Jump to content
Българският форум за музиканти

plrs

новаци
  • Мнения

    2
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    Китара

plrs's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. Да, осъзнах малко след поста си че пропуснах този важен елемент Ограничението ми е около 250 - 300 лева, заради което и не съм обръщал толкова значимо внимание на Axiom серията. Novation Launchkey е малко по-скъпа, за което и не подходих с повече интензитет, иначе и тя изглежда, че предлага целия пакет екстри.
  2. Здравейте, Няколко седмици вече си блъскам главата оглеждайки различните опции които човек може да вземе като хубава първа MIDI клавиатура и аха да взема решение и се появи нещо друго. Та ще изложа тук за момента нуждите си и идеите които съм имал, и ви моля да помагате Като бекграунд, имам опит с китара, но нямам музикално образование и никога не съм свирил на пиано. Сега, смятам да се занимавам с композиция/продукция в Ableton, за момента предимно ЕДМ неща. Така че всякаквите слайдери, дръм падове, потенциометри и т.н. мисля че могат да ми бъдат само в плюс. Дотук-добре, гледам че има доста такива опции на пазара... Обаче! Най-важното за мен в един такъв уред би трябвало да са клавишите! Е, да, ама на някои от моделите, които съм видял и успял да пипна, те са направо трагични! Пробвах M-Audio Oxygen 61, последното поколение, и цялата клавиатура се усещаше и изглеждаше направена от евтина пластмаса, не ми харесваха на допир клавишите, а и пружината не ми допадна изобщо. Старата версия (3то поколение на същия модел) беше доста по-добре в това отношение и за момента остава основен претендент. Най-добре от всички се представи M-Audio Keystation 61, усещаше се като друг клас направо, а и пич/мод колелцата бяха по-добре направени и гумирани. Обаче няма никакви допълнителни джуджавки и врътки и т.н. Оттам нататък съм оглеждал Novation Launchkey 61, Alesis QX61 и miditech i2-Control 61 Pro. Тях обаче още не съм имал възможност да намеря и да пипна. Ако трябва да уточня нещата, бих казал че ми трябва: 1)Клавиатура с 61 клавиша, може и 49 2)Качеството на клавишите е от основна важност. Нямам предпочитания между synth-action, semi-weighted и т.н. понеже нямам опит. Основното е да се усеща достатъчно реактивна, без да е твърде натегната. Въпрос на лична преценка от мен, най вероятно. 3)За предпочитане е да има друга опция за захранване освен USB, което в M-Audio e проблем, освен с Keystation (Oxygen нямат нито MIDI-out, нито DC-power line) Финално, въпросите ми (или TL;DR) : 1) Някой има ли опит/иска ли да сподели нещо за която и да е от горните опции, или пък има друго предложение? 2) Дали да подходя към най-доброто в отношение качество на клавишите и впоследствие да си купя друг контролер само с врътки и слайдери? Или да се целя във всичко-в-едно? 3)Всякакви размисли по темата. Благодаря за (евентуалното) внимание, и очаквам вашите отговори !
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.