Jump to content
Българският форум за музиканти

estinto

Members
 • Мнения

  266
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

Обществена Репутация

35 Excellent

Относно estinto

 • Ранг
  Редовно навъртащ се

Previous Fields

 • Инструмент
  piano

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  sofia

Последни посетители

1568 профилни разглеждания
 1. Привет, Имам поглед върху деца, които учат в Любомир Пипков и смятам, че дори само заради средата си заслужава повече от всяко едно друго училище. Със сигурност не всичко е цветя, ноти и рози, но за музикално развитие на дете всичко друго би било компромис
 2. Привет, Красимира може да оставиш някакви контакти за връзка
 3. estinto

  Духови инструменти

  Много ми се ще ние като музиканти, макар и по-голямата част тук да сме любители да се опитаме да направим нещо по този въпрос, но за да не разводним съвсем хубавата тема, ще направя тези дни нова с няколко предложения и молба за съдействие и екипност
 4. estinto

  Духови инструменти

  Посвещаване де
 5. estinto

  Духови инструменти

  Така и трябва да бъде, да не говорим, че вече и Шопен не говори много на хората, а какво остава за Евгени Божанов..За тази музика трябва сериозна подготовка, дори като слушател. Училищната среда не възпитава на това, телевизията също. Съсвем нормално е Григор Димитров да е по-популярен от Фредерик Шопен, а дали е нормално и правилно ...? Ами според мен не е, но аз съм малка мравка в големия мравуняк. Да добавя само, че не е важно на каквъ инструмент свириш...важно е мисленето, ако имаш широка музикална култура и художествено мислене..и зад пулта и зад тубата...ефект и послание ще има, но няма по-хубаво нещо от връзката и посвещението на инструмента.
 6. estinto

  Духови инструменти

  Ричард Клайдерман хич не седи добре до Вайсенберг и Гулд..не знам да е изпълнявал класическа музика. Аз поне не съм слушал.
 7. estinto

  Духови инструменти

  Интересна дискусия! Мисля си все пак, че Карпентър няма образователни намерения, а по-скоро лично комерсиални, но не това е важното в случая. Едва ли сериозна музика, каквато без съмнение е класическата може да се представи по несериозен начин. За мен това си е еклектика и не е негова работа да възпитава подрастващите в прекрасния свят на класическата музика, това е задача на семейството и обществото. Неговата работа е да бъде интересен поне за някакво време и да се продаде по-добре от потъналия в нафталин, костюмиран колега. И джаз и класика са некомерсиален продукт и си остават в миманса на големия "бизнес" и какво по-хубаво от това? Духовите инструменти за щастие не са застъпени само в тези два музикални жанра и, докато има музика, ще има има и духови инструменти и то не само саксофони, тромпети и тромбони, ами и всички останали. При народната музика е същото, инструменти като гъдулката не са изчезнали макар, че употребата им се е стеснила до ансамбли и специализирани училища и не съм съгласен с конспиративните теории, тук има много ясна целенасочена политика от образованието през здравеопазването..та чак до културата. Пртосто няма икономически интерес хората да са грамотни, здрави и нравствени.
 8. estinto

  Духови инструменти

  Всичко е въпрос на ценностна система. Музиката е нещо без, което човек може да живее, както е и киното и литературата и.т.н., точно това и дава особена ценност или както казва Димитрий Шостакович - Музиката облагородява човека. Съвремненният свят няма нужда от ренесансови хора, свирещи на пиано, арфа или цигулка, хора с богата обща култура и "възвишени" разбирания и ние просто трябва да се съобразяваме с това. От много време насам в западната част на кълбото "качествената музика" и въобще к"ачественото изкуство" е бутикова стока, за която богати хора плащат пари. Операта е точен пример, как едно масовои зкуство се е превърнало в снобско рандево на висшата класа. Иначе..докато има живот, ще има и духови инструменти, ще има саксофоности, тромпетисти, тромбонисти и прочие, но с "онзи свят", в който духовното е по-важно от материалното изглежда, че е свършено. От друга страна от нас зависи да предадем разбиранията си на следващото поколение и да живеем с надеждата, че доброто ще победи злото, че изкуството ще надделее над опортюнизма и "качествената" музика ще оцелее.
 9. estinto

  За джемовете и хората...

  Ех...този далечен запад , раджа ритмични музиканти, а не като нашите. Аз също като Пламен смятам, че подобна джаджа обезмисля идеята на джем сешъна. Тук не става въпрос за тесногръдие или отказ за приемане на "модерните" нововъведения, а просто за една форма на музициране, която изключва програмирането. Луповете сами по себе си са задължаващи, а джемовете са свобода. Как може да си свободен, когато се съобразяваш с някаква циклична даденост? Това го казвам и в защита на "неритмичните" музиканти, с които ти си свирил.
 10. estinto

  Класическа музика

  Тонка станало е човек от тебе .
 11. estinto

  Класическа музика

  класическата музика никога няма да е някъде в миманса. Имам един приятел класически музикант - Томислав Вичев. Пишеше доста интересни статии в списание " Музиката вчера и днес"..та покрай него прихващам по нещо "ново" въпреки,ч е голяма част от съвременната симфонична музика излиза под формата на филмова. Хубава тема, поздравления
 12. estinto

  Класическа музика

  Аз също съм започнал с класическа музика. Това е любов за цял живот. Никога няма да ми омръзне да я слушам, но за съжаление вече не и отделям времето, която тя и аз заслужаваме . Не е проблем, че хората, които слушат класика са малко...няма как да е иначе. Трябва си подготовка и то не само музикална...културна, социално-икономическа и.т.н. И все пак класи
 13. ФСБ безспорно са ми фаворитите , абослютно световно ниво като музиканти. Единственият проблем е, че днес звучат ретро (заради синти звуците) за разлика от западния им еквивалент ТОТО, които си звучат актуално и в наши дни. Има една банда, която ми е правила силно впечатление и е активан в началото на 90-те. Предполагам, че повечето ги знаят и не са само рок, а по-скоро джаз/рок...но аз съм им фен . Групата е Baddy Band.
 14. estinto

  Накъде върви рока?

  Както обича да казва един приятел - Носът е лошо направление, когато ти пречи да виждаш! Приятна и от мен.
 15. estinto

  Накъде върви рока?

  Аз не съм се оплакал. Очевидно обаче желанието за дискусия се е изчерпало.
×

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.