Jump to content
Българският форум за музиканти

sunsleeper

новаци
  • Мнения

    28
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Топ дни

    4

Всичко публикувано от sunsleeper

  1. Аз съм бачкал в последните години с активни колони и пултове Алто, никога никакви проблеми не съм имал. Като съотношение цена/качество ми се струват оптимални. Абсолютно стават и за PA и за монитори на концерти и са надеждни (поне на база моя опит + мои колеги). А ватовете са завишени, естествено. Най-много ми харесват как свирят най-малките, с 10ки говорители, но за метъл банда ще са твърде слаби.
  2. Благодаря за инфото, ще мина тази седмица да видя какво предлагат
  3. Благодаря за отговорите. Ами надявах се на някакъв вариант до 300-400лв, но такъв май няма. Май засега ще си продължавам с Харио-то
  4. Някой може ли да ми препоръча читава електрическа кафемелачка, която да не струва 1000+ лв? Ползвам ръчна японска мелачка (от сайта на Dabov), но вече ми е доста досадно всеки ден да въртя ръчката , обаче с елетрическата за 50лв от Техномаркет става доста неравномерно и кафето не се получава толкова ароматно.
  5. sunsleeper

    Кленов гриф?

    Ако имаш предвид кленов фингърборд - масла не се ползват, защото кленовите фингърборди почти винаги са лакирани.
  6. Колеги, инвестирайте в хубави лампови усилватели, не тормозете котките си
  7. sunsleeper

    Фукня

    Принципно се бях насочил към двойно и тройно по-скъпи варианти за преамп за пасивния бас и контрабаса ми, но забелязах тази машинка в Динакорд и се оказа супер за моите нужди.
  8. https://www.thomann.de/gb/jet_city_amplification_jca5012_combo.htm При такъв бюджет, взимаш едно такова и си в играта Копие е на Soldano Lucky 13 та има чудесен чист канал и достатъчно драйв за класически хеви/спийд/траш метъл. Можеш да го поръчаш през Динакорд или MMG Music и няма да плащаш доставка. Но имай предвид, че това може да вдига доста шум, вкъщи ще можеш да свириш с волюма на не повече от 1-1.5 преди съседите ти да извадят вилите и факлите
  9. Ами просто можеш да ползваш лимитер или, по-добрия вариант, чрез автоматизация да намалиш баса на куплетите. Както и да е, парчето е яко и това е най-важното
  10. Готина идейка и много як страт звук! Само, единствено, баса ми идва прекалено силен на куплетите.
  11. Ами аз го варя на 92-94 C и го оставям за по-кратко - първо наливам малко вода, колкото да накисна кафето, и след 30-40 сек. добавям останалата вода и го оставям така още към 4 минути. Иначе ползвам по-високо от препоръчваното съотношение кафе/вода. За сортове кафе - пробвал съм с всякакви по-скъпи кафета от Дъбов и тн., но специално за френската преса ми допада един сорт Колумбия (уж 100% арабика) който го продават в кварталния ми магазин за насипно кафе на зърна и е само 19лв/кг.
  12. Гледам, че само за еспресо се говори, а има ли фенове на френската преса? Аз напоследък съм пенсионирал еспресо машината и свикнах да пия основно френска преса, особено след като май му хванах цаката относно температура на водата, колко време да се вари и с какъв сорт кафе става най-добре.
  13. Ами да - трябва да коригираш интонацията, височината на струните и, най-вероятно, леко да натегнеш грифа. Иначе аз на една от китарите си (с 25.5" мензура) свиря точно с .11-.50 в Ми, на друга пък с .10-.46 в Ми Бемол.
  14. Честито! Това Джет Сити реално бюджетна версия на Солдано Хот Род 50 ли беше?
  15. Чак да мразя не, но често ми се е налагало в репетиционна да свиря през Marshall JCM900 с 412 колоната му (1960A с говорители G12T-75) и това ми е крайно нелюбима комбинация. Общо-взето, всеки друг лампов Marshall амп, с който съм свирил, ми е харесал повече.
  16. +1 за Yamaha THR серията! Аз имах THR10X, който се води модел за метъл, но най-малко метъл съм свирил през него и беше супер. Продадох го само, защото в последно време вкъщи съм свикнал да свиря през компютъра на студийни closed-back слушалки чрез симулации, та ми беше станал излишен.
  17. Принципно 80es glam/hair metal-а ми е по-скоро guilty pleasure , отколкото любим стил, но солото тук (от 2:32 до 3:07) е велико:
  18. И аз мисля, че са както ciriljhonson е предположил. 1 и 3 ми звучат доста по-живо и пробивно.
  19. Аз често ползвам Steinberg UR22 и съм много доволен, особено спрямо цената. Обаче задължително си вземи новата версия, която пуснаха края на миналата година (UR22 mkII), защото старата има проблеми с нивото на Hi-Z инструменталния вход.
  20. ^ Ползвал съм EMU Tracker Pre на Win 7 x64 и проблеми не съм имал. Драйверите май се водеха за Виста, но си работеха добре.
  21. Май бъдещето е в Thunderbolt интерфейсите, като гледам почти няма USB 3.0 интерфейси. Иначе наскоро бях загледал новия Presonus - Studio 192, който е точно USB 3.0, но не знам дали си заслужава.
  22. Виж repeticionnata.com (на Моци от Casual Threesome, намира се в района на Сточна Гара). Предлага индивидуални репетиции по 6лв на час, иначе горе-долу навсякъде е по 10 или повече лева на час.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.