Jump to content
Българският форум за музиканти

daniel.hristov

Members
 • Content Count

  268
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

daniel.hristov last won the day on September 29 2012

daniel.hristov had the most liked content!

Community Reputation

34 Excellent

About daniel.hristov

 • Rank
  Редовно навъртащ се
 • Birthday 06/11/1983

Previous Fields

 • Инструмент
  не мога на никакъв

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  155950264

Profile Information

 • Gender
  Male
 1. ^ В общият случай това, че китарата свири I и V степен не значи, че няма III. Обикновено нещо друго (вокал, клавир, бас) подсказва къде са другите степени, пък и самата китара надали свири само един и същ "пауър" акорд през цялото парче. Ако си свириш върху парчето и така или иначе ги "хващаш" по слух, не знам дали ти трябва да тръгваш от теорията (поне за това)
 2. daniel.hristov

  терминал 2 - автогарата

  Всички сме транзитни селяни, просто някои се прецакваме с по-дълъг престой ... Според мен е оферта, наистина можеш да смениш с другата линия за по-бързо, но предполагам ще стигнеш за леФче и по-малко от час. Другата оферта за по-малко от час май е такси ама от ще струва 10-20 пари без гаранция да е много по-бързо (а и от летището до гарата е меко казано вероятно да попаднеш на кофти такси и офертата да стане приказна). Абе мятай се на метрото, не е толкова зле ;-)
 3. daniel.hristov

  Народна музика

  Ако имате повече време и желание що не пробвате да извадите и посвирите народни парчета които ви кефят по слух, може би ще ви дойдат повече идеи как работят нещата. Не ме кефи да се тръгва от нотите и теорията освен ако не става дума за музика, която просто няма как да я чуеш. Много неща, които карат музиката да звучи по определен начин са твърде фини за разписване на лист (Понеже някой спомена Вай се сетих, че той май се впечатляваше от фразирането основно ... това от книжка надали ще го научиш)
 4. Тези дни прелиствах едно книжле, което се изследва някои проблеми на музикалното обучение, беше споменато, че най-бързото, което човек възприема не твърде размазано е около 12 тона в секунда. За минута това прави 720. 720/4 = 180 (4 е броят шестнайсетини на бийт), т.е. за изсвирването на Полета на бръмбара няма много смисъл да предървяме с темпо над 180 ;-)
 5. daniel.hristov

  It's Your Fault

  http://www.youtube.com/watch?v=8hC0Ng_ajpY Никак не е забавно и никак не му е мястото тук, огавряйте свободно, но наистина смятам, че това е общ проблем на цялото ни общество и смятам за свое задължение да разспамвам подобни неща навсякъде, където мога да разпространя нещо. Повода да се направи филмчето май е това: http://en.wikipedia.org/wiki/2012_Delhi_gang_rape_case, изключително гадна история от Индия; тяхното общество е доста патриархално и проблемно в това отношение, но според мен и в България филмчето има какво да каже. (Както драснах в един скорошен фейсбук пост) всички сме жертви, би следвало всички да ни интересува ...
 6. daniel.hristov

  Китаристки :)

  Mary Osborne - http://www.youtube.com/watch?v=1A-8zLA8C-Y
 7. daniel.hristov

  Импровизация

  Виж дали и това няма да ти хареса: , има и още от същият майсторски клас
 8. daniel.hristov

  Китаристи, допринесли за Китаризъма

  Ето още двама:
 9. Let's Get Lost - много як филм за Чет Бейкър: http://www.youtube.com/watch?v=emKvxsvzux0
 10. daniel.hristov

  Куриозни имена...

  на български език няма начин да се пише така
 11. Хич не говориш глупости, сезона на хилядите бири идва. Иначе верно е преведено на доста езици, преди няколко години поразцъках из Китай и картинката беше някаква подобна:
 12. daniel.hristov

  Harlem Shake

  Ето нещо за освежаване и от мен: Надявам се дори недооценилите Harlem Shake ще склонят глави пред гения на тези творения
 13. Денят мина вече, но на 6-ти март е роден и Уес Монгомъри
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.