Jump to content
Българският форум за музиканти

LittleJoe

новаци
  • Мнения

    4
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    Guitar

LittleJoe's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. Благодаря за съвета, ще си взема нещо евтино, може и втора ръка. Ако може и съвет за кожите - с кой размер няма да имам проблеми? Четох че минимум диаметъра трябва да е 20см, а най добре 22, за да вади приличен звук. Също и броя на болтовете имал значение, но там много не разбрах - мисля че ако е с 8 е по-басов... Никъде няма къде да чуя тарамбука освен по интернет и трябва да поръчвам на фантазия затова толкова питам. Май ще взема една напосоки да видя за какво иде реч и после ще мисля ако реша да я сменям. Тези с болтовете дето стърчат удобни ли са? Вие какъв размер и модел бихте препоръчали?
  2. Здравейте отново. Моля за няколко съвета и мнения, всичко каквото се сетите по темата ще ми е полезно. Става въпрос за следното нещо - не съм музикант и сигурно никога няма да бъда, но обожавам събиранията по домашно където посвирваме разни песнички. Искам да купя или тарамбука или рототоми, за да се забавляваме като се съберем, музикалният инструмент ще се ползва само и единствено в домашна обстановка или по плажовете лятото, но никога на сцена /т.е. не се целя в професионален муз. инструмент/. В същото време да вади някакъв приличен звук, до 200-250лв няма проблем да ги отделя. Моля за вашето мнение кое е по-подходящо за идеята ми - рототоми или тарамбука? Ще се свири музика за маса. Какви са предимствата на едното и на другото? На рототмите само размерът малко ме притеснява че караокета и т.н. и няма да има място за нас в стаята пък май за плажа грам не стават, някакси са повече за оркестър, но искам да чуя и вашето мнение, все пак имате повече опит от мен. И сега големият въпрос - каква тарамбука? Виждам размери всякакви и модели турска и египетска най общо казано с външни болтове и с гладка глава. Един и същи модел се предлага примерно с размер на главата 21,5 и 22см. Височина 42/44/46 и т.н.... Единствено ме притеснява да не си купя тарамбука за 150-200лв и после да се чудя от къде да намеря кожа. Вашето мнение какво е, коя вади най-добър звук за случая и какъв размер да взема за да нямам ядове после. Благодаря предварително.
  3. Здравейте, може ли да ми дадете координати на учител по кларинет в Бургас. Мога само в събота по 2-3 часа в зависимост от ангажиментите ми. Идеята е да науча 10тина мелодии и основни похвати да импровизирам като се съберем на маса. Почвам от нулата с кларинета.
  4. Здравейте, ще ползвам темата на колегата, за да не спамя по форума. Въпреки, че прочетох темата "За начинаещи китаристи" искам да си задам въпроса тук, а не на някой "консултант" в магазин, който се опитва да ми продаде нещо си със струни, а и няма как да обикалям по музикални магазини, просто защото няма такива. Виждам, че нещо се е случило с раздела "купува-продава" или аз поне не мога да го намеря... Идеята е да си купя УДОБНА акустична кънтри китара с тесен гриф, ниски струни и по възможност по-високи прагчета, които да не са от бакър /мед/...Ако може и тръс рода да става за нещо, а не да е просто метална пръчка в грифа. НЕ ДЪРЖА НА КАЧЕСТВОТО НА ЗВУКА. За този ценови диапазон няма как да стане, а и няма да ходя на концерт. Предпочитам втора ръка, преди време колеги от форума ми бяха препоръчали класическа такава от конкретна обява и преди няколко дни я продадох след години вярно свирене, просто искам нещо различно, по-рок. Виждам има Ibanez Stagg Yamaha по 200-230лв нови и съответно Aria Howa Factor Da Capo и прочие по 100-180лв. Някоя от горепосочените марки доближава ли се до това, което искам, или всички са си талпи за тези пари? Ако да, ще ви помоля да ми цитирате конкретен модел. Имам сравнително малки ръце и трудно хващам барета на ниски /изтрити/ прагчета и повярвайте ми не ми е грешна техниката, нито показалеца ми прави кука, просто трябва да ми е удобна китарата, затова искам по-високи прагчета, пробвал съм бюджетен Стаг минал през лютиер, но не мога да си позволя подобен музикален инструмент. И ако може някакви минимуми за качество на материалите да ми кажете - примерно какво дърво да избягвам за тяло, гриф и т.н. схващате идеята. Бюджета ми е до около 200лв, затова искам нещо втора ръка, а и защото ще я мъкна по плажове да не я мисля като се надере от пясъка. Предварително благодаря за съветите.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.