Jump to content
Българският форум за музиканти

h_risto

новаци
  • Мнения

    3
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

h_risto's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. Някой може ли да каже нещо за прословутите Bose QuietComfort 35, които струват близо 800 лева? Дали може да се сравняват с мониторни слушалки?
  2. За омовете примерно имаш 2 колони по 4Ω: Ако се свързват последователно се събират 4+4= 8 Ако са успоредно се смятат като дроб 1/4 + 1/4 = 2/4 След това се обръщат 4/2 = 2Ω Ето друг пример с успоредно свързване 4 колони с различни омове: 1Ω 2Ω 3Ω 4Ω Поставям картинка: Когато се свърват последователно, съпротивлението се увеличава, а успоредно (паралелно) се намаля. Могат да са смесено, тогава се смятат по двете формули, като се групират на подвериги. Това вече не мога да обясня, трябва много писане, но в нета ще пише. Твоите примери: - 2х16Ω паралелно свързани = 8Ω. Мощност: при паралелно свързване двата говорителя ще си запасят своята мощност, т.е. и двата ще работят на 150W. Това е като да имаш две отделни колони. Ако ще ги правиш така, едно че усилвателя трябва да може да ги захване и второ, че той трябва да работи на 8Ω - 2 х 16 Ω последователно = 32Ω Мощност: тя ще падне двойно, т.е. двата говорителя ще работят на 75W. Това е така, защото съпротивлението се увеличава, а то намаля тока, а с намаляне на тока, се намая и мощността. Трябва да са свързани така, че да се получи съпротивление, което да отговаря на усилвателя. Ако искаш си купи мултицет до 20 лева и мери
  3. Аз едновременно, не се пиша са кафеджия, пия по 2 на ден и съм претенциозен, че не ми харесват кафетата Преди пиех нова Бразилия, защото цена/ качество ме устройваше, като я направиха 2 лева 100 гр, се отказах. Харесваше ми яхобс, но в последно време е доста едро смляно и не става хубаво. Мисля, че най-скъпото което съм купувал е Чиго, странно ,че не го намирам в нета. То беше доста ситно смляно, но ставаше за машина и черно на цвят, а повечето са кафяви. Та понеже струваше 8 лева съм го купувал само 1 път. Други, което не ми харесва, че като погледна повечето кафета, се забелязва, че като че ли не е само един размер, а няколко размера кафе, смесено - ту едро ту ситно. Сега карам на някакво смотано, за по-евтино.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.