Jump to content
Българският форум за музиканти

sonata_composer

newbies
 • Content Count

  34
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

About sonata_composer

 • Rank
  Ослушващ се
 • Birthday 04/26/1989

Previous Fields

 • Инструмент
  пиано

Contact Methods

 • Website URL
  https://pavlins2.blogspot.bg/
 • Skype
  lordegorlon

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Sofia
 • Interests
  пиано, композиция

Recent Profile Visitors

953 profile views
 1. На какво по-точно учат, на това как се пише музика ли? Не мисля. 4 акордната музика може да вълнува целия свят, но какво би станало ако Металика или Пинк Флоид започнат да пишат музика в същия стил, но с повече хармония в състава на песните си? Ами, още по-богато звучене, още по-богата гама от цветове.... От усещания също. А израза който може си го може е буквално лицемерие, защото според мен той демонстрира, че тези от нас, които се опитват и учат, ако не го могат не стават. Абсурдното е, че максимата че професионализма е 99 процента труд и 1 процент талант се обезсмисля напълно с този израз. А има хора седящи на инструментите си по 8 часа на ден, упражнявайки едно и също произведение, с цел максимално да заприлича на професионално добре издържано, като в същото време ходят при учители, следват правила и норми и се стараят както да следват структурата, така и да му придадат емоция. Тази дискусия малко на философстване отива, но ето нещо приложимо - ако хората учат тези кръгове по старата изпитана система шанса да запомнят и да разберат според мен е доста по-голям от колкото да се вкарваме в още по-сложна теория, която е базирана на друг тип правила, в комбинация със старите. Това понякога повече обърква от колкото помага. Поне според мен.
 2. Изключително умно от твоя страна да кажеш това. Наистина, основата е най-важна за каквото и да е изкуство. А в случая тук тоналностите е много по-лесно да бъдат разглеждани по оригинал, не по някакви нови системи. Те не са имали учители, но това не значи че учителите са ненужни. Всъщност според мен за всеки човек, занимаващ се с музика е задължително поне малко да понаучи основни неща, като например ЕТМ, елементарни хармонични правила, също и инструментознание, музикален анализ.... Да, тези хора си създават друг тип музика, но от гледна точка на изкуството музика е добре поне малко в основни линии човек да е запознат какво всъщност се оптива да прави или вече прави. Знанията не са демоде. Те са необходимост.
 3. Този последния кръг ми е сложен. Просто се брои... на 5 или 4. И минорните почват с ла минор, а мажорните - с до мажор. Лесно е.
 4. Писа ми четворка, не че има някакво значение, отказах се. Тая специалност ще я завърша на кукуво лято.........
 5. Нищо. Ще мамя. Сори. не мога, пиша ги в програмата, транспортирам на сол и фа ключ и това е.
 6. да де, ама пробвай да научиш на сопранов или на теноров. Бъркам си пръстовките, 3 месеца седя на първата страница и не мога схвана, особено с тоналностите! То си е егати и гадното!
 7. Бъркам си пръстите, при 2 преподавателки отидох на консултация, викат ми, че нямали възможност да ме научат. Е, знам, че няма трикове, ама ако го назубря със солов и басов ключ след тва ке се объркам като ми посочи определен откъс да изсвиря кой е и как се прави. Всъщност има трик да учиш на басов ключ - там нотите са на малка терца като символ от соловия, ама с октава надолу, така че все пак е по-лесно.
 8. Добър ден, колеги, Та, имам един изпит в унито, на който трябва да свиря на до ключ произведения, някакви малки откъсчета, ама материала си е цели 16 страници! Та, има ли някой тук възможност да ме научи как се свири на пиано до ключ в различните му цели 5 на брой разновидности? Наистина ми е много трудно да разчета! Имам време, не е задължително сега да го взимам [ вмомента съм в изпитна сесия], но до началото на Юни трябва да се явя и да го взема! Предмета е Свирене на Партитури, като партитите са на до ключ 2 петолиния или до ключ плюс солов и басов ключ плюс на различни петолиния. Досега не успях да намеря и един преподавател, който да може да ми обясни как да го свиря туй, повечето се отказват. Готов съм да заплащам за тези уроци! Давам снимка на материал от първата страница с ноти.
 9. I liked a @YouTube video https://t.co/Qbe4Mbv857 Super Mario Brothers. - Nicole Pesce

 10. I liked a @YouTube video https://t.co/Sc7uGqmBxG Delta B737 & American Airlines B757 wingtips collide at Kennedy JFK

 11. I liked a @YouTube video https://t.co/3mPWQHytj8 Air Canada A320 lands at SFO after being instructed to go around!

 12. Soon in my channel will be appeared something intresting......... https://t.co/EWDif7tjoD

 13. I liked a @YouTube video https://t.co/LLmQymtSLo Poker Face - 1946 Big Band Style Lady Gaga Cover ft. Kelley Jakle

 14. [FlightGear][iDG] MD-11F trailer two: https://t.co/46wVVr9WdQ via @YouTube

×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.