Jump to content
Българският форум за музиканти

fbat

newbies
 • Content Count

  30
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

About fbat

 • Rank
  Ослушващ се

Previous Fields

 • Инструмент
  guitar

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  София

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. От София съм, свиря на китара и съм заинтересован. Дайте някакви контакти....мейл, телефон за да се разберем. Моят и-мей е: prima.plin@mail.bg
 2. Аз съм китарист. Ако все още търсиш хора за група - пиши на : prima.plin@mail.bg
 3. Не ми става ясно като казваш "....започват да вибрират ключовете". Те стоят стабилно, как могат въобще да вибрират? Или не обясняваш провилно или аз не те разбирам. Мисля, че трябва да я види някой лютиер. Покажи я на някой. Не знам от кой град си, но за София имам номера на Емилиян, който е лютиер. 0887 511 620.
 4. Скоро ми се наложи да потърся лютиер за китарата ми, защото имаше проблем на 13-то прагче на 5-та струна, имаше бръждене там. Освен това имаше и "звънтене" на 3-та струна на позиции 1,2,3,4,5,6, което не ми харесваше. Моята китара е Ibanez , но е Лес Пол тип китара. Но пък екшъна е доста нисък за този вид китари. Исках да бъде сетната и оправена, без да има бръждене или звънтене. Потърсих в нета инфо за лютиер в София и намерих контактите на Емилиян Лалев - Аурелиано. Ходих при него и съм доволен. За да я оправи трябваше да поушкурка някои прагчетата, защото явно не бяха равни. Стана бързо. Не ми взе и много пари. Дадох си китарата и на следващия ден си я взех.
 5. fbat

  За COSM технологията на Boss

  Подкрепям мнението на Akerfeldt При работа с процесор трябва да се "пощипват" корекциите. Аз за годините от които имам процесора все още откривам разни дребни неща при работата ми с GT 8, които влияят на крайния звук. Но трябва да се търсят малките корекции.
 6. fbat

  За COSM технологията на Boss

  Аз шум не съм имал с BOSS GT 8 . Виж дали не е нещо от китарата или от усилвателя. В състояние на покой (т.е. не се докосват струните и други чувствителни части на китарата) при свързана китара през процесора в усилвател, не би трябвало да има шум. Ако има много драйв на ефектите и много драйф на симулациите на кабинети, то тогава тези драйфове се "бият" и може да се получи неприятно изкривяване. Но това е нормално ако се получи наслагване. Като цяло по-добре е винаги да се ползва по-малко драйв (това ще ти го каже всеки един китарист и има много писано по тази тема във форума). За технологията на COSM не знам какво да ви кажа, не съм Гитар тех за да проследя цялата история на процесорите и разчитам единствено на слуха си (....и малко познания ), това което чувам от BOSS-а си ме кефи.......и съм си доволен от него
 7. Това, което пишеш е точно така. Всичко е въпрос на настройване и правилен избор. След търсене в нета попаднах на този линк: https://www.guitarmasterclass.net/guitar_forum/index.php?act=attach&type=post&id=12747 В Google може да бъде търсено и така Boss GT-8 Brilliance! - GuitarMasterClass.net във pdf. формат На мен това много ми помага, защото там са записани конкретни настройки и начини на използване на процесора. Разбира се човек трябва да има време за да се запознае подробно и най-важното да може собственоръчно да го изпробва. Аз получих някой наистина добри бленди и постоянно откривам все по-добри и по-добри неща
 8. Здравейте, отскоро има процесор BOSS GT-8, който като го пусна през кубето в къщи много ми харесват бендите и звука. Като отида на репетиция и го включа през усилвател с микрофон или директно към пулкта има някакъв шум (нещо като микрофония) и немога да разбера защо се получава така. Основно шума се чува като по-силен при включени дисторжъни в комбинация с други ефекти. Дори и при тези бленди, които са заложени като фабрични се чува пак този шум. При чиста китара в комбинация примерно с някой hall също го има, но е незначителен. Моля, някой който има опит с такъв процесор да удари едно рамо и да даде съвет : ) П. П. След ровене в нета разбрах, че трябва да настройвам на слушалки процесора и да започна настройките без ефекти и така да добавям, но ако има нещо което го пропускам ми се ще да го знам. Чуда се дали пък не е нещо в бутон SYSTEM - в момента ползвам LINE/PHONE ? Имам впредвид дали не е нещо което го правя неправилно при самото подаване на сигнала? На всички които ще пишат, благодаря предварително.
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.