Jump to content
Българският форум за музиканти

harsi

newbies
 • Content Count

  6
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About harsi

 • Rank
  Ослушващ се

Previous Fields

 • Инструмент
  Китара
 1. За който се интересува намерих размери тук и тук . От първия направих с тънкостенна ПВЦ тръба, а от втория линк, с дебелостенна полипропиленова такава, като и в двата случая изкарвам звук, но ми е трудно да го задържам и "моделирам". Опитите продължават.... Да видим до кога. Поздрави .
 2. Успях да си направя един по размерите от тук. Не претендирам за правилно звучене. Звук изкарах на втория ден и засега ми е много интересно звукоизвличането и експериментирам с пръстовката. Идеята ми беше дали мога да се докосна до изживяването кавал, па макар и с инвестиция от 1.2 лв. Ако ентусиазма ми не се изпари твърде бързо ще се огледам за по-истински кавал. Благодаря за съветите. Поздрави.
 3. Ами точно защото не съм сигурен дали ще съм сериозен, не искам да се хвърлям да купувам.. Искам да го усетя...Четох, че може да отнеме и година да успееш да изкараш звук от него .. Би могъл да ми помогнеш с разстоянията м/у отворите. Взел съм си тръба 64 см. с ф 17мм. Отворите мисля бяха 8 мм. Защо не го препоръчваш дори като за начало? Поздрави.
 4. Темата е стара, но не и за мен. Изчетох темата в оф-роуд, но линконете и снимките не се отварят всички. Дотук разбрах, че ми трябва: Тръба ф17 вътр. диаметър, 64см дължина. Фаска от един и край. Дупки 8мм. Не разбрах разстоянието между отворите и разположението им. Да, различни са за различни материали, но ние имаме пвц тръба... Ще съм благодарен на някакъв съвет за изработката.
 5. Здравейте. Проявявам интерес към свиренето на кавал и за начало съм се насочил към подобен от пвц. Изчетох доста мнения, също и темата в off-road форума, но навсякъде липсват детайли, ликове и снимки просто защото са много от отдавна. Ще съм благодарен на някакъв съвет за изработката.
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.