Jump to content
Българският форум за музиканти

alexthegreat

Members
 • Content Count

  321
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About alexthegreat

 • Rank
  (на)дървен ф(и/а)лос_офф
 • Birthday 01/28/1973

Previous Fields

 • Инструмент
  китара

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  1001240025

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Sofia, Bulgaria
 1. Отново благодаря.. За съжаление не съм чак близо, в София съм. Но благодаря за предложението за съдействие.... може и да се възползвам Иначе гледам тук има някакъв по специализиран сервиз http://www.mts-bulgaria.com/services.php Някой да знае нещо за тях?
 2. Благодаря за отговора. Аз намерих един сайт, в който има нещо като менюъл за реставриране, стъпка по стъпка и проверка изправността на отделните платки и елементи, но... с моя бакграунд (извинете за чуждицата) относно техника и електроника, който не би ми помогнал да различа транзистор от съпротивление (освен ако не тръгна да броя крачетата вероятно), съм дълбоко скептичен относно възможността ми да подкарам тази легенда сам :/ Това, което мога да направя е да го отворя и да видя поне какво е състоянието с батерията, цитирана като най-често врещан и опасен проблем. А, имаш ли представа за приблизителната стойност на необходимите резервни чаркалъци и доколко са стандартни те? Разбирасе то зависи от повредите по инструмента, но все пак.. ориентировъчно? Благодаря
 3. Здравейте колеги, Натъкнах се не една от тези легендарни "машини" - KORG Polysix. След кратък оглед и тест от моя страна (непрофесионален) установих някои проблеми и ми се иска да проверя дали този клавир може да бъде поправен/реставриран. На пръв поглед състоянието му е задоволително... има звук, повечето от врътките изглежда да работят, леки проблеми с няколко клавиша (вероятно механични). Та питанките ми са: някой би ли споделил информация към кого мога да се обърна за тестване на състоянието на синтчето и оценка на евентуално реставриране. Ако някой има опис с подобен проект лично ще е още по-добре. Опитвам се да установя има ли смисъл да прави нещо или от където дошло - там и отишло... т.е. буклукчийската кофа. Предварително благодаря.
 4. alexthegreat

  Magix Vandal - на тезгяха V1.101

  @Zanev Може да е от "версията", която ползваш.
 5. След големи очаквания и мнооого коментари из нет-а, днес видях и докоснах този китарен VST v1.101 Първи впечатления: чудесен е! И пресетите звучат добре, стегнато и здраво. Чистите китари са доста изпипани, а и "мръсничките" и "най-мръснте" са също на ниво. Става и за баладични парчета, за ретро звук и за яко дране. Съизмерим с Overloud TH1 (че може би и по-добър). Нисък шум, достатъчно силен звук. Като цяло оценка 5.6 по 6-то балната. Сериозен звук в само 15-тине MB (не 150, а само 15). Китара за тест: нисък клас Stagg някакъв си (то не, че има висок клас стагове де ) + Reaper
 6. alexthegreat

  Amplitube

  Аз пък не съм впечатлен, даже по-лошо.... Чистите китари и разни FX са добре, но те така си и бяха в предишните версии.. А бруталиите са отврат - мътилка и много бас и шум. Като цяло не виждам нищо повече от това, че са обединили в едно Амплитюб с А.Фендер и А. Хендрикс. Ама съм тествал само готовите пресети и не съм си играл да понаправя нещо повече. Но каквото и да правя, съм стигнал до извода, че Амплитюба има един характерен за него си 60-70-тарски звук, който става предимно за рок и по-винтидж/гръндж/ретро неща (лично мнение) TH1 и Guitar Rig звучат доста по стегнато. Тествал съм с непретенциозна китара Стаг, леко свалена в B (доколкото помня )
 7. alexthegreat

  Конкурс за дизайн на Ibanez Jem

  То от тези правила излиза, че едва ли не само боята може да се променя... Формата като цяло, дръжката, пикгард-а и др. трябвало да останат същите. Направо само бояджийска работа. Така ли е според вас?? Разочарован съм.
 8. alexthegreat

  Хемороид

  Хааа.. чак сега успях да я чуя... заигравката "Параноид" <-> "Хемороид" е свежа.
 9. alexthegreat

  Важно!

  ..Остава да се появят и Инджи и Мее'мет и започва "Перла 2"... а "Defender" (Manowar) в саз/баглама вариант ще е OST на "Перла 05" с главна поддържаща роля Славчо ви Трифонов, че им е първа дружка. Бахти гадната еб*вка. Сериозно съм алергичен към подобни гласови извивки, напомнящи тези, издавани от псе (модел "улична превъзходна"), попаднало в програма за хуманно намаляване на популацията (разбирай кастрация) BTW тоз Яник не беше ли някаква звезда от локално световна величина?? Що се прави на будала...
 10. Горъре, брат... От где това вдъхновение ....да не те е ухапала някоя сколопендра... или ти е попаднало някое от онези предимно японски филмчета.... scat ли им беше жанра?? :hysterical: Или трябва да търсим по-дълбок творчески замисъл в парчето?? Шегичка
 11. http://www.4shared.com/file/157855818/4467..._w_guitars.html Привет Съфорумци, След налегнал ме доста продължителен творчески запек и активно лечение с любима музика, преди няколко дена из.....бълвах това парче. Ако имате желание и време, метнете му едно ухо. Стил: не особено определен (донякъде експериментален) метъл - китари, орган и др. Бас няма още. Има доста ухоизвадни грешки в свирнята, но това е положението. Имам една молба за коментар: 1) Вчера сложих нова звукова карта и като прослушах парчето, касата нещо много басово ми зазвуча (Addictive drums). Нещо ме дразни... Въпреки, че е mp3-ка, моля кажете дали и при вас е така или хардуера ме лъже?? 2) Около 2:20 до 2:30 свири един орган, който се вдига доста "нагоре"... и май дразни, а? Може би да го заменя с китара?? Предварително благодаря!
 12. Привет Колеги, Имам си няколко диска със семпли AKAI формат. Наскоро се опитах да ги ползвам през VSampler v 3.0 на Speedsoft (той си има бутончета за импорт на съответния формат семпли - GIGA, AKAI и т.н.) и той изненадвщо ми каза нещо от рода, че не открива източник на такива въпреки, че дискът е сложен в PC-то. А преди (на стария компютър) нямах проблеми с тази операция. Имам и дискове, където пак има AKAI семпли, но записани като цяло ISO файл. Семплера има и тази опция за "чете" готово ISO. От там става безгрижно. Някой да има идея за опавяне на проблема? На ново PC съм, но не вярвам от това да е причината.... или пък някакви настройки по него ли? Знам, че мога да ги конвертирам или да ги направя пак на ISO, но не ми се губи време сега. Предварително благодаря.
 13. alexthegreat

  Вашите 15 минути слава

  Аз с нищо не мога да се похваля май. Само съм учил в една група в УНСС (София) със Светльо от "Хиподил". Не че бяхме големи дружки, но все пак често си лафехме по коридорите. Интересно е, че тогава изобщо не съм разбрал, че има музикални наклонности (то и аз нямах тогава, преди 15 години). Беше само запален каратист и ми чупеше някакви стойки а-ла Чък Норис. Но имаше невероятен запас от мръсни вицове . Жалко, че май не му потръгна с ученето, та изкара само една година..мисля. Не поддържаме връзка.
 14. alexthegreat

  Yakety Axe

  Много добре е станало . Много я обичам аз тази песничка. Поздрави с едно изпълнението на това парче на руския китарист Виктор Зинчук.. просто за допълнително вдъхновение . http://www.guitars.ru/04/vz/Yakety.mp3
 15. alexthegreat

  Препоръчайте ми VSTi

  http://www.acoustica.com/pianissimo/index.htm Това VSTi пиано на мен ми допада доста. Добър звук и малка по обем - около 250 МБ само. За китара нямам много наблюдение, но май наистина няма добри.
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.