Jump to content
Българският форум за музиканти

Fokerra

Members
  • Мнения

    3
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    Yamaha Pacifica 120

Fokerra's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. Да и аз с такова впечатление останах, че често се ребрандират руските лампи, даже в по-стара тема намерих пример, където не са изтрили добре маркировката и се вижда руския надпис Иначе си поръчах два броя 6п6с, но за съжаление забравих да попитам в сайта, дали предлагат мачнати такива. Какво мислите, дали да ги монтирам или да поръчам задължително мачнати? До колкото разбрах от по-стари теми, дори и да не отговарят с абсолютна точност на максималното анодно напрежение, не е особен проблем, понеже се било получавало леко изкривяване в звука, което дори било търсено от някои китаристи. Но пък от друга страна казвате, че важно да са мачнати, така че направо ще поръчам отново... Стана ми интересна темата, по-късно ще се разровя да разбера, как точно са свързани и по какъв начин си влияят една на друга. Учил съм на времето електротехника и електроника, но като не се занимава човек с тези неща, се забравят...
  2. Благодаря за отговорите! В момента проучвам кои типове са взаимозаменяеми с 6v6GT. Hillbilly, ще потърся още известно време и ако не намеря нещо, което да ме устройва, ще ти пиша.
  3. Здравейте! При свирене на честоти в областта на тона Фа, независимо в коя октава, от усилвателя се чува неприятен шум, наподобяващ някакъв резонанс. Първо проверих за хлабави съединения по корпуса на кубето - всичко беше наред. В последствие осъзнах, че когато хвана с ръка едната лампа (6v6 gt), шумът изчезва.Така кръгът се стеснява до дефектирала лампа или цокъл. Размених местата на двете лампи - ако явлението се проявява на същото място, то проблема е в цокъла, а ако е на другото място - в лампата. Както и се надявах, проблемът се оказа от лампата. Явно при определени честоти резонира и предава шум към говорителя. За съжаление не съм на ти с усилвателната техника, особено ламповата, за да си обясня точно явлението. Та въпросът ми към вас, колеги, е тези лампи тип 6v6gt, имат ли някакъв аналог (имам съмнения, че руските 6п6с май са същите, но не съм убеден и не ми се рискува)? Във всички магазини, за които се сетих, пише че ги нямат в наличност, освен в един, но цената там е 50лв. И още един въпрос - когато се подменят лампи, в комплект ли се сменят или както съм се насочил аз, може да се подмени само едната? П.С.: Описах си подробно проблема и начина на диагностика, за да може някой с подобни проблеми да се ориентира и по-бързо да стигне до решение.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.