Jump to content
Българският форум за музиканти

fbat

новаци
  • Мнения

    30
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    guitar

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    София

Последни посетители

Функцията за показване на последните профилни посетители в момента е изключена и не е показна пред останалите потребители.

fbat's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

1

Обществена Репутация

  1. Не ми става ясно като казваш "....започват да вибрират ключовете". Те стоят стабилно, как могат въобще да вибрират? Или не обясняваш провилно или аз не те разбирам. Мисля, че трябва да я види някой лютиер. Покажи я на някой. Не знам от кой град си, но за София имам номера на Емилиян, който е лютиер. 0887 511 620.
  2. Скоро ми се наложи да потърся лютиер за китарата ми, защото имаше проблем на 13-то прагче на 5-та струна, имаше бръждене там. Освен това имаше и "звънтене" на 3-та струна на позиции 1,2,3,4,5,6, което не ми харесваше. Моята китара е Ibanez , но е Лес Пол тип китара. Но пък екшъна е доста нисък за този вид китари. Исках да бъде сетната и оправена, без да има бръждене или звънтене. Потърсих в нета инфо за лютиер в София и намерих контактите на Емилиян Лалев - Аурелиано. Ходих при него и съм доволен. За да я оправи трябваше да поушкурка някои прагчетата, защото явно не бяха равни. Стана бързо. Не ми взе и много пари. Дадох си китарата и на следващия ден си я взех.
  3. Подкрепям мнението на Akerfeldt При работа с процесор трябва да се "пощипват" корекциите. Аз за годините от които имам процесора все още откривам разни дребни неща при работата ми с GT 8, които влияят на крайния звук. Но трябва да се търсят малките корекции.
  4. Аз шум не съм имал с BOSS GT 8 . Виж дали не е нещо от китарата или от усилвателя. В състояние на покой (т.е. не се докосват струните и други чувствителни части на китарата) при свързана китара през процесора в усилвател, не би трябвало да има шум. Ако има много драйв на ефектите и много драйф на симулациите на кабинети, то тогава тези драйфове се "бият" и може да се получи неприятно изкривяване. Но това е нормално ако се получи наслагване. Като цяло по-добре е винаги да се ползва по-малко драйв (това ще ти го каже всеки един китарист и има много писано по тази тема във форума). За технологията на COSM не знам какво да ви кажа, не съм Гитар тех за да проследя цялата история на процесорите и разчитам единствено на слуха си (....и малко познания ), това което чувам от BOSS-а си ме кефи.......и съм си доволен от него
  5. Това, което пишеш е точно така. Всичко е въпрос на настройване и правилен избор. След търсене в нета попаднах на този линк: https://www.guitarmasterclass.net/guitar_forum/index.php?act=attach&type=post&id=12747 В Google може да бъде търсено и така Boss GT-8 Brilliance! - GuitarMasterClass.net във pdf. формат На мен това много ми помага, защото там са записани конкретни настройки и начини на използване на процесора. Разбира се човек трябва да има време за да се запознае подробно и най-важното да може собственоръчно да го изпробва. Аз получих някой наистина добри бленди и постоянно откривам все по-добри и по-добри неща
  6. Здравейте, отскоро има процесор BOSS GT-8, който като го пусна през кубето в къщи много ми харесват бендите и звука. Като отида на репетиция и го включа през усилвател с микрофон или директно към пулкта има някакъв шум (нещо като микрофония) и немога да разбера защо се получава така. Основно шума се чува като по-силен при включени дисторжъни в комбинация с други ефекти. Дори и при тези бленди, които са заложени като фабрични се чува пак този шум. При чиста китара в комбинация примерно с някой hall също го има, но е незначителен. Моля, някой който има опит с такъв процесор да удари едно рамо и да даде съвет : ) П. П. След ровене в нета разбрах, че трябва да настройвам на слушалки процесора и да започна настройките без ефекти и така да добавям, но ако има нещо което го пропускам ми се ще да го знам. Чуда се дали пък не е нещо в бутон SYSTEM - в момента ползвам LINE/PHONE ? Имам впредвид дали не е нещо което го правя неправилно при самото подаване на сигнала? На всички които ще пишат, благодаря предварително.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.