Jump to content
Българският форум за музиканти

wiseppman

Members
  • Мнения

    273
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Топ дни

    21

Всичко публикувано от wiseppman

  1. В: Каква е разликата между рок-китарист и голяма пица? О: Голяма пица може да нахрани четиричленно семейство.
  2. Как се нарича китарист, който знае само 3 акорда? - Музикален критик!
  3. Много трогателно... с умиление и аз, сигурно като много други, си спомням всички малки и големи стъпки към мечтите си. И накрая компютрите промениха всичко... и хайде наново, за добро или зло. Но все пак зависи и от музикантите и тяхното си оборудване.
  4. wiseppman

    YouTube канали

    Ако Ви харесва да си свирите с бекинг тракове- може да погледнете и моя канал. Понякога слагам и известни песни с акорди и текст.
  5. Стана въпрос за ХR миксер - ето как съм настроил моя:
  6. Focurite има едно предимство- всъщност 5 вътрешни миксера (зависи с колко входа е, аз със +Pre - 16 канала). Това означава, че може да пренасочваш към външни джаджи (еха, халове и др.) и да връщаш паралелен сигнал. Също така има голямо удобство- вкарва отделно сигнал от компа- YouTube, плейъри... Ето как изглежда моя:
  7. Признавам си- не съм певец. Не съм и поет. Но това е все още в суров вид. Правих я в стил ирладска балада (обожавам ги)- дано се е получило. Чакам мнения. Ако Ви е интесесна бекинг трака е в канала ми в YouTube:
  8. Китаристите не са цигулари- един звук- и това е... Защо клавиристите ще изполват хиляди (да, хиляди) звуци, а ние да не използваме и по-различно звучене. Трябва ли да си умрем със звуците от 60-те?
  9. ^ Сега като го гледам 😞- трябва да има запетайка след "разбрали" (подчинено изречение). Предстявайте си го така.
  10. Аз отдавна си свиря с процесори. Най-доволен съм HELIX-а (Helix Rack и педалиерата). Купих си хубави пресети и IRs-и. Ставаше въпрос за VST-та- купих си и Helix Native. Така вече съм си свикнал със звука- харесва ми и ме задоволява. Ето един лаиф- свиря директно в PA и с Variax. Естествено записа е кофти- от камерата:
  11. Пънка, май не сте разбрали не е само за клошари!
  12. И аз сигурно ще дойда (90%)
  13. Е, все пак има разлика. FRFR високоговорителите са предназначени да звучат добре с всеки звук и във всяко пространство, докато студийните монитори са предназначени за критично слушане – трябва да можете да чуете звуковите несъвършенства, за да можете да ги коригирате. Има зависимост с отдалечеността за слушане. Студийните монитори за за близко слушане, докато при FOH има FullRange но в зависимост от разстоянието някои честоти отслабват, затова в добре проектирана PA система се налагат корекции, затова не са FlatResponce пък и често са си многокомпонентни- отделни ууфъри, среди, високи, управлявани с кросовъри и т.н. Аз използвам китарни синтезатори и преди ползвах акустични усилватели, за да имам пълен честотен обем. Сега използваm и IRs с FRFR активни монитори до мен. Така се чуствам удобно с познатия звук зад гърба и се надявам на озвучителя за останалото. Не знам дали го обясних добре, но в резюме- FRFR ще ви трябва за синтезатори, процесори с IRs или специализирани усилватели (най-общо казано).
  14. Какво е FRFR? Почти същото като PA високоговорител или монитор, но с пълна честота и плоска реакция (FRFR) и осигуряват точно това. Те са предназначени да дават неоцветен, чист звук. Точно както всеки китарен усилвател осигурява уникален тон, FRFR мониторите са обратното. Осигуряват точно и еднакво ниски, средни и високи, в никакъв случай V-shapped.
  15. FRFR (Full Range Flat Response) има голямсмисъл ако ползваш по-модерен саунд, синтезатори за китара или някой от големите- Helix, Axe, Kemper. Но по принцип китариста си свиква с един звук и си го търси, дори и в къщи. Мисля , че е оправдано FRFR или добри студийни монитори и у дома, аз го правя.
  16. (266) 03 Някъде в нощта - YouTube (266) 04 Ти си тук - YouTube (266) 05 Няма да тръгна - YouTube (266) 08 Живот - YouTube (266) 09 Вяра, надежда, любов - YouTube
  17. Записващата програма взема големината на буфера от софтуера (ASIO) на картата. Затова винаги са равни, може да се заблуди човек. Не писа колко е.
  18. И аз имам един Focusrite Scarlett 18i20. Това "като дилей ефект" и при мен се е появявало. Оказа се, че е от буфера- ако натовариш много плъгини, трябва да увеличиш буфера. Ето как изглежда при мен:
  19. Примерно има има разлика между dBv и dBu- разлика във волтажа. А има и още при акустиката dB SPL, dB SIL, dBA, dBB, and dBC и т.н. Формулата за мощност е работата извършена за единица време. А работта е произведение от силата на тока по напрежението и времето. А в звукозаписа все пак си има някакви стандарти и за аналогов запис и за цифров. Също така има разлика в нивото на сигнала за домашна техника и професионална, за микрофон- линия-инструмент и всичко това както по-горе посочих е свързано и с мощността, ако разбием формулите. И тук идва ползата от компресорите- Фил Спектър е записвал с пет китари и в сутерена с микрофони и говорители, за да добие необходимия му халл за Wall Of Sound. Сега умелото използване на компресори, но отделно за всеки инструмент, а не толкова за мастера, може да даде желания звук.
  20. Благодаря за съветите! Аз само пробвах, но от поста на ciriljhonson се вижда, че си трябват специални инструменти и явно ще ги сменям с неръждаеми. Така или иначе късам 1-ва и 2-ра струна поне един път в седмицата, не ми е важно износването. Лошо е в този Ковид , че тук наблизо няма лютиери и трябва да търся, май във Варна имаше. Дано намеря джъмбо неръждавейки.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.