Jump to content
Българският форум за музиканти

Apple&VSTI

Members
  • Мнения

    130
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Топ дни

    4

Всичко публикувано от Apple&VSTI

  1. Ами нека не е полезен Youtube , слагам по темата за който има време,търпение и интерес едно обстойно над 2 часа видео по темата на Бай-Руснак , който винаги е бил Топ-па във всичко и сравнява основните възможности на повечето професионални DAW"s tuk - Цък Мисля че след това доста хора биха избрали Windows машина + Cubase , пред машина с Mac Os + Logic ( за които в това видео се споменава бегло) , както и би било полезно и за хората които тепърва навлизат или искат да навлязат в материята на Студийнното Аранжиране,Мастеринг и Звукозапис при избора си на професионален DAW.
  2. ^ Ми колега , каквото и дакажа си много-прав, защото ако човека си търси запис на звук само като рекордер, може да си използва и добриат-стар СаундФордж Возиш се от точка А до точка Б на един Голф, престигаш и готово
  3. Аз мисля че правилният път е човека да избере някоя от 3-те най-популярни DAW(Cubase,PRO Tools,Logic) , защото те държат стандартите за звукозапис на световно ниво и върху някоя от тях да изгражда навиците си , защото и без това започва на чисто без да е ползвал други до сега и да се омотва, а и дават всичко,което е необходимо на макс.
  4. Аз съм на първо място за Logic X (стига човека да има Mac Os платформа), на 2-ро място Cubase под Windows платформа, и накрая PRO-Tools става и за 2-те платформи ос. Като първите 2 ги има успешно кракнати аконе до последна, то поне до предпоследна версия и отлично-работещи, за последната не зная.
  5. Да прав си че беше интересно време , само където през 90-те не летяха салфетки, а купища-истински безпризорни и безотчетни пари. Това със сълфетките е простотията на келешите след 2000-та година по заведенията , дето само са чували как се е правело когато те не са били родени или са ходели прави под масата с вдигнати ръце, и сега поради липса на пари го интерпретират със салфетки - жалка работа .....
  6. Баси-лиготиите, Тъпа-Остра .... За всеки влак си има пътници и музикалната ориентация и избор е лично-право на всеки индивидуално. Все-едно да определяме цветовете кой е тъп и кой остър , или пък вкусовете на храната сладко/солено и т.н. Като срещнха в този живот толкова-ограничени хора като коне с капаци, чак на мен ми става тъпо и си мисля че съм тъп.... Пък де да знам може и аз самият да съм тъп и другите,които мислят като мен ....
  7. ^ Да, човека дава и индивидуални онлайн уроци за всеки според нивото което има и стиловете които иска да свири, срещу заплащане разбира се , но и нещата които е публикувал свободно са доста поучителни и много неща могат да се научат и от тях. Най-важното - музикално-грамотен е с музикално образование и то на доста високо ниво профилирано точно в сверата на балканските стилове музика , както и обяснява на доста-достъпен език нещата. Техниката и бързината му на свирене е направо "Джедайство" в темпо 200 - което аз въобще не харесвам в него и това много ме дразни, защото при такова темпо вече няма музика,няма детайл на орнаментите - а има едно себедоказване пред другите в стил " Ко ша кажете,а ?" май няма кой да свири в такива бързини като мене ...
  8. Звука като цяло е окей, обаче семплите са доста-смешнички ...
  9. За мен KORG KRONOS 2 , в пъти звучи по-добре и в пъти е по инструмент от всякъде-погледнато . Държа да отбележа, че не съм вманиячен и пристрастен към никоя марка.
  10. Първо виж колко отдавна е писано мнението , после не съм го решил, а по моите критерии така съм преценил - всеки решава сам за себе си, никого не задължавам да се съгласява с мен...
  11. Напротив,колега спецовете по аранжорите са на същото мнение като теб - това е самата истина, да не говорим че вече има и доста дефектирали pa5x , а още не са започнали да свирят. Ще пукат като пуканки те първа Да им е честито на печелившите
  12. Кто синтетични бленди долу-горе бива звука, но не е по-различно от па4 , но като звук на аранжора(бокса) е пълен кенеф и няма грам дълбоки и динамични баси в областа на барабаните и ниските честоти И това е аранжор и то от прекалено много пари ( според мен от KORG този път наистина се изгавриха с цена която не отговаря въобще на това,което предлагат) . Това не уъркстейшън или някакъв си там солистичен синтезатор и трябва да е обратното - като бокс трябва да убива от звук, а инструментите му могат да звучат и по-посредственно. Според мен за 10 000лв. комбинацията от KORG KRONOS 2 + KETRON SD9/SD90 , или KRONOS 2 + KORG Pa3x е къде-къде по звучаща и смисленна за тия пари.
  13. Донякъде си прав , но за хората без високи критерии за звук - а истинската красота на музиката не е само в това колко добър музикант си и колко майсторски и с отлична техника по законите на музиката си отсвирил всичко от-до . Красотата на музиката не на последно място идва от красивият звук , лично аз го поставям на първо място пред това кой и как ми свири като музикант, както и каква музика ми свири. Няма ли саунд къвто аз смятам че трябва да има и да ме кефи, просто подминавам и не слушам.
  14. И най-големия Плюс на аранжорите - Управляваш тоналностите на целият свирещ акомпанимент в даден стил с точни-акорди и тоналности каквито си искаш, имаш интрота,вариации и куп други предварително готови неща в стил Хитър-Петър самосвирка , но саунда е абсолютно-Дърво при всичките поради ниско-качественни семпли на 44100khz с лимит на големината като мегабайти - понеже процесорчетата и рамта в тия самосвирки са много слабички и куци , далеч като хардуерен ресурс,производителност и потенциал спрямо дори и процесори на доста стари PC-та. Саунда дори и при последните модели на YAMAHA и KORG аранжорите е на светлинни-години назад спрямо саунд от PC+хубав аудио интерфейс+ виртуални инструменти. Особенно в барабаните и ниските честоти са гола-вода като баси и динамика и на практика под 40hz никой от тях не може да слезе.
  15. Точно-Това е идеята правилно, и наистина главно го ползват чалга-музиканти.
  16. Има го бе в МЦИ Икономож на 8600лв. 61 клавиша версията - вчера се продадоха първите 3-4 бройки и е наличен .
  17. Браво, и си направил най-правилоният избор с най-истинският аранжор на KORG , на най-смислените пари. Всичко останало не струва.
  18. Apple&VSTI

    Yamaha MODX 88

    Правилно си решил, и си в десетката в избора си...
  19. Колега, първо цената въобще не е определяща кой инструмент е по-звучащ, второ колко е по-нов също не е определящо за това. Следващото нещо,което определя кой инструмент да си купиш е това каква музика ще свириш, за Балканска Музика винаги предимствата са за KORG . На следващ етап е управлението и мениджъмънта на Аранжора, където предимството и удобствата са отново за KORG пред YAMAHA - първо има много повече готови готови сетове и бленди вече изработени и после на следващо място при KORG всичко може да се прави от-до от клавира, докато при YAMAHA не , и може само с компютър и техният си там фирмен софтуер. Що се однася и до двата клавира като качество на изработка, и 2-та модела на 2-те марки са ниско-бюджетен сегмент с пластмасови корпуси, всичко е изработено афиф-евтино, за клавиатурите им въобще да не говорим - лоши като усещане и доста чупливи. Истината за качествен аранжор като саунд и изработка е в X Pro серията на KORG , дори и в качеството на такъв да е 10-годишен модел като Pa3x , в сравнениее с двете въпросни пластмасарки ги превъзхожда в пъти и по звук и по качество на изработка от-до. Не ангажирам никого с това,което казвам - просто това е моето мнение по въпроса. Поздрави.
  20. Опция 1 , ако излезнат на добра оферта > Korg PA3X + Korg Kronos Опция2, Pa4x - по-добрият вариант,ако ти е финансово достъпен (4к лв. за 2-ра ръка, за нов не си струва вече 5к лв.) тъй,като стана вече 6 годишен модел и предстои до месец-2 излизането на ра5х. За ра600 , според мен - направо го забрави като вариант и да отива на пазара. За преносим синтезатор, горещо ти препоръчвам Yamaha DX Reface , 3 октави,звук и клавиатура отлични, вградени говортели,опция за работа на батерии,най-добрите саунди от DX-серията на Yamaha, опция за педал,MIDI и много-добро решение за 2-ри клавир с FM-Синтез над основният аранжор примерно. Това е от мен, поздрави.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.