Jump to content
Българският форум за музиканти

Grig

новаци
  • Мнения

    17
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    kитара

Profile Information

  • Gender
    Male

Grig's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. Grig

    Процесори

    Именно Само да вметна, че в крайна сметка си взех BOSS GT 100. Доволен съм от него. Единственно му липсва дръм. маш.
  2. Grig

    Процесори

    Здравейте, проучих Ямахата и мисля, че ме устройва за моите нужди. Смятам да я комбинирам TC Flashback и Ditto Looper. Само се чудя, дали Ямаха да взема или Фендер Мустанг 1, по чисти финансови причини естественно. Като качество на звука кое по добро?
  3. Grig

    Процесори

    Добър клип. Тайничката ми симпатия е за Бос
  4. Grig

    Процесори

    Ламби, със всичкото ми уважение, бих искал да припомня, че има два метода на мислене- индуктивен и дедуктивен (от частното към общото и от общото към частното). Ако свириш в група, която изпълнява само свои песни, естествено е да търсиш някакъв свой звук, по който да смяташ, че ще си разпознаваем (осъзнах го, когато ми го каза Сашо Мариновски. И си е прав човека.) Когато групата свири кавъри (което смятам, че е по-трудно, от технична и от технологична гледна точка) тогава наистина ти трябва ДОБЪР процесор. И ето, че вече съм във темата. Понеже аз съм повече от втория вид и съм пробвал много джиджавки съм сигурен, че ZOOM си е добър избор, особено за one-man-show. Свирил съм с по два в паралел преди да си взема синтезатора и XLR изхода (G3, G5 имат и ground и loop) към PA не ми е създавал проблеми. Когато си купиш процесор, трябва да му отделиш необходимите любов, време и желание да седнеш и да извадиш от него това, което искаш. Забелязал съм, че повечето фирми дават готови презети, с които просто се фукат какво са направили, но никога тези 5-6, които наистина ти трябват. Затова- сядаш и въртиш копчетата (или натискаш, според случая) и в един момент (дай Боже) вече звука ти е като на.... И пак към Ламби- ти обичаш усилвателите, а аз процесорите. Това са две субективни мнения. Нито твоето, нито моето едва ли са меродавни. Музиката е толкова обширно понятие, че от 8 тона (по Шонберг 12) всъщност има милиарди комбинации... Извод: Свири това и с това, което те кефи! Здравейте, за това ми беше думата. След като си свиря само в къщи, без публични участия нужно ли е да събирам тепърва ефекти, лупове и т. н. не, че е лошо, но доста скъпо. Доста се блазня от мултиефектпроцесорите и по точно, от тези двата BOSS GT-100 и Line 6 POD HD500X. Много моля на запознати с тях за препоръки а и нови идеи.
  5. Grig

    Процесори

    Да поясня понеже виждам, че съм го написал подвеждащо. Не приключвам с усилвателя, но той с оборудването си остава за шумните сесии и репетиции. Трябва ми нещо за вкъщи компактно с възможности със софтуеар с което да мога да свиря и на усилвателя.Jack Thammarat има един клип от 2012г в което прави представяне на BOSS GT-100 Това което той прави аз искам да го правя в къщи в спалнята дори. Да пробвам идея, звуци на слушалки ако трябва. Възможност за алтерн. дом. студио и запис. Това е в общи линии стремежът ми. Усилвателят ми e MARSHALL DSL 15C - много добър звук.
  6. Grig

    Процесори

    Имам усилвател, но цялата тая история с ефектите вече не ме кефи( няма лууп и заема много място) а с жена и деца ...затова търся нещо по компактно и с повече възможности.
  7. Grig

    Процесори

    Продадох джамвокса. Оказа се прекалено ниска топка. Сега умувам BOSS GT-100 или Line 6 pod hd500x. Като чета форуми и гледам клипове в ютуб, повече клоня за BOSS. Имам време до септември. С интерес бих проследил и ваше мнение!
  8. Също за препоръчване в тихи условия VOX NT2H и VOX AC4 който е с вграден атенюатор.
  9. Grig

    Процесори

    От Икономов 288лв още не съм го разцъквал по подробно.
  10. Grig

    Процесори

    Взех си JAMVOX3
  11. Grig

    Процесори

    Здравейте едва сега видях че има развитие по темата. Благодаря на p.kostov и edgecrusher за изчерпателните мнения по въпроса ! Дилемата все още стои но.... , наскоро гледах едни клипове в Ютуб където озвучаването и моделирането става със софтуерни мултиефект процесори в частност с Гуитар Риг 5 Про и Амплитубе 3 и бях впечатлен от качеството на звука.Може и да е реклама ,но изгледах доста и мисля че си заслужава да се провери. Отделно пък не знам колко изисква като ресурс от компа. Като пълният пакет е на приемлива цена.Та пак се двуомя , дали да не се впусна в тая ниша със софтуера или да си карам с нормалните мултиефектпроцесори ?
  12. Grig

    Процесори

    OK . Приключвам темата
  13. Grig

    Процесори

    Барабани или саундчека не се поддържат по време на луупър превключванията. Много бих се радвал ако бъркам!
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.