Jump to content
Българският форум за музиканти

KOVKO

новаци
  • Мнения

    11
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Относно KOVKO

  • Рожден ден 01/30/1982

Previous Fields

  • Инструмент
    Китара (мъча се!)

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Разград

KOVKO's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. Не ползвам нойс гейта. Само с кабел към кубето. Май не съм спазил звездообразното замасяване (или заземяване), защото всички маси са към корпуса на потенциометъра за усилване (+ кабелче, запоено към екранировката към корпуса на усилването). Така си бяха преди, така го копирах и аз, но не е проблем да коригирам де! Не екранирах и пикгарда и жака (с две кабелчета, които също не усуках), понеже не ми стигна фолиото (2м. по 3см.), но ще бъде довършено. Резултата и така е в пъти по-добре и сега наблягам над ученето и репетирането!
  2. Хиляди благодарности, jorog! Не се стърпях да дочакам информацията! О днес, на обяд, китарата е екранирана (макар и да не ми стигна фолиото и за пикгарда и жака), напълно ново окабеляване, нов жак, нови потенциометри 500КА, нов превключвател и адаптри Hot Rail, нови струни Ernie Ball, кабели Squier (не знам колко са качествени)! Не изчезна напълно шума, но се чува след като усиля всичко и се вслушам добре! Макар и да съм новак и да не мога много ..... накара ме да се усмихна. Получи се доволно!
  3. Благодаря, колега jorog! Много и полезна информация за мен! Просто ми се иска да направя инструмента една идея по-добър, затова и задавам може би прекалено много въпроси. Сигурно е от ентусиазма на начинаещия! Колега, Killbill ! Ако под "Някой" имаш предвид мен, определено не мисля, че се "ебавам" ! Интересно ми е, радвам се, че има и отзивчиви хора .... и се радвам да прочета мненията им. За мен поне е полезна информация. Ако съм виновен с това, че искам да науча нещо .... ок! Може би трябва да спра да задавам въпроси?!
  4. Разбирам по мненията ви, че няма смисъл и е по-добре да си взема по-истинска китара след време! Може и да се откажа от тези интервенции щом няма да има ефект илисмисъл.
  5. Благодаря, колега H. R.! Наистина е хубаво, че има хора, които да те побутнат в правилната посока, а не да се луташ в толкова много информация, която се чудиш как да подредиш! Ефектите и процесора ги зарязах веднага след първите ми опити, сега гледам да уча основите, като ноти, акорди, таблатури, правилното разположение на ръце и работа с пръстите на лява и дясна ръка и т.н.. Едва сътворявам началото на само едно парче, а вече желанието е огромно. За мен е страхотно да чуя, че свиря нещо, дори леко фалшиво и бавно, дори и само чрез наизустяване. Уникален инструмент, красота! Няма да откажа и съвети, с които да разбера, какво е точно китарата, пък било то правилния усилвател, кабел и т.н.
  6. Изгледах доста клипове относно разглобяване и сглобяване на страт-ове и ми стана ясно какво се прави. Просто се чудех, след доста различни мнения из форума и изгледани клипове дали да не се екранира и гнездото на тремоло-то?! Струните ще сменя задължително, но поради невежеството си се чудя, какви струни трябва да си взема (като марка, модел, размер), дори и сегашните не знам какви са! Четох и доста теми ЗА и ПРОТИВ екранирането. В едни се твърди, че ефекта е уууааау, в други, че е достатъчно да се подменят проводниците в китарата! Имам голямото желание да подменя каквото мога (адаптри, потенциометри, превключвател, жак, инсталация и струни) с по-читави, но няма как да знам какво да подбера без да имам познания и опит. Мисля, че за първа китара ще ми свърши работа Scuier-а! Аз мога да й се отплатя с подмладяване, вместо да си купувам доста по-скъпа и истинска китара (дай Боже някой ден и истински Fender, пък и прилични умения с китарата). Гледах доста резервни части из БГ музикалните сайтове, но не знам какво да подбера и закупя! Ще съм благодарен, ако ударите едно рамо за подбирането на частите!
  7. Колеги, да попитам относно разглобяването за екраниране! Понеже още съм от тия, дето са само дрън-дрън с китара (но се уча), но пък не съм схванат в ръцете и прочетох доста за екранирането, да питам! Ако освободя струните от ключовете и след това демонтирам тремолото и го монтирам отново, без да го "бъзикам", мога ли да "прецакам" настройката на китарата до степен, да не мога да си я настроя само от струните после? аз съм си "професионален аматьор", китарист, но ми се иска да сменя каквото мога по китарката (Squier - Strat (SQ-SPECIAL/R), така или иначе не мога да чуя истинска музика от способностите си (все още), но поне да освежа малко инструмента. Имам доста силен шум, когато докосвам металните части, намалява. Шума се променя, когато си играя с 5 степенния лост на адаптрите, от потенциометъра за усилване и от този за тона. Най-малък е шума при напълно усилена китара и 5 степенното лостче на втора позиция отдолу нагоре. Имам процесор DigiTech RP70, на който му е включен Noise Gate на 99 (до край), но пак си има смущения. Мисля да си купя нови кабели от по-висок клас, но ако мога да направя и интервенциите на Nikifena, няма да изгубя. Мисля си и за подмяна на кабелчетата в самата китара, но не знам с каква квадратура и показатели са, та ако може и за кабелчетата малко инфо, ще съм задължен! Извинявам се, ако съм пропуснал нещо от темата, но взех и да блокирам от многото информация като начинаещ! Предварителни благодарности!
  8. Комплекта го взех за 400лв. .... човека ми подари и тунерче, което доста ме улеснява. Колкото до шума, нямам представа как да го преборя ако не е от кабелите. Прави ми впечатление, че променя шума, когато си играя със степените на лостчето (това, "5 степенното"), както и от врътките за тон и усилване. Най-малко шум има при напълно усилена китара и лостчето на 2-ра степен отдолу нагоре! Имам желанието да сменя каквото е нужно по китарата, но нямам познанията, а и ми е рано да се правя на разбирач. На първо време мисля да сменя само струните (толкова мога поне), че са черни, а в двата им края са със метален цвет. Ако има къде да обсъждаме разни подобрения и борбата с шума, ще се радвам ...... просто ми се струва, че не му е тук мястото и се отклонихме от RP моделите. Искам и искрено да благодаря за помагалата и помощта колега, TARTO!
  9. Тези неща продаваше човека в комплект, това и взех! В интерес на истината, ефектите съм ги прекарал точно веднъж през кабела, колкото да чуя как променят звука. Колкото до процесора .... забил съм го само на една позиция, наподобяваща акустична (почти) за да мога да чувам какво се случва. Не е проблем да си взема друго кубе, просто още не разбирам и не чувам разликата. Имам и голям проблем с "нойса", но в Разград няма музикален магазин и не знам какви кабели да си купя. От разни ел. магазини си купих 2 различни кабела, но и с двата си е същата бръмчаща история. Купих си и перца от Технополис, но тук в Разград само това има като музикални артикули, а те се оказаха само "heavy"(.88mm) и ми стоят в пръстите като "парче дърво". Благодаря за линковете и особено за този сайт с таблатури, който ми изглежда много интересно, макар и да споменах, че имам да уча всичко от нулата ( тоест от нотите ... нагоре). Упорито магаре съм, все ще се получи нещо! Времето ще покаже. Единственото ми желание е ...... като си отида на вилата и да се забавлявам, а не да се доказвам, на който и да било!
  10. Китарата е Squier - Strat (SQ-SPECIAL/R), а кубето е Fender - Frontman 15G. В интерес на истината, все още не съм се ориентирал към точен стил. Началото на годината, случайно попаднах на клипове на французина "Neo Geo Fanatic", които ме впечатлиха много и реших, просто така, че искам да се науча да свиря на китара и си купих употребявана акустична Кремона, но преди месец реших да си купя и електрическа, та така и стана. Човека, от който взех комплекта свиреше блусове ..... също за удоволствие. Посъветва ме да започна с тях за по-лесно, но не бих казал, че за моето ниво на абсолютен начинаещ има нещо лесно. Не знам защо, но реших да се уча на парчето на Metallica - Nothing Else Matter, естествено по слух и наизустяване от разни видео уроци. Въпреки невежеството ми, вече се получава нещо, което звучи като свирене и ме кара да съм още по-сериозен. Поради огромната информация от форума и интернет, а и от трудността да правиш нещо, което не ти е ясно взех да блокирам и стигнах до заключение, че ако искам да постигна нещо по съществено, което да ме кара да се кефя и сам да се слушам, ще трябва да се хвана по-сериозно с началната подготовка и основите на музиката, от които не помня нищо от едно време в училище. Мисля да поразпитам за учител, тук в Разград, но и не се сещам за подобен човек или училище. Та общо взето, така стоят нещата при мен.
  11. Прочетох темата за "новаците", но с риск да бъда нахокан ще потърся съвета ви! Скоро си взех комплект китара, кубе и ефекти. Въпроса ми е конкретно за ефектите. Разполагам с DigiTech RP70, DigiTech-GRUNGE, DigiTech-Screamin Blues, Behringer-Overdrive Distortion OD100, Behringer - Digital Reverb DR100! Естествено съм абсолютен аматьор, и едва ли скоро ще разбера истинските възможности на китарата, ефектите и най-вече своите. Да си запазя ли четирите педал-ефекта, или да си оставя само RP70?
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.