Jump to content
Българският форум за музиканти

боби

Members
  • Мнения

    49
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    Барабани

Contact Methods

  • Website URL
    https://www.facebook.com/AJOSKAMUSIC/
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Извън София

боби's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

18

Обществена Репутация

  1. Здравейте! Алкохол Джаззз Оркестър е групата, за която бях студиен барабанист. От 2016 вече съм и официален членестоног барабанист на групата и именно тогава завършиха записите на първия албум на Алкохол Джаззз Оркестър "Вече си от нас". Стилът е folk punk dance rock, но това не пречи на всеки от многослушащата аудитория да добави нещо към това определение. Има и руска версия на албума. Това е поради факта, че основателя, вокал и продуцент на групата е руснак. Може да чуете българската версия на албума "Вече си от нас" с всичките му достатъци и недостатъци тук Поздрави!
  2. Да споделя това леко, едномикрофонно кавърче. http://www.youtube.com/watch?v=hY2ro8z0Hm4
  3. Ясно. Моята идея е да спрем да си губим времето в обсъждане на това, защото изгубеното време... нали. Нека се опитват хората, нека има "motion in the ocean", както се казва. Което има потенциал да вирее - ще вирее и ще е успешно по един или друг начин. Естествения подбор си работи.
  4. Този странен парадокс, както го наричаш, не е ограничен само в рамките на България. Има хиляди знайни и незнайни хорица по света, които се засилват да свирят метЪл (независимо какъв) по една или друга причина. А относно това с метълите и, че трябва да изглеждат еди-си как, за да свирят метъл и той да им се получава, си в жестока заблуда. Виждал съм хора с въпросния имидж (коси, дрехи, събиране в опр. заведения, и т.н., и т.н.), на които този имидж изобщо не им помогна да звучат по-малко зле. За да не излезе, че и аз съм претенциозен многознайко, под зле звучене имам предвид единствено две неща - фалшиво пеене, което и дете ще разбере, че е фалшиво и постоянно разминаване м/у инструментите. Тези две неща са предостатъчни, за да не излиза която и да е група на сцена, НО тази беше на сцена.
  5. Ако започнем да говорим за психологията на творческите личности, каквито в тоя форум не липсват, ще стане един наистина цветущ дебат. Но някак си мисля, че такъв дебат изобщо не трябва да започва.
  6. Не, че ми липсват идеи, но се разрових да видя какво хората правят със старите, вече неизползваеми палки и попаднах на това нещо на снимката. Та, интересно ми е какво приложение намирате на старите палки (различно от изгаряне ), ако изобщо ги събирате?
  7. боби

    Karnivool - Simple Boy

    "This video is ptivate."
  8. Визията на сета е, на сценичното оформление на групата и т.н., но и реклама на самите барабани, колкото и елементарно да изглежда. Не случайно логото на марката барабани е на резонансната кожа на касата. Една каса попада в полезрението на някакъв брой зрители, но с две каси, обхвата на виждащи марката е по-голям.
  9. Като невеж в терминологията, да попитам да не би под "водене" да имаш предвид райд-ване на краш? Т.е. питаш за краш-райд чинел, така ли? Ако се разберем, ще е голямо постижение.
  10. Някой да е имал пряк допир с тези нещица? Някакви впечатления? http://www.thomann.de/de/zultan_rock_beat_profi_cymbalset.htm
  11. А докато изчакваш да се появи финансова възможност за собствена техника за озвучаване, може да поискаш на заем нечия за някой следващ кавър. Ако не микрофон/и и т.н., то поне по-добра камера, която би могла да изкара по-добра картина и дори една идея по-добър звук. Не е като да не се намират такива.
  12. http://www.thomann.de/de/tama_iron_cobra_hp600db_single_ped.htm Ето и друг вариант, съобразно бюджета. И все пак доста зависи за какъв стил свирене ще е, какви са "навиците" на ходилото при свирене. Доста са факторите.
  13. Преди време ми се наложи да използвам т.нар. "китаец", употребяван доста в някои метълкор изпълнения. Не разполагах с такъв и бях забелязал, че някои колеги слагат два еднакви по размер чинела, обърнати с камбанките надолу. Разполагах със стар, обилно понапукан по периферията Sultan с размер 13'' или 14''. Другото, с което разполагах е Paiste 101 14'' фус. Обърнах и двата, сложих Paiste 101 отдолу, за да поддържа доста по-крехкия и наръфан Sultan. Звукът, който излизаше беше далеч от този на китаец, но като за нискобюджетен сбиротак изпълняваше достатъчно добре работата си. Звукова импресия (или по-скоро депресия) тук > http://forum.muzikant.org/topic/12322-%D0%BD%D0%B0%D1%88%D0%B8-%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BE-%D0%BA%D0%BB%D0%B8%D0%BF%D0%BE%D0%B2%D0%B5/page-29?do=findComment&comment=783616 След доста понесени удари, крехката част от този хардуерен ансамбъл, т.е. Sultan-чето, започна да освобождава шрапнели от тялото си и това повлия крайно лошо в/у звученето. Ами сега? Досетих се, че имах останал разцепен Paiste 16'' краш, който бе с изрязана камбанка, която ползвам като... камбанка. Та, от останалата част чрез огъване, откъснах съвсем по хамалски едно парче, което бе 1/4 от чинела. Наложих го на все още здравия 14'' капак от фус и намерих точка за пробиване нa отвор. Направих отвор и наложих отново в/у 14'' за настройка на звука. Тази настройка бе направена чрез боравене със силата на притискане на двете части една към друга. Още по-къс и гаден звук, но върши работа и все още няма шрапнели или изгледи за такива. Ако проявите интерес, мога да заснема клип. Току съм изкарал някой лев от патент за Paiste.
  14. Което си е така - така си е. Обаче в случая могат да станат ортаци на солидно прецакан глас, а не е това целта.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.