, имаше дни без да се упражнява, дори се поскарвахме, но като се научи реално да свири, вече ежедневно се упражнява по половин, един час, понякога и повече. Дори си измисля сам разни мелодийки. Сега се караме за обратното - да обръща внимание и на задълженията, които има, а не само на китарата. Аз лично съм много въодушевен, защото съм имал такава мечта като младеж, макар и моите музикални предпочитания да са доста по-твърди от неговите, но така и не я реализирах. Благодаря отново, поздрави!
  5. Здравейте, Пиша с молба за помощ! Да, четох темите и видях, че не толерирате теми за закупуване на китара и препоръчвате в този ценови диапазон да се пробва и да се избира според личните усещания за външен вид и звук, а и да се говори с консултантите по магазините. Проблемът е, че искам да е изненада за сина ми за Коледа. Знам какво желае, но имам и някои притеснения, защото не съм музикант, така че моля за малко съдействие. Синът ми ходи на уроци от 7 месеца, свири на класическа Кремона с найлонови струни, но от месец е пощурял за електро-акустична. Това, което харесва и свири, освен класическите пиеси, е поп, поп-рок и блус. Основно поп. Желанията му са, да е електро-акустична, да е изрязана (ако така се казва), да е черна и гланц. Имам бюджет около 300 лева и следните дертове: 1. Моля за пояснение, защото в един магазин момчето ми каза, че няма смисъл от електро-акустична, тъй-като ако си вземеш електрическа китара и я пуснеш на чист канал (дано не греша терминологията), ще звучи като акустична. Един вид електрическата може да е и акустична, но електро-акустичната не става съвсем за електрическа. 2. Имам най-вече притеснение да не взема китара, която е трудна за неговото ниво и да не го откажа. Сега ще дам няколко модела, които съм харесал по различните онлайн магазини и доколкото разбрах от другите теми, няма голяма разлика между тях и препоръчвате да се избира по лични предпочитания, но моля да ме насочите дали всичките са ОК за начинаещ и дали има някоя, която да не вземам, за да не му убия ентусиазма с трудности. Подреждам ги мой вкус: 1. LAG DT66DCE 2. Fender CD-60CE 3. EKO Italia NXT D CW EQ 4. ARIA AWN-15 CE 5. Storm SME-820AEQ 5. SQUIER SA-105CE Поздрави и благодаря!
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.