Jump to content
Българският форум за музиканти

music_koychev

Members
  • Мнения

    41
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Топ дни

    3

Всичко публикувано от music_koychev

  1. Мерси Лими! Да различна ни е постановката - всеки както е установил, че му е най-удобно...
  2. Едно парче от новия ни албум.
  3. music_koychev

    Джаз джем

    Направихме едно видео с нашия приятел от Македония - Дамян Пейчиноски. Стила е джипси джаз, надявам се да ви хареса.
  4. Да от Германия. Четох добри отзиви за Алтамира, преди време пробвах Gitane GJ10, която не ме впечатли особено. Алтамира е прилична, има специфичното мануш звучене, но има какво да се желае още, затова след известно време ще си взема нещо по-качествено.
  5. Всъщност това е Alesys Acoustic Link - за акустична китара, който върви с Cubase. Пуснах го в компютъра и се инсталира сам, понеже имам Cubase, отворих програмата и тръгна веднага, няма закъснение в сигнала. Така че, ако компютъра ти е с добри параметри би трябвало да работи без проблем.
  6. Видях темата, понеже един мой ученик скоро си купи този Alesys Guitar Link, реших да направим едно сравнение с микрофона Rode, с който аз правя записи. Ето го и резултата: https://soundcloud.com/musickoychev/alesys-acousticlink - (направих проба и дали когато тактувам с крак, ще се чува в записа) https://soundcloud.com/musickoychev/rodemic
  7. Правилно си се насочил, пробвай няколко варианта и сам ще прецениш кои са най-удобни за теб.
  8. Дадарио имат и модел за акустична китара с 3-та струна без намотка (EZ890), но са доста тънки 9-45.
  9. Bobolin добре си описал размера на китарата спрямо ръста и възрастта. За 4 годишно дете естествено най-добре е 1/4 размер, макар че според мен на тази възраст е много трудна задача свиренето на китара. Освен 1/4, 1/2, 3,4, цяла бих допълнил, че има и 7/8 размери.
  10. Определено, който има maple fingerboard трябва да внимава с какво го почиства.
  11. Забелязал съм, че някой от продуктите, които се предлагат за фретборд не стават за maple. Аз най-вече използвам стринг клийнър, понеже поддържам струните чисти фретборда се зацапва по-малко. За него веднъж годишно използвам препарат, а иначе си го почиствам без нищо. Според мен не е зле да се прави редовно профилактично почистване на струни, тяло, фретборд и при положение, че утвърдени фирми правят специализирани продукти за почистване на китара, няма смисъл да се рискува с друго.
  12. Забавно, някой е проявил творчество - нещо като тунингован Москвич с емблема на БМВ.
  13. http://download.yamaha.com/api/asset/file/?language=es&site=es.yamaha.com&asset_id=60432 - това е упътването на английски език за Yamaha CP40, на 25 и 26 страница е описано за split функцията. http://pro-technica.com/public/MANUALS/YAMAHA/ - тук има доста инструкции на български език, но специално за този модел няма. Все пак може да погледнеш за другите модели електронни пиана.
  14. От скоро се заигравам с тази Kremona Daimen.
  15. Човека е питал за тапи преди 2 години, сигурно вече си е намерил подходящите за него. Иначе има много интересен вариант - такива с възможност за контрол на децибелите, ама като гледам цената им е много стабилна.
  16. Подкрепям SM57 - класика, за звукозапис вкъщи плюс някой приличен интерфейс.
  17. Не разбрах цена за тези модели.
  18. За мен клип тунерите са добър вариант и аз ползвам такъв, най-вече да си взема тон, понеже не съм абсолютист, иначе нямам голяма необходимост от тунер. Повечето „щипки” се виждат много добре на тъмно, новите модели имат допълнителни екстри, като калибровка за херците, вграден индикатор за температурата и измерване на влажността, вярно е - в много шумна среда не отчитат коректно. Голямото предимство им е, че са много компактни.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.