Jump to content
Българският форум за музиканти

the.runner

новаци
  • Мнения

    5
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

the.runner's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. Здравейте, Притежател съм на субуфер Sony SA-WM500, който отскоро сложих в помещение, което е около 30 квадрата. Проблемът е в това, че при някои парчета басът не е рязък и отчетлив, а бумтяш, неприятен и каращ единствено дограмата да вибрира. Помещението не е звуково третирано. В тази връзка бих искал да попитам дали субуферът подлежи на модификация? Възможно ли да се пипне, за да изкара по-стегнат, по-рязък и ясно отчетлив бас? Разбира се, бих се обърнал към квалифицирано лице, което да направи тази процедура.
  2. Parni_Valjak, как трябва да ми помогне последното ти мнение? Предложените модели са некачествени ли? Като изработка, като звучене? Обясни ми, защото аз не разбирам. Нали идеята на форума е да се дават компетентни и аргументирани, а не празни мнения. Естествено, че ще има компромис, написал съм го още в първия си пост. Самият факт, че търся тонколони втора употреба е компромис сам по себе си. Не знам защо се коментира още.
  3. Благодарен съм за изчерпателната информация. Определено ще имам предвид всичко написано дотук, когато имам възможността да отделя повече ресурси за по-висок клас озвучителна техника. В случая обаче ще пропусна измерванията на помещението, тъй като освен че ще бъдат допълнителни разходи, колоните ще се местят и в друго помещение понякога, а също така ще се слушат и на открита тераса. Това са временни тонколони, няма да ги слушам до края на живота си. Тъй като за момента не успявам да открия Jamo Classic 8, които да мога да чуя някъде, бих искал да получа няколко мнения относно следните примерни модели. Ако търсехте колони за купон вкъщи, за слушане на всякакъв стил музика, с хубав звук ("хубав" като за средностатистически непретенциозен потребител) и сравнително гръмогласни, какъв ще е вашия личен избор? 1.Pilot ST1000 2.Phonar A 203 3.Yamaha NS-344 4.Quadral Rubin MK II 5.Electro Voice Topas 6.PHONAR A 303 7.B&W DM/2 Някои от посочените модели надвишават бюджета, но ако си заслужават, ще направя компромис.
  4. Определено редовете не са ненужни, но никъде не съм споменал, че търся най-доброто на пазара! Търся възможно най-доброто за посочения бюджет. Естествено, че не търся професионално озвучаване, а тонколони за "домашно парти". Написал съм лаишки какви са ми изискванията, защото не знам как се описва звук със думи. Ако вземем обаче 10 различни модела колони, които към текущия момент на пазара се продават приблизително на една и съща цена, то съм сигурен, че не всички ще свирят еднакво силно, не всички ще имат един и същи бас и едно и също качество на звука като цяло. Значи ще има едни, които са по-добри от други. Както във всяка една ниша, вярвам че и при озвучителните тела има модели, които са прехвалени, надценени и не струват парите си и други, които за парите си предлагат наистина добро качество. Аз търся именно златната среда. Разбира се, ще трябва да чуя който и да е модел на живо, за да преценя дали ми харесва. Като личен вкус и впечатления, мога да кажа, че ми харесва звукът от Technics SB-EH60, но търся колони, които да свирят по-силно от тях и разбира се, да съответстват на усилвателя, с който разполагам. След като този модел се продават за под 200лв. втора ръка, все си мисля, че за двойно повече пари ще намеря по-добри колони. Пуснах темата, за да се уверя дали е така. Ще бъда благодарен, ако Parni_Valjak изкаже отново своето мнение.
  5. Здравейте, маниаци! Имам нужда от съвет относно закупуване на две тонколони за слушане на музика. Разполагам със усилвател Technics SU-V55A. Информацията, предоставена от Technics, която виждам за модела е: изходна мощност на 4 ома - 2 х 100 вата; изходна мощност на 8 ома - 2 х 60 вата. Помещението е 30 квадрата. Търся колони, които да изкарват качествен звук, хубав и плътен бас и не на последно място да свирят силно, без неприятни изкривявания. Бюджетът е 300-400лв. Предполагам, че няма смисъл да гледам нови тонколони за тези пари. Въпросът ми е по-изгодно ли ще бъде да поръчам някъде да ми ги сглобят ръчно или да се ориентирам към готови модели втора употреба? И съответно какво бихте ми препоръчали като модел, приличен за тези пари? Поздрави!
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.